Zona centrală a Galaţiului modernizată cu peste 10 milioane de lei

Ana Felea
Miscellanea / 23 martie 2021

Zona centrală a Galaţiului modernizată cu peste 10 milioane de lei

Primăria Galaţi dă startul unei noi investiţii prin care urmăreşte modernizarea zonei centrale a municipiului. Printr-un comunicat de presă, reprezentaţii municipalităţii au anunţat că încep lucrările în zonele cuprinse între Potcoava de Aur şi Trei Star. Amplasamentul a fost deja predat şi urmează organizarea de şantier.

"Continuăm modernizarea zonei centrale a oraşului. Aşa cum am promis şi zona cuprinsă între Potcoava de Aur şi Trei Star va primi o nouă înfăţişare. Este pentru prima dată când se intervine masiv pentru punerea în valoare a centrului, în condiţiile în care municipiului i-au lipsit până de curând un centru modern civic", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Este vorba despre modernizarea şi reabilitarea zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane; amenjarea spaţiilor verzi existente care prin reconfigurare îşi vor mări suprafaţa şi dotarea acestora cu sisteme de irigaţii automatizate; plantări de arbori; înlocuirea mobilierului urban; reabilitarea reţelelor electrice şi a iluminatului public funcţional şi arhitectural; realizarea unei fântâni arteziene moderne pe amplasamentul celei vechi, inclusiv a instalaţiilor şi a echipamentelor hidraulice; realizarea infrastructurii pentru coborârea în subteran a sistemului de curenţi slabi. Aleile vor fi pavate cu dale din granit, vor avea spoturi de lumini şi se va amenaja şi o pistă pentru biciclişti. Amenajarea peisagistică urbană şi arhitecturală va fi în concordanţă cu amenajarea din zona Potcoava de Aur.

Lucrările din cadrul obiectivului "Amenajare str. Brăilei între str. Roşiori şi Potcoava de Aur - proiectare şi execuţie" vor fi realizate de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL. BTFarch Ro Company - proiectant, care a avut o ofertă financiară de 10.557.534,30 lei fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi a cuprins până acum zonele "Spicu-Romarta", "Potcoava de Aur", "Piaţa Regală", strada Domnească, Parcul "Mihai Eminescu" şi Pasajul Dunărea.

De altfel, acţiunile Primăriei municipiului Galaţi pentru transformarea centrului oraşului într-unul modern, deschis şi primitor au fost apreciate şi la nivel naţional, dovadă premiul de "Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice", obţinut în 2019 în cadrul "Galei AMR", un eveniment organizat de Asociaţia Municipiilor din România.

Zona centrală a Galaţiului modernizată cu peste 10 milioane de lei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb