ZIARUL BURSA

14 iulie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Liberté, egalité, fraternité

ZIUA FRANŢEI Liberté, egalité, fraternité

Dan NicolaieInternaţional / 14 iulie 2023

Dan Nicolaie

Relaţia dintre Franţa şi Ro­mâ­nia es­te una cu totul specială. Precum un tablou de mari dimensiuni, relaţia trebuie privită de la distanţa corectă, dacă aceasta este prea mică vor fi văzute doar măruntele imperfecţiuni şi se ratează imaginea de ansamblu, care este foarte bună.

"Este timpul să privim cu optimism spre viitor"

ZIUA FRANŢEI "Este timpul să privim cu optimism spre viitor"

A consemnat George MarinescuCompanii / 14 iulie 2023

(Interviu cu Dana Gruia Dufaut, fondatoarea Cabinetului de avocatură Gruia Dufaut) 

Reporter: Cât de atractivă este ţara noastră pentru investitorii francezi? Conform unui barometru realizat anul trecut şi publicat în luna noiembrie de CCIFER, in­vestiţiile directe au crescut cu 43% în 2022, dar cu toate acestea, din totalul investiţiilor străine directe în România, Franţa are o cotă de sub 10%.

Modul în care Franţa şi-a susţinut industria naţională în crizele suprapuse din ultimii trei ani reprezintă un model de patriotism economic, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea evenimentului ce s-a desfăşurat în 3 şi 4 iulie.

ZIUA FRANŢEI Investiţiile directe franceze, un sprijin puternic pentru dezvoltarea economiei româneşti

George MarinescuCompanii / 14 iulie 2023

Investiţiile directe ale celor aproximativ 4000 de companii franceze în ţara noastră, investiţii a căror valoare totală a fost anul trecut de 9,7 miliarde euro, care au dus la crearea a peste 125.000 locuri de muncă, reprezintă un sprijin puternic pentru dezvoltarea economiei româneşti, au afirmat participanţii la Forumul de Afaceri Franco-Român "Împreună pentru Europa. Mai puternică, mai verde, mai sigură", organizat în urmă cu zece zile la Bucureşti de Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER).

Dumitru Alaiba, viceprim-ministru al Republicii Moldova, ministru al Dezvoltării Economice şi Digitalizării, a participat la o masă rotundă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFER), în interiorul Forumului de afaceri franco-român.

ZIUA FRANŢEI Oportunităţi de afaceri în Republica Moldova pentru membrii CCIFER

G.M.Companii / 14 iulie 2023

Republica Moldova este într-un proces de simplificare a modului în care se fac afacerile pe teritoriul ei, deoarece vrea să atragă cât mai mulţi investitori străini, ca strategie de dezvoltare pentru următorii 10 ani, a declarat recent Dumitru Alaiba, viceprim-ministru al Republicii Moldova, ministru al Dezvoltării Economice şi Digitalizării, în cadrul unei mese rotunde organizate de Camera de Comerţ şi In­dustrie a Franţei în România (CCIFER), în interiorul Forumului de afaceri franco-român.

Roxana Lupescu, Arval: "Leasingul operaţional - o alegere înţeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate sustenabilă"

ZIUA FRANŢEI Roxana Lupescu, Arval: "Leasingul operaţional - o alegere înţeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate sustenabilă"

Companii / 14 iulie 2023

Soluţia Arval Connect accelerează tranziţia către electrificare 

Reporter: Care sunt avantajele deciziei de a contracta servicii de mobilitate prin leasing operaţional full service?

Roxana Lupescu: Leasingul operaţional este o soluţie eficientă pentru toate afacerile care au nevoie de o flotă auto pentru a-şi desfăşura activitatea.

"Operăm pe un fond de stagnare a construcţiilor, sub impactul inflaţiei ridicate din 2022"

ZIUA FRANŢEI "Operăm pe un fond de stagnare a construcţiilor, sub impactul inflaţiei ridicate din 2022"

A consemnat Alina VasiescuCompanii / 14 iulie 2023

(Interviu cu Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România) 

"Pe termen lung, piaţa locală de DIY are un potenţial fantastic de creştere" "Începând cu anul 2022, ne-am propus să scădem amprenta noastră de carbon cu 5% în fiecare an"

Reporter: Cum a evoluat piaţa materialelor de construcţii şi de bricolaj din România în ultimul an şi ce perspective are aceasta?

Ghidul privind tendinţele şi reglementările fiscale în 2023, lansat de Mazars

ZIUA FRANŢEI Ghidul privind tendinţele şi reglementările fiscale în 2023, lansat de Mazars

I.Ghe.Companii / 14 iulie 2023

Compania internaţională de audit şi consultanţă în afaceri Mazars a publicat, în urmă cu câteva zile, cea de-a unsprezecea ediţie a studiului regional privind regimurile fiscale din Europa şi Asia Centrală, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul CCIFER. Acest ghid, care acoperă 25 de ţări în 2023, faţă de 15 ţări în 2013, analizează un spectru larg de aspecte fiscale, concentrându-se pe impozitul pe profit, preţurile de transfer, nivelul mediu şi gradul de impozitare al veniturilor salariale, precum şi TVA sau impozite similare.

Florin Jianu, CNIPMMR: "Respingem public orice abordare pentru modificarea fiscalităţii în perioada următoare"

Florin Jianu, CNIPMMR: "Respingem public orice abordare pentru modificarea fiscalităţii în perioada următoare"

GEORGE MARINESCUPolitică / 14 iulie 2023

Antreprenorii mici şi mijlocii din ţara noastră se opun oricărei modificări fiscale - în sensul majorării unor taxe şi impozite sau anulării unor reduceri fiscale - care ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie 2023, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Marius Budăi a demisionat, verificarea azilelor de bătrâni continuă

Marius Budăi a demisionat, verificarea azilelor de bătrâni continuă

I.GHE.Politică / 14 iulie 2023

În urma amplei acţiuni de control, au fost închise 13 azile şi au fost descoperite 24 de centre rezidenţiale care funcţionau ilegal Funcţionarii statului au verificat până acum 1.037 de azile din cele 5.197 existente la nivel naţional Finalizarea controlului va avea loc săptămâna viitoare 

Marius Budăi, ministrul Muncii, a demisionat, ieri, în urma scandalului declanşat la nivel naţional şi internaţional cu privire la situaţia azilelor de bătrâni din ţara noastră.

Un război, două războaie

Cornel CodiţăEditorial / 14 iulie 2023

Cornel Codiţă

Un război este cel dus pentru eliberarea teritoriilor Ucrainei luate cu sila în stăpînire de armata de invazie a Rusiei lui Putin, respectiv pentru punerea agresorului în faţa dilemei: distrugerea, anihilarea totală şi înfrîngerea fără urmă de îndoială pe terenul de luptă armată sau retragerea în graniţele ţării sale, înainte de pronunţarea victoriei militare a Ucrainei.

Sursa foto: Press Information Bureau on behalf of Prime Minister's Office, Government of India

ZIUA FRANŢEI Prim-ministrul indian, invitat de onoare la manifestările de Ziua Naţională a Franţei

O.D.Miscellanea / 14 iulie 2023

Prim-ministrul indian Narendra Modi, invitat de onoare la manifestările de Ziua Naţională a Franţei, este aşteptat să participe astăzi la un dineu la Muzeul Luvru, alături de Emmanuel Macron şi de sute de invitaţi, a anunţat recent preşedinţia franceză. "Preşedintele va prezenta câteva opere ale muzeului" cu prilejul acestui dineu oficial în onoarea invitatului său, în vizită la Paris.

Sursa foto: facebook / Eforie Sud

Artă pe metru pătrat la Eforie

O.D.Cultură / 14 iulie 2023

În plin sezon s-au finalizat lucrările de renovare a fostei cabine de proiecţie şi a casei de bilete ale celui mai mare cinematograf în aer liber de la Marea Neagră, iar cele două încăperi amenajate vor găzdui programul "'Eforie Colorat 1 Metru Pătrat de Artă'', reunind o suită de evenimente care îşi aşteaptă publicul şi în extrasezon, pe întreaga durată a anului. Noile spaţii multifuncţionale, care vor rămâne deschise în perioada iulie 2023 - iunie 2024, vor fi lansate sâmbătă, 15 iulie.

Editorii au protestat din cauza licitaţiilor pentru manuale

Editorii au protestat din cauza licitaţiilor pentru manuale

O.D.Miscellanea / 14 iulie 2023

Manualele şcolare continuă să provoace controverse, mai exact tipărirea lor. Uniunea Editorilor din România (UER) a protestat împotriva modului în care se organizează licitaţiile publice pentru manualele şcolare, pe care l-a calificat drept "total neadecvat".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Iulie 2023

MACRO NEWSLETTER 14 Iulie 2023

Macroeconomie / 14 iulie 2023

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală şi în iunie 2023, până la 3%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,3%.

Hidroelectrica menţine rulajul la cote înalte

BVB Hidroelectrica menţine rulajul la cote înalte

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 14 iulie 2023

Închideri mixte pentru indici  

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au cumulat, în cea de-a doua zi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), schimburi de 215,5 milioane de lei, titlurile producătorului şi furnizorului de energie...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo