ZIARUL BURSA

12 iulie 2019
Ediţia din 15.08.2024
Tadeusz Makowski- "14 Iulie la ţară", 1928

ZIUA FRANŢEI / E.S. MICHÈLE RAMIS, AMBASADORUL FRANŢEI LA BUCUREŞTI: "Este prima oară când Franţa organizează un sezon încrucişat cu un stat membru UE"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 12 iulie 2019

Reporter: Cum descrieţi relaţiile economice şi diplomatice dintre România şi Franţa?

Michèle Ramis: Nu pot vorbi despre actualele relaţii dintre Franţa şi România, fără să vorbesc despre Sezonul Franţa-România, care a însemnat, înainte de orice, o reînnoire a imaginii celor două ţări, în toate domeniile, inclusiv pe plan economi

E.S. Luca Niculescu, Fotografie realizată de Dragoş Spiţeru

ZIUA FRANŢEI / E.S. LUCA NICULESCU, AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN FRANŢA: "România şi Franţa sunt unite prin legături istorice, culturale, lingvistice"

RAMONA RADUCompanii / 12 iulie 2019

România şi Franţa sunt unite prin legături istorice, culturale, lingvistice, iar anul acesta Ziua Naţională a Franţei (14 iulie) şi Sezonul România-Franţa, un parteneriat fără precedent între cele două state, au coincis într-un mod deloc întâmplător, sub-liniază Excelenţa Sa Luca Niculescu, Ambasadorul Ro-mâniei în Republica Franceză, amintind că, la nivelul anului trecut, schimburile comerciale dintre România şi Franţa au depăşit un nivel record de 9 miliarde euro, în creştere cu aproape 10% faţă de 2017.

Teodor Meleşcanu

ZIUA FRANŢEI / TEODOR MELEŞCANU, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE: "România şi Franţa au o istorie comună şi un viitor împreună"

E.O.Companii / 12 iulie 2019

România şi Franţa au o istorie comună şi un viitor împreună, susţine ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu. Oficialul MAE ne-a transmis: "În onoarea Zilei Naţionale a Franţei, Romania va marca, la 14 iulie, încheierea Sezonului România-Franţa. Acest amplu program a avut o dimensiune simbolică deosebită, fiind primul eveniment de acest fel pe care Franţa l-a organizat cu o ţară membră a UE. În acelaşi timp, Sezonul a avut misiunea de a pune în prim-plan cultura ca element structural al societăţilor noastre europene, precum şi latura dinamică a relaţiei bilaterale.

Andrei Ţărnea

ZIUA FRANŢEI "În Sezonul România-Franţa am privit spre viitor şi am reuşit să mobilizăm generaţia tânără"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 12 iulie 2019

Reporter: Sezonul România-Franţa este un proiect unic de diplomaţie publică şi culturală care se încheie în 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Printre domeniile abordate în proiectele înscrise în programarea Sezonului a fost şi economia. Cum aţi descrie această componentă a sa?

Andrei Ţărnea: Încă de la început, vocaţia principală a Sezonului Româ-nia-Franţa a fost actualizarea imaginii pe care ţările noastre o au una despre cealaltă

Catindatul

Cornel CodiţăEditorial / 12 iulie 2019

Cornel Codiţă

Febra care a cuprins politichia din România are, cu adevărat, o miză: catindatul! Nu chiar fără temei, atît "cei mari", pe umerii cărora stau îngreunate deciziile privind "strategia partidului", cît şi "cei mici", cărăuşii de pomeni electorale şi adunătorii de votanţi cu autobuzul, sunt convinşi că de alegerea pe care o vor face acum depinde soarta... ţării, viitorul ei... mă rog, succesul sau insuccesul politic al partidului. Nu doar al unuia, desigur. Al tuturor partidelor care vor lua parte la competiţia electorală. A sunat goarna şi frenetică vînătoare a început. Trofeul: catindatul ideal!!!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Aniversarea unui prieten!

ZIUA FRANŢEI Aniversarea unui prieten!

D.N.Companii / 12 iulie 2019

Prietenia se manifestă cu predilecţie între oameni, dar există astfel de relaţii cordiale şi între ţări. Franţa este unul dintre cei mai buni prieteni ai ţării noastre şi acest lucru s-a manifestat ori de câte ori am avut nevoie în ultimele două...

Festivalul de la Gărâna - jazz în munţi

Lifestyle / 12 iulie 2019

Iubitorii de jazz şi de munte au ocazia să îmbine cele două pasiuni. Gărâna Jazz Festival, care a debutat aseară şi se desfăşoară până duminică, găzduieşte un număr de 60 de artişti din toată lumea.

Băuturile dulci acresc viaţa

Băuturile dulci acresc viaţa

Lifestyle / 12 iulie 2019

Aparenţele înşeală, inclusiv în ceea ce priveşte alimentaţia. Un aport regulat de băuturi dulci, în cantităţi de cel puţin un pahar, fie cu suc îndulcit, fie natural, a fost asociat cu o creştere a riscului de cancer, sugerează un studiu amplu...

Ouă pentru un teatru privat din Griviţa 53

PLASAMENTE ALTERNATIVE Licitaţii de iulie

Marius TiţaInvestiţii Personale / 12 iulie 2019

Marius Tiţa

Sunt întrebat, în aceste zile, cu uimire reciprocă, dacă se mai ţin licitaţii în luna iulie. Într-adevăr, este greu să te gândeşti la achiziţii de artă când toţi vorbesc de vacanţe şi concedii. Aşa ne dăm seama şi cum a evoluat societatea, mai...

Macro Newsletter - 12 iulie 2019

Macro Newsletter - 12 iulie 2019

Macroeconomie / 12 iulie 2019

Producţia industrială din Marea Britanie a crescut sub aşteptări în luna mai 2019, cu o rată anuală de 1,4%, după o scădere de 2,95 în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 0,9%, după un declin de 1,1% în luna anterioară.

Export de ovine, blocat de Comisia Europeană

I.Ghe.Companii / 12 iulie 2019

Comisarul european pentru sănătate şi sguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să oprească exportul a 70.000 de ovine către o serie de state arabe, invocând bunăstarea animalelor.

BET - la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008

BVB BET - la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 iulie 2019

Avans de 22% pentru indice, de la începutul anului 

Indicele BET a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la 9.024,03 puncte, prag pe care principalul coş de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) nu l-a mai atins din luna ianuarie a...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo