Autorităţile britanice asigură că nu au descoperit nicio dovadă de spionaj, după recenta pierdere a unor documente secrete

G.B
Internaţional / 19 iulie 2021

Ben Wallace

Ben Wallace

Autorităţile britanice au asigurat astăzi că nu au găsit nicio dovadă de spionaj în urma descoperirii, în iunie, a unor documente secrete într-o staţie de autobuz din sudul Angliei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Documentele, care au fost găsite de un trecător, conţineau detalii legate de o navă de război britanică şi potenţiala reacţie a Rusiei la trecerea acesteia prin Marea Neagră.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a precizat luni într-un comunicat că a fost efectuată o anchetă care a confirmat modul în care au fost pierdute documentele respective şi că persoanei responsabile de pierdere i-au fost retrase autorizările de securitate.

"Ancheta nu a găsit dovezi de spionaj şi a conchis că documentele nu au fost compromise de adversarii noştri", a subliniat Wallace.

Potrivit BBC, documentele clasificate, în total circa 50 de pagini cuprinzând e-mailuri şi prezentări PowerPoint, au fost găsite pe 22 iunie în spatele unei staţii de autobuz în Kent (sudul Angliei). Persoana care le-a descoperit a contactat BBC şi le-a predat acestuia, dorind să-şi păstreze anonimatul. Unele documente evocau o posibilă prezenţă militară britanică în Afganistan după retragerea forţelor internaţionale, altele referindu-se la posibila reacţie a Rusiei la trecerea vasului Royal Navy HMS Defender prin Marea Neagră, în largul Crimeii, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Armata rusă a afirmat ulterior că a tras focuri de avertisment în direcţia distrugătorului britanic, iar guvernul britanic a dezminţit, evocând "exerciţii de tiruri " ruseşti şi o "trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene", conform legislaţiei internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb