ANALIZĂ BOSTON CONSULTING GROUP: "Companiile trebuie să se pregătească pentru repornirea economiei şi scenariile ieşirii din criză"

M.A.
Companii / 28 aprilie 2020

"Companiile trebuie să se pregătească pentru repornirea economiei şi scenariile ieşirii din criză"

În situaţia actuală, dominată de incertitudini pentru mediul de afaceri şi economie,

companiile trebuie să se pregătească pentru faza de "aplatizare", în care ţările sau oraşele îşi blochează activitatea pentru a aplana curba de creştere exponenţială a virusului, arată datele unei analize a Boston Consulting Group .

Potrivit sursei citate, trecerea de la aplatizare la faza de "luptă", sau ceea ce numim "restart", este o decizie politică intenţionată, care se ia atunci când sunt întrunite un set de condiţii prealabile necesare într-o anumită regiune. Companiile nu pot controla această decizie sau calendarul de activităţi, dar ele trebuie să fie pregătite pentru faza următoare.

În al doilea rând, analiştii de la Boston Consulting Group precizează că toate copmaniile trebuie sa fie pregătite pentru faza de "luptă", în timpul căreia o regiune îşi "reporneşte" economia, menţinând în acelaşi timp o rată scăzută a infecţiilor, riscând totuşi necesitatea implementării unor blocaje suplimentare. Un element principal este reprezentat de aprobarea unui vaccin sau de dezvoltarea şi implementarea unui tratament extrem de eficient, care poate dura mai mult de 12 luni.

De asemenea, analiţtii transmit că faza de "viitor" începe abia după ce a fost dezvoltat şi implementat un vaccin sau un tratament extrem de eficient.

"Pentru companii este esenţial ca o strategie solidă să se bazeze pe scenarii dezvoltate pe elemente cheie pentru fiecare fază, ţinând cont că dinamica şi rezultatele vor fi diferite, în funcţie de fază şi de abordarea întrebărilor precum:

Cât timp va dura şi cât de adâncă va fi faza de aplatizare?

Cât timp va dura şi cât de adâncă va fi faza de luptă?

La ce nivel va ajunge economia în faza de viitor?

În faza de luptă va fi dificil să ne întoarcem la nivelul economic de dinainte de COVID-19, din cauza restricţiilor de distanţare fizică, adunări şi călătorie. Mai mult decât atât, după faza de aplatizare, va exista o perioadă lungă de timp până ce publicul va avea încredere să se afişeze la adunări, locuri de muncă, locaţii de vânzare cu amănuntul, în spaţii publice, sau să călătorească. Această lipsă de încredere va avea un impact negativ asupra economiei.

Scopul final este atingerea fazei de "viitor", adică a momentului în care este aprobat un vaccin, disponibil şi administrat pe scară largă sau este dezvoltat un tratament extrem de eficient. Doar în această fază activitatea economică poate fi restabilită complet. ", susţin analiştii Boston Consulting Group.

Conform acestora, ţara noastră, ca şi cele mai multe ţări europene şi un număr mare de regiuni din întreaga lume se îndreaptă sau se află deja în faza de aplatizare, moment de la care se ia deja în considerare reducerea unor restricţii şi, cu păstrarea distanţării fizice, restabilirea unui nivel moderat de activitate economică.

Chiar şi aşa, monitorizarea atentă a potenţialelor infecţii şi a cazurilor noi va trebui să continue, atât timp cât un vaccin nu este încă disponibil.

"Există mai multe moduri de a ieşi din această stare de blocaj economic: de la o eliminare treptată a anumitor restricţii, până la o repornire completă, cu foarte puţine constrângeri menţinute. Politica economică va juca un rol esenţial în a limita efectele crizei asupra actorilor economici. Aceasta va determina dacă economia va reveni pe calea de creştere anterioară crizei sau dacă va avea o creştere cu un potenţial mai mic. Deşi ne aşteptăm la o recuperare completă, după o anumită perioadă (care depinde în continuare de mulţi factori dificil de estimat acum), este puţin probabil ca economia să arate ca înainte de COVID-19 din cauza schimbărilor din diverse domenii, de la tranzacţionare la lanţurile de aprovizionare şi de la operaţiunile de afaceri, la obiceiurile şi preferinţele consumatorilor.", anunţă reprezentanţii Boston Consulting Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb