Christine Lagarde (BCE): Fondul de redresare al UE a început să îşi arate influenţa benefică asupra economiei

A.F.
Bănci-Asigurări / 7 iulie

 Christine Lagarde (BCE): Fondul de redresare al UE a început să îşi arate influenţa benefică asupra economiei

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a afirmat că Fondul de redresare al UE - NextGenUE - se dovedeşte a fi una din poveştile de succes ale blocului comunitar şi începe să îşi arate rezultatele în economie, transmite Bloomberg.

Facilitatea NextGenUE funcţionează, a declarat şeful BCE cu ocazia unui forum economic organizat la Aix-en-Province (sudul Franţei).

"Printre succese, putem cita inovaţiile, şi, într-un fel, a fost un succes şi decizia comună a liderilor europeni de a lansa un mare împrumut european şi de a-l aloca într-un mod asimetric, potrivit pagubelor şi ororilor suferite de fiecare ţară, cu scopul de a rezolva problemele într-un mod colectiv. Este în vigoare acum şi începe să aibă efecte, atât asupra activităţii economice cât şi datorită adoptării unor reforme structurale", a adăugat Lagarde.

Este posibil ca acestea să fie ultimele declaraţii ale oficialului BCE înaintea perioadei de întrerupere care începe săptămâna viitoare, în avanpremiera deciziei de politică monetară a BCE din 18 iulie.

La începutul acestei luni, Lagarde declara că instituţia nu are încă suficiente dovezi că ameninţările legate de inflaţie au trecut, sporind astfel aşteptările potrivit cărora oficialii nu vor reduce în curând dobânzile.

"Încă ne confruntăm cu câteva incertitudini privind evoluţia inflaţiei, în special privind profiturile, salariile şi productivitatea, şi dacă economia va fi afectată de noile şocuri privind aprovizionarea. Avem nevoie de timp pentru a obţine suficiente date, ca să fim siguri că au fost depăşite riscurile ca inflaţia să depăşească ţinta de 2%", a declarat Lagarde la forumul anual al BCE organizat la Sintra, Portugalia.

În condiţiile în care piaţa forţei de muncă rămâne robustă în zona euro, BCE are timp pentru a evalua viitoarele informaţii şi date. Este prea devreme să proclamăm victoria după recenta creştere a preţurilor, a adăugat şefa BCE.

La forumul de la Aix-en-Provence Lagarde nu s-a confruntat cu întrebări directe din partea audienţei şi nu s-a referit la perspectivele economice actuale sau la situaţia din Franţa. Anunţul suprinzător de luna trecută privind organizarea de alegeri anticipate în Franţa a generat îngrijorări în rândul investitorilor că rezultatul alegerilor va afecta eforturile destinate redresării finanţelor publice.

Până acum, oficialii BCE au urmărit creşterea decalajului dintre randamentele pentru obligaţiunile franceze şi cele germane în timp ce preşedintele BCE, Christine Lagarde, a repetat săptămâna aceasta că decidenţii vor rămâne "atenţi" pentru că "stabilitatea preţurilor depinde în mod evident de stabilitatea financiară".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. UE este singura entitate nonstatala care poate sa ofere natiunlor participante aceste uriase sume de bani si care se poate inarma practic de la zero dupa ce toate echipamentele militare vechi au fost distruse in Ucraina acumulind tehnologie de ultima generatie ce si-a dovedit performanta in razboi .Practic UE beneficiaza si de tehnologia occidentala a SUA si de cea a germanilor ,francilor si britanicilor la care adugam si partea de exceptie a tehnologiei sovietice cunoscuta de catre ucrainieni .China sau Rusia ca si India dealtfel ,care s-au bazat pe tehnologia sovietica , au acum in „palarie” doar vechituri daca nu cumva coruptia le-a injumatatit si pe alea sau daca nu cumva scriptele nu corespund realitatilor din teren .Este foarte probabil ca generalii sa fi pornit razboiul spre a-si ascunde furaciunile .

    vedem pentru cat timp…

    s c c r e t 

    1. 100 de ani

      “Doamne Ajuta!”

      La ce spui tu acolo… are sens daca ne uitam la: 

      Index Industrial Production din 1900 prezent care e in slump din 2007….:)… 

      Durable Goods Orders (index) ajustat la inflatie care si ala e in cap din 2000 plus minus … prezent… 

      World Trade % GDP si ala e in slump din 2007…. 

      World - Merchandise Trade % GDP si asta e in slump din 2007…. 

      Index Deglobalizare ca Procent din PIB Global e sucit din 2007… spre vale… deci asistam pe anumite segmente la o forma de deglobalizare si la o inclinatie spre “nationalizare/internalizare ” reaurse si diverse politici economice… 

      Curios ce fe de salt din “slump” va fi… de timp economic militar boom sau economic civil boom… 

      s c c r e t 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb