FĂRĂ COZI PENTRU CARTEA DE IDENTITATE ŞI PAŞAPORT Proiect pentru digitalizarea serviciilor publice

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 12 iulie 2019

Cozile pentru depunerea documentelor necesare obţinerii cărţii de identitate, paşaportului, permisului de conducere, înmatriculării autovehiculelor şi pentru eliberarea cazierului judiciar vor deveni istorie în maximum trei ani.

Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene, a semnat, ieri, cu Alexandru Petrescu - ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - şi cu Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, finanţarea unui proiect destinat digitalizării serviciilor publice în domeniul actelor enumerate mai sus.

Valoarea proiectului este de 90 milioane lei, din care 85% reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, iar 15% este contribuţia de la bugetul de stat.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a declarat: "Minis­terul are ca prioritate investiţiile în digitalizare. Investim deja 100 de milioa­ne de euro în digitalizarea serviciilor publice. Este important să diminuăm birocraţia, să reducem cozile la ghişee în administraţia publică. Vom urmări cum progresează aceste proiecte şi calitatea serviciilor oferite după implementarea lor, care va dura între 2 şi 3 ani".

La rândul său, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informatice, Alexandru Petrescu, a spus: "Digitalizarea rămâne soluţia şi răspunsul la problemele cu care se confruntă adminis­traţia publică, atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean şi local. De asemenea, digitalizarea este soluţia optimă pentru oferirea de servicii publice de calitate".

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat că implementarea proiectului va duce la simplificarea procedurii, la debirocratizarea activităţii din cadrul ministerului de resort, la reducerea timpilor de soluţionare a cererilor formulate de cetăţeni. Domnia sa a precizat: "Prin acest proiect, cererea şi documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate, a paşaportului, a permisului auto şi a înmatriculării autoturismului vor fi depuse online. Plata taxelor pentru eliberarea actelor res­pective se va face tot online. După implementarea proiectului, cazierul judiciar şi istoricul sancţiunilor rutiere se vor putea obţine online, imediat, fără a fi necesară deplasarea la secţia de poliţie. Se vor reduce costurile generate de consumabile, de manipularea fizică, de stocarea şi arhivarea documentelor".

Ministrul Fondurilor Europene a mai semnat, ieri, finanţarea a două proiecte privind digitalizarea serviciilor publice oferite de Ministerul Afacerilor Externe în cadrul ambasadelor şi consulatelor, precum şi a celor oferite de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Valoarea celor trei proiecte, a căror finanţare a fost semnată ieri, se ridică la 41,83 milioane euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb