Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 3,5 miliarde de euroFilip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emi

Comunicate de presă / 14 iulie 2021

Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3,5 miliarde de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prima tranşă în valoare de 2 miliarde de euro are o maturitate de 9 ani şi un cupon de 1,750% pe an, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 1,5 miliarde de euro are o maturitate de peste 20 de ani şi un cupon de 2,875% pe an.

"Succesul acestei noi emisiuni de euroobligaţiuni reconfirmă încrederea de care se bucură ţara noastră din partea investitorilor la nivel internaţional. În această perioadă provocatoare generată de pandemie, cererea semnificativă din partea investitorilor şi condiţiile de preţ în care s-a efectuat tranzacţia reprezintă realizări deosebite pentru România. Ne bucurăm că am putut să fim alături de Ministerul Finanţelor Publice într-o nouă emisiune care reflectă percepţia pozitivă a mediilor investiţionale şi a pieţelor financiare asupra evoluţiei ţării noastre pe termen lung", a declarat Monica Stătescu, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (associate) şi Lavinia Cazacu (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacţiile de referinţă pe piaţa de capital din România, atât oferte de acţiuni, cât şi obligaţiuni, precum şi în toate emisiunile de obligaţiuni ale statului român pe pieţele externe. Avocaţii Filip & Company sunt clasaţi pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaţionale - Chambers and Partners, Legal 500 şi IFLR în practica de Pieţe de capital atât la nivel de echipă cât şi individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în "Hall of fame" în această arie de practică de către Legal 500.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb