APMG, ARPIM şi LAWG salută deciziile pentru rezolvarea crizei medicamentelor din România

C.B.
Miscellanea / 28 aprilie 2020

 APMG, ARPIM şi LAWG salută deciziile pentru rezolvarea crizei medicamentelor din România

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) salută deciziile importante şi eforturile depuse de întreaga clasă politică pentru rezolvarea crizei medicamentelor din România. În ultimele zile, decidenţii politici au adoptat două măsuri esenţiale care susţin într-un mod semnificativ asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, joi, 23.04.2020, în calitatea sa de for decizional, Camera Deputaţilor a stabilit plafonarea taxei clawback pentru producătorii de medicamente - 15% pentru medicamentele produse în fabricile locale, 20% pentru medicamentele generice şi 25% pentru medicamentele inovatoare - printr-un amendament adus Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuţiile pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.

Pentru a intra în vigoare, proiectul adoptat de Parlament va trebui promulgat de şeful statului, Preşedintele Klaus Iohannis.

Prin aprobarea acestui amendament, decidenţii politici au făcut paşi importanţi pentru a asigura medicamentele necesare pe piaţa din România şi după această criză cu care ne confruntăm în prezent, precum şi pentru a reduce riscurile de limitare a accesului pacienţilor la medicamente de care au nevoie.

Tot joi, 23.04.2020, Guvernul a decis introducerea, începând cu 1 iunie 2020, a 31 de molecule noi în lista medicamentelor compensate şi gratuite, destinate pacienţilor cu boli cardiace cronice, afecţiuni oncologice, hepatice cronice şi ciroze, afecţiuni oftamologice, boli endocrine, colagenoze majore, pacienţilor trataţi în cadrul programelor naţionale de oncologie, de boli neurologice, diabet zaharat, de diagnostic şi tratament pentru boli rare şi sepsis sever.

Această măsură, prima de acest fel în 2020, demonstrează atenţia autorităţilor pentru continuarea procesului de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generaţie, la standarde europene, şi oferă noi şanse la vindecare sau la o viaţă normală pentru sute de mii de pacienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb