Ziua internaţională a familiei

Cristina Radu
Miscellanea / 15 mai 2017

Ziua internaţională a familiei

De Ziua Internaţională a Familiei, la Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca şi Piteşti se lansează o ediţie KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de film pentru publicul tânar din Europa Centrală şi de Sud-Est. Prin intermediul festivalului, magazinele Profi au venit în sprijinul copiilor şi al familiilor care au nevoie de ajutor, conform unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către Profi.

Reţeaua Profi este specializată în vânzarea roşiilor, nu în proiecte dedicate copiilor. Însă prin intermediul campaniei Impreună cu tine, Profi a colaborat cu ONG-uri precum Asociatia Ador Copiii, Hope and Homes for Children Romania şi Asociaţia Culturală Metropolis.

Centrul de Resurse pentru Adopţie înfiinţat de Asociaţia Ador Copiii este unul dintre locurile din ţară unde familiile care vor să adopte un copil primesc consiliere şi susţinere. Adaptarea la statutul de părinte şi integrarea copilului în noua familie sunt provocări pentru ambele părţi.

Simona Czudar, fondator şi director executiv al Asociaţiei Ador Copiii a afirmat: ,,De la începutul anului am reuşit să organizăm diverse acţiuni, de la tabăra terapeutică de ski, ateliere creative, până la cursuri de dobândire a abilităţilor de părinte adoptiv şi chiar organizarea unui grup de suport. Scopul lor este de a creşte gradul de ataşament între copil şi familia adoptivă, încrederea în sine a copilului, acomodarea şi integrarea în societate şi facilitarea comunicării părinte-copil. Tranziţia acestor copii din sistemul de protecţie specială în familie nu e uşoară, dar reuşim prin intermediul acestor activităţi să creştem conexiunea între adulţi şi copii".

Alina Cârnaru şi soţul acesteia au declarat: ,,Ne doream un copil pentru care să fim acolo pentru primii lui paşi şi pentru primele cuvinte. După mai bine de zece ani de dorinţe şi visuri, l-am întâlnit pe Cristian".

Robert Ion, Head of Fundraising al asociaţiei, a relatat: ,,Hope and Homes for Children Romania, prin proiectul ,,Acasă" pentru copiii în pericol de abandon, intervine în acel moment critic în care copilul riscă să fie abandonat de familie şi să fie instituţionalizat. ,,Cea mai mare parte a copiilor aflaţi în instituţii nu sunt orfani, ci au fost separaţi de părinţii lor într-o perioadă de criză, în care plasarea copiilor în sistemul de protecţie socială a reprezentat singura soluţie. Un număr de 36 de familii aflate în situaţia de risc de abandon în judeţele Botoşani, Braşov, Bucureşti, Maramureş şi Suceava au beneficiat de intervenţii adaptate nevoilor lor individuale şi, astfel, cu sprijinul Profi, asociaţia a reuşit ca 85 de copii să rămană alături de familiile lor".

Acesta a menţionat: ,,Unul dintre cazuri este cel al unei familii cu trei copii din Baia Mare. Pe parcursul intervenţiei, familia a primit consiliere, haine, rechizite, medicamente şi alimente, le-a fost uşurată povara chiriei pe o perioadă determinată de timp, a fost asigurat transportul mamei la şedinţele de recuperare, precum şi alte consultaţii şi analize medicale."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb