CU GÂNDUL LA REMANIEREA UNOR MINIŞTRI, Viorica Dăncilă nu exclude candidatura la prezidenţiale

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2019

Viorica Dăncilă nu exclude candidatura la prezidenţiale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, pentru prima dată, disponibilitatea sa de a candida la alegerile prezidenţiale al căror prim tur va avea loc în 10 noiembrie. Dăncilă a spus: "Dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidenţiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opţiune care să ne ducă în turul 2 şi să câştigăm, nu voi da înapoi. Nu vreau să dau impresia că sunt un om laş".

Dăncilă a mai spus că ar prefera ca PSD să aibă un candidat pe care ea să îl susţină ca premier şi preşedinte de partid. "În acest moment, eu cred că e bine să avem un candidat susţinut de toate organizaţiile judeţene. Avem deja rezultatul primului sondaj în partid şi vreau să fac un nou sondaj cu primii 2-3 clasaţi", a precizat premierului în cadrul unui interviu acordat agenţiei DCnews.

Premierul a făcut în ultima perioadă mai multe acţiuni de promovare a unei imagini populare, precum plimbarea pe plaja de la Sulina sau partidele de ping-pong de la Tulcea şi Sulina.

Anunţul făcut ieri este surprinzător, deoarece Dăncilă a declarat, în urmă cu o săptămână, că nu vrea să candideze la prezidenţiale. Cu toate acestea, premierul este măsurat în sondajul intern al PSD pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale, dar în calitate de preşedinte de partid, alături de numele potenţialilor candidaţi (Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor).

În cadrul interviului, Viorica Dăncilă a anunţat că va face două remani­eri guvernamentale, una la finalul acestei luni şi cea de-a doua la revenirea Parlamentului din vacanţă, în septembrie. Premierul a arătat că a doua remaniere ar avea loc în cazul în care nu poate face o restructurare guvernamentală. Dăncilă a declarat: "Nu e exclusă remanierea în două etape dacă nu facem restructurare. Voi face evaluare pe jumătate din ministere până la finalul lunii iulie şi vedem dacă e nevoie şi de a doua, o restructurare când se întoarce Parlamentul. Vedem dacă restructurarea are impactul necesar, dacă nu - vorbim de o nouă remaniere".

În afara remanierii, premierul a mai anunţat o eventuală modificare în privinţa managerilor de companii de stat numiţi în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, există nemulţumiri faţă de activitatea mai multor miniştri. În fruntea listei ar fi Ana Birchall, mai mulţi pesediştii fiind iritaţi de modul cum Birchall a gestionat tema justiţiei în partid şi de declaraţiile publice ale acesteia referitoare la Secţia specială de inves­tigare a magistraţilor şi la rapoartele GRECO.

Alţi miniştri care ar putea fi vizaţi de schimbări sunt Carmen Dan (Interne), Ecaterina Andronescu (Educaţie), Bogdan Trif (Turism), Bogdan Matei (Tineret şi Sport), Ioan Deneş (Ape şi Păduri), Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură) şi Daniel Suciu (Dezvoltare).

Numele lui Carmen Dan este dat ca sigur pe lista remanierii, fiind şi ultimul ministru foarte apropiat de fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea. Ecaterinei Andronescu i se reproşează în interiorul partidului proasta gestionare a ministerului pe care îl conduce, dar şi declaraţiile publice ale acesteia care ar fi afectat imaginea partidului. Social-democraţii consideră că miniştrii cei mai slabi sunt Bogdan Trif, deţinătorul portofoliului de la Ministerul Turismului, şi Bogdan Matei - Ministerul Tineretului şi Sportului.

Remanierile vor fi discutate de liderii social-democraţi la şedinţele CEx din 15 iulie şi 22 iulie. Decizia finală cu privire la remaniere îi va aparţine preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar fi minunat ca d-na Dancila sa fie candidatul PSD la prezidentiale, m-as bucura foarte mult.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb