14 milioane de ţigarete de contrabandă, capturate în primele trei luni ale anului 2021

A.P.
Miscellanea / 5 aprilie 2021

 14 milioane de ţigarete de contrabandă, capturate în primele trei luni ale anului 2021

În primele trei luni ale lui 2021 autorităţile române au capturat mai mult de 14 milioane de ţigarete de contrabandă, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro.

Valoarea totală pe piaţa neagră a ţigaretelor confiscate în primele trei luni ale anului de către autorităţile române se ridică la peste 10 milioane de lei.

Capturile de ţigarete de contrabandă s-au diminuat cu 36% în primele 3 luni ale lui 2021 faţă de 2020, în contextul scăderii pieţei negre a ţigaretelor la un minim istoric pe fondul restricţiilor de circulaţie impuse de pandemia de COVID-19. În 2020, British American Tobacco a plătit statului cu circa 500 de milioane de lei mai mult decât în 2019, ca urmare a reducerii contrabandei de la 13,9% la circa 9,4%.

"Anul trecut a fost primul din ultimii zece în care piaţa neagră a coborât sub nivelul de 10%, iar rezultatele din primele 3 luni ale lui 2021 arată menţinerea acestei tendinţe. Totuşi, pe măsură ce ne vom întoarce la normalitate, contrabandiştii îşi vor relua vechile rute. Aşa că este nevoie de un plan comun de acţiuni concrete ale tuturor autorităţilor implicate în combaterea traficului ilicit cu ţigări, mai ales că anul trecut contrabanda a fost inclusă ca risc de securitate în Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Noi vom susţine în continuare eforturile autorităţilor de a securiza graniţele pentru a proteja consumatorii adulţi de produsele neconforme.", a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco.

Datele despre evoluţia capturilor de ţigarete de pe teritoriul României pot fi consultate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o iniţiativă British American Tobacco care are scopul de a veni în sprijinul autorităţilor prin centralizarea capturilor din întreaga ţară, dar şi de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu ţigări asupra societăţii. Campania este desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Direcţia Generală a Vămilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb