Republica Moldova este într-un proces de simplificare a modului în care se fac afacerile pe teritoriul ei, deoarece vrea să atragă cât mai mulţi investitori străini, ca strategie de dezvoltare pentru următorii 10 ani, a declarat recent Dumitru Alaiba, viceprim-ministru al Republicii Moldova, ministru al Dezvoltării Economice şi Digitalizării, în cadrul unei mese rotunde organizate de Camera de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFER), în interiorul Forumului de afaceri franco-român.
Codul fiscal din Republica Moldova este foarte uşor de respectat, profitul nu este taxat decât dacă este transformat în dividende, pentru a susţine investiţiile, economia este orientată spre export, pentru a compensa faptul că piaţa este mică, a precizat reprezentantul Guvernului de la Chişinău. Vicepremierul Republicii Moldova a mai spus şi că în această perioadă Guvernul lucrează la reducerea reglementărilor care limitează în acest moment dezvoltarea mediului de afaceri.
Olivier Becht, Ministru delegat la Ministerul Europei si Afacerilor externe, responsabil pentru Comerţ Exterior, Atractivitate şi prezenţă franceză la nivel global, a reiterat în timpul întâlnirii atât sprijinul Franţei pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi în contextul războiului din Ucraina, cât şi sprijinul pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele două ţări.
Atât preşedintele CCIFER, Julien Munch, cât şi preşedintele organizaţiei similare de la Chişinău, Emmanuel Skoulios, au subliniat interesul comun pentru creşterea relaţiilor de afaceri dintre Franţa, România şi Republica Moldova. De altfel, multe companii franceze care investesc în Republica Moldova o fac prin filialele lor din România.
De altfel, o parte din membrii CCIFER - Orange România, Pentalog, Timac Agro şi compania Zorile - derulează deja afaceri în piaţa de profil din Republica Moldova. Printre avantajele menţionate de reprezentanţii acestor companii pentru derularea afacerilor în Republica Moldova se numără un nivel înalt de acoperire digitală-ţara este complet acoperită de reţeaua 4G-, o deschidere mare spre inovaţie şi soluţii tehnologice noi, expertiza în domenii tehnice, resurse foarte bune în agricultură şi o rezilienţă sporită în faţa crizelor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.07.2023, 08:05)
oportunitatile de afaceri in Moldova erau prin 2010-2012 … nu acum cu crack up boom si apropiere final ciclu credit…
banii prosti alearga acum in piete = vezi rezultatul inflatiei
sa vezi si ciclul deflatiei de dupa..
s c c r e t