ZIUA FRANŢEI Roxana Lupescu, Arval: "Leasingul operaţional - o alegere înţeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate sustenabilă"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 14 iulie 2023

Roxana Lupescu, Arval: "Leasingul operaţional - o alegere înţeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate sustenabilă"

Soluţia Arval Connect accelerează tranziţia către electrificare

"Leasingul operaţional este o soluţie eficientă pentru toate companiile care au nevoie de o flotă auto pentru a-şi desfăşura activitatea", apreciază Roxana Lupescu, General Manager Arval Romania, care ne-a spus, într-un interviu, că acest serviciu este indicat pentru toate companiile ce mizează pe soluţii de mobilitate sustenabilă. Din acest punct de vedere, soluţia Arval face chiar mai mult, accelerând tranziţia către electrificare.

Reporter: Care sunt avantajele deciziei de a contracta servicii de mobilitate prin leasing operaţional full service?

Roxana Lupescu: Leasingul operaţional este o soluţie eficientă pentru toate afacerile care au nevoie de o flotă auto pentru a-şi desfăşura activitatea. Decizia de a contracta servicii de mobilitate prin leasing operaţional full service elimină riscul de întrerupere a activităţii şi susţine monitorizarea eficientă a întregii strategii de mobilitate a companiei. Mai mult, o companie care oferă soluţii de mobilitate sustenabilă poate oferi şi servicii de consultanţă specializată, uşurând tranziţia către o flotă electrificată.

Printre principalele avantaje cu care vine la pachet o astfel de decizie se numără asistenţa rutieră, managementul defecţiunilor tehnice şi al impasurilor birocratice, dar şi înlocuirea vehiculului în cazul în care acesta este avariat. În plus, se poate alege şi monitorizarea autovehiculelor şi a comportamentului şoferilor în trafic, prin soluţii moderne de tehnologie GPS. Altfel spus, activitatea unei companii care utilizea­ză soluţii de mobilitate sustenabilă (leasing automobile) nu este niciodată în pericol, este eficientizată şi beneficiază de creşterea profitabilităţii.

Indiferent de mărimea flotei utilizate, leasingul operaţional este o alegere înţeleaptă pentru fiecare companie care mizează pe mobilitate. Costurile aferente flotei sunt mai uşor de bugetat pentru că ratele sunt fixe, siguranţa creşte considerabil pentru că fiecare maşină este întreţinută corespunzător, mentenanţa este realizată la timp, sunt folosite doar piese omologate şi de calitate, iar serviciul aduce o economie reală pe termen lung.

Principalele beneficii oferite de leasingul operaţional:

- Plăţile lunare fixe pot facilita ges­tionarea bugetului şi pot creşte profitabilitatea, deoarece costurile sunt previzibile şi constante;

- Nu este necesară o investiţie iniţială mare, astfel permiţând folosirea fondurilor pentru alte oportunităţi de investiţii sau nevoi operaţionale;

- Leasingul operaţional permite actualizarea constantă a flotei auto cu modele noi şi eficiente, asigurând pe toată durata contractului accesul la cele mai potrivite maşini pentru activitatea pe care compania o desfăşoară;

- La sfârşitul contractului, echipamentul sau vehiculul este returnat furnizorului de leasing, eliminând astfel nevoia de a-l vinde;

- Furnizorul de mobilitate sustenabilă îşi asumă riscul de depreciere a activelor, ceea ce protejează companiile de pierderile financiare cauzate de scăderea valorii activului pe piaţă.

Reporter: Companiile aleg să utilizeze din ce în ce mai mult soluţii de monitorizare a flotei prin GPS. Ar putea o astfel de soluţie să eficientizeze soluţiile de mobilitate sustenabilă?

Roxana Lupescu: Într-adevăr, un avantaj major al serviciilor de leasing operaţional full service poate fi alegerea unui produs de monitorizare a vehiculelor prin GPS.

Un astfel de produs este Arval Connect, o aplicaţie a cărei funcţionalitate, prin tracking GPS instalat pe fiecare autoturism, facilitează gestionarea şi planificarea activităţilor flotei, permite gestionarea autovehiculelor în timp real şi eficientizarea costurilor de exploatare. Mai mult, printre beneficii se mai numără şi optimizarea consumului, responsabilizarea comportamentului în trafic al şoferilor, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, facilitarea tranziţiei spre electrificare.

Aşa cum spuneam, aplicaţia permite monitorizarea şi urmărirea vehiculelor în timp real. Acest lucru înseamnă că managerii de flote vor cunoaşte traseul urmat de fiecare autovehicul, dar şi cum este condus acesta, fapt care reprezintă un adevărat plus pentru afacerile ce apelează la soluţii de mobilitate. Pot fi astfel analizate rutele parcurse de fiecare autovehicul şi identificate cele mai rapide trasee. Mai mult, în caz de urgenţe, managerii de flotă pot atribui misiuni celui mai apropiat şofer. Toate aceste particularităţi ale platformei pot conduce la economii substanţiale de combustibil, de timp, şi pot întări încrederea clienţilor în compania care operează flota.

Reporter: Ce avantaje are monitorizarea flotei prin Arval Connect?

Roxana Lupescu: Monitorizarea prin GPS a flotei auto va furniza date cu privire la kilometrajul vehiculelor şi la intervalul de întreţinere, aspect care ajută companiile să efectueze lucrări de mentenanţă asupra flotei într-un mod mult mai eficient. Prin acest mod vor fi evitate întârzierile la efectuarea reviziilor şi se pot preveni daune majore ale vehiculelor. Monitorizarea prin GPS poate contribui şi la sporirea securităţii vehiculelor. În cazul unui furt sau a unui vehicul pierdut, sistemul poate ajuta la urmărirea şi recuperarea autovehiculului. În plus, pot fi setate alerte pentru situaţii precum depăşirea limitelor de viteză sau părăsirea anumitor zone prestabilite.

În concluzie, companiile care apelează la serviciul de leasing operaţional cu autovehicule monitorizate prin GPS vor avea parte de rapoarte detaliate cu privire la performanţa flotei auto. Astfel, consumul de combustibil, productivitatea, eficienţa flotei, comportamentul şoferilor vor fi parametri mai uşor de măsurat.

Reporter: De când activează Arval pe piaţa noastră şi ce experienţă are din punct de vedere al soluţiilor telematice?

Roxana Lupescu: Arval, parte a grupului BNP Paribas, este o companie care oferă servicii de mobilitate sustenabilă din 1989 pe piaţa internaţională, şi din 2007 pe piaţa românească. Compania noastră investeşte în soluţii moderne de telematică de mai bine de 10 ani, din dorinţa de a oferi partenerilor săi soluţii integrate de optimizare a costului total de exploatare a flotei auto, îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi creşterea sustenabilităţii. Aplicaţia Arval Connect este răspunsul pentru toate aceste nevoi ale clienţilor noştri, care apelează la soluţii de mobilitate sustenabilă full service.

Interfaţa Arval Connect, intuitivă şi uşor de folosit, este croită de specialiştii noştri tocmai pentru a satisface necesităţile de mobilitate ale clienţilor. Cu opţiuni de navigare facilă pentru evidenţierea directă a beneficiilor, aplicaţia pune focus pe optimizarea costului total de operare (optimizare TCO).

Arval Connect este deci creat pentru o experienţă utilizator optimă, putând fi uşor de utilizat chiar şi de clienţii cu mai puţină experienţă în tehnologie, acesta fiind de fapt scopul urmărit încă din momentul planificării lansării acestui produs.

În plus, aplicaţia conţine un segment special dedicat oportunităţilor de electrificare atât de cerute astăzi de partenerii noştri, oferind o imagine de ansamblu a potenţialului de electrificare şi estimarea cantităţii salvate de emisii de dioxid de carbon.

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a înebunit lumea cu acest cuvant “sustenabil”…

    de 8000 de ani tot sustenabili …. 

    tehnologii noi vin si pleaca, forme de consum vin si pleaca, forme de capacitati vin si pleaca, forme de razboaie vin si pleaca, forme de oameni vin si pleaca… sustenabili de cand umblam prin savane ca pe urma sa muncim pamantul… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb