ANCOM redeschide spre alocare numărul 116000, linie telefonică de urgenţă pentru copii dispăruţi

Adina Lateş
Miscellanea / 24 noiembrie 2015

În perioada 24 noiembrie - 23 decembrie, furnizorii de servicii de telefonie interesaţi pot solicita ANCOM alocarea numărului naţional scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116000, număr destinat serviciului "Linii telefonice de urgenţă pentru copii dispăruţi", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Până la data de 22 octombrie 2015, dreptul de utilizare a acestui număr a aparţinut Societăţii Telekom Romania Communications S.A., serviciul fiind furnizat de Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - FOCUS.

"Serviciul furnizat prin intermediul acestui număr - cu acelaşi format în toate statele membre ale Uniunii Europene - trebuie să fie disponibil non-stop la nivel naţional şi să preia apelurile prin care se anunţă dispariţia unor copii, urmând ca acestea să fie transferate poliţiei. De asemenea, persoanele în grija cărora se află copilul dispărut şi care vor apela acest număr vor primi îndrumare şi sprijin. Numărul 116000 va fi accesibil gratuit tuturor cetăţenilor, fără a fi necesară o înregistrare prealabilă", precizează comunicatul citat.

Conform sursei citate, numărul se poate aloca unui singur furnizor de servicii de telefonie care trebuie să demonstreze că este capabil să asigure furnizarea şi implementarea serviciului respectiv. În acest scop, odată cu depunerea cererii, furnizorul de servicii de telefonie trebuie să transmită o serie de documente care să ateste capacitatea de furnizare a serviciului (de ex., un antecontract încheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social).

"În cazul în care ANCOM primeşte solicitări din partea mai multor furnizori, alocarea se face pe baza unei grile de punctaj care evaluează capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura furnizarea serviciului pentru care este alocat numărul, soluţia tehnică folosită pentru implementarea numărului, gradul potenţial de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, precum şi experienţa solicitanţilor în implementarea numerelor naţionale scurte şi termenul de activare a numărului", arată ANCOM.

Statele Membre ale Uniunii Europene sprijină armonizarea resurselor de numerotaţie în cadrul Comunităţii, iar furnizorii interesaţi pot depune proiecte pentru obţinerea unei finanţări europene până pe 12 ianuarie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb