Ziua noastră Naţională: La mulţi ani!

Ziarul BURSA #Politică / 29 noiembrie 2012

Ziua noastră Naţională: La mulţi ani!

Pe 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, care aveau susţinerea a 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile ţării, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţea unirea tuturor românilor din Transilvania şi întreg Banatul cu ţara mamă. Acesta este cel mai mic rezumat al unei mari file de istorie.

A devenit o obişnuinţă ca de 1 Decembrie, diverse personaje publice să-şi lepede hainele de lucru şi să îmbrace straiele strălucitoare ale patriotismului de paradă şi să scoată panglici tricolore pe gură. Tancuri şi avioane atinse de rugină sunt scoase din hangare şi sunt trimise la plimbare pe marile bulevarde pentru a fi salutate din mers. Televiziunile prepară în direct mlaştini întregi de fasole traversate de ciolane fierbinţi, frig kilometri de cârnaţi şi descoperă cu satisfacţie români care au reuşit în viaţă, de cele mai multe ori, după ce au...emigrat. Aceasta este partea aflată la vedere şi care în fond valorează mai puţin.

Dacă însă în adâncul sufletului simţiţi că încă se mai mişcă ceva pe 1 Decembrie, când ascultaţi imnul şi vedeţi tricolorul, e foarte bine, e chiar un motiv de sărbătoare. În cazul în care vă aflaţi în această categorie vă urăm un autentic : "La mulţi ani!". Dacă nu simţiţi nimic, nu e o dramă pentru lumea în care trăim, vă urăm doar: "Să aveţi o zi liberă plăcută!".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. EXCEPTIONAL!!!!!!

    Foarte corect, felicitari Bursa. 

    EXCEPTIONAL!!!!!!

    Foarte corect, felicitari Bursa. 

    1. multumesc pentru La multi ani ! chiar ma misca ziua asta ...La multi ani si celui sau celei care a scris aceste randuri ... se simte legatura cu tara chiar daca e si o unda de dezamagire. ne iubim tara asa cum ne iubim copii , chiar daca mai si gresesc...

      insa eu mai astept un pic la comentariu pentru ca avem obligatia sa lasam intaietate la cei care au nevoie sa se mai planga un pic cat suntem de corupti , brute si cate si mai cate, inclusiv probleme. Tema ne iubim tara cat ne iubim copiii pe cat de adevarata pe atat de adusa in derizoriu de domnii Treichl si Roiss, care si domniile lor tin la BCR si Petrom , ati ghicit , exact ca la niste copii. Daca ar fi dupa mine aceasta zi ar trebui sa o petrecem uitandu-ne in ochii vecinului, colegului de munca sau a trecatorului pe care il intalnim pe strada si sa vedem daca in oglinda irisului persoanei respective ne vedem drept corupti si brute , intr-un cuvant acel amalgam care ne face sa fim tara si natiunea imperfecta a domnului Vulpescu care este reflectata ORBITOR pe autostrada A3 a ipocriziei noastre. Atunci va trebui sa tacem si sa luam distanta pentru ca cei care se pretind a ne categorisi in aceasta lume sa poata trai in tara lor, asa cum frumos spune cel care i-a dat repica lui James Bond.

      as vrea ca anul acesta sa nu mai aud imnul tarii interpretat de guta, marcel pavel , inna si altii de acest gen langa ceaunele de sarmale , ciolane ...unii dintre romani chiar sunt in postul Craciunului

      de ce folositi pronumele "unii". E suficient sa ziceti ROMANI si vom intelege. In tara lor cea imperfecta unde natia este pe masura de ce doriti lucruri care ar strica aceasta simbioza perfecta intre kitsch si forma fara fond. Imnul national este intonat pentru cei care nu mai sunt printre noi si au contribuit ca noi sa avem de ce sa fim invidiati si de aceea atat de lingusitor curtati, bineinteles cata vreme aceste vorbe mieroase nu trec mai departe de urechea celor care si-au croit buzunare incapatoare la straiele acatarii pe care le poarta, caci nu se stie niciodata ce poate sa ploua din cerul obedientei atent studiate.

    Foarte sobru si nimerit acest articol consacrat zilei noastre nationale. Zi care a fost hotarata de niste urmasi absolut neinspirati ai vechiului regim,care, pe vremea aceea, aveau probleme de legimitate, confruntandu-se cu un curent de opinie favorabil monarhiei .

    Oare de ce nu se intreaba nimeni, cum se face ca cei care au fost autorii actului de la 1 Decembrie 1918 n-au schimbat ziua nationala, pastrand ziua de 10 mai? 

    De ce 1 decembrie 1918 si nu 24 ianuarie 1859 !?  

    10 mai este o zi cu trei semnificaţii majore pentru istoria României: la10 mai 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurâmântul ca domnitor al României, cu numele de Carol I; la 10 mai 1877, acelaşi Carol promulga „Declaraţia de Independenţă" a ţării; la 10 mai 1881, tot Carol I a fost încoronat ca prim rege al noului regat al României.  

    In toate tarile ziua proclamarii independentei este considerata definitorie si fundamentala pentru statul respectiv. 

    Exista inca un avantaj semnificativ: 10 Mai este in cea mai frumoasa perioada a anului ! 

    Punctul pe I a fost pus. Recunosc, cu obida, ca sunt inconjurat de oameni carora maine o sa le spun doar "Să aveţi o zi liberă plăcută!"

    1. ai intentii sa ajungi intr-o zi cumva prim-ministru si sa poti sa-ti aduci sentimentul de obida la superlativ transformandu-l in ura. Nu este o atitudine de ROMAN. Trebuie sa-i privesti cu intelegere pentru ei si responsabilitate pentru tine, caci ai o indatorire si mai mare , deoarece efortul pe care ar fi trebuit sa-l faca pentru ca tara si natia sa nu mai fie eticheta drept imperfecta iti cade tie in atributii. Si Mariei , in general tuturor celor care isi asuma responsabilitatea de a fi ajutorul lui Batman ....

    Bravo, Dan!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb