Clubul Fermierilor Români extinde serviciile de consultanţă pe care le oferă membrilor săi şi lansează servicii de consultanţă şi consiliere privind utilajele agricole, în premieră pe piaţa din România, pentru a veni în sprijinul fermierilor. Scopul Clubului este să asigure reprezentarea fermierilor în relaţia cu producătorii şi distribuitorii de utilaje agricole, respectiv cu autorităţile locale şi centrale, dar şi identificarea unor soluţii aplicate la problemele cu care se confruntă fermierii privind utilajele agricole, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, demersul de a lansa noile servicii de consultanţă şi consiliere vine în urma unei ample analize desfăşurate în rândul fermierilor din România cu privire la achiziţionarea, operarea şi funcţionarea utilajelor agricole, precum şi în privinţa relaţiei pe care aceştia o au cu producătorii şi distribuitorii de utilaje agricole şi cu echipele de service. Astfel, pe baza evaluării nevoilor reale ale fermierilor, Clubul Fermierilor Români urmăreşte să ofere soluţii concrete, care contribuie la creşterea eficienţei şi randamentului activităţii în fermele din România şi totodată la promovarea proiectelor de digitalizare a agriculturii, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.
În funcţie de specificul fermelor şi al activităţilor avute în vedere de fermieri pentru folosirea utilajelor agricole, Clubul oferă membrilor săi servicii complexe, precum consultanţă în privinţa achiziţionării de utilaje agricole noi (analiză oferte şi recomandări, analiza condiţiilor contractuale) sau second hand, dar şi în privinţa întreţinerii utilajelor agricole (preţuri piese de schimb, perioadă service în caz de daună, costuri etc.).
"Vrem să venim prin acest nou serviciu de consultanţă în sprijinul fermierilor, prin elaborarea şi punerea la dispoziţia acestora a unor ghiduri şi recomandări concrete cu privire la mentenanţa utilajelor agricole, condiţii de iernat pentru utilaje, planuri de achiziţie a utilajelor agricole şi pieselor de schimb, concomitent cu transmiterea unor buletine periodice de informare privind piaţa utilajelor agricole din România şi ţări vecine (rapoarte, tendinţe, noutăţi), legislaţia din domeniu, precum şi programele de finanţare pentru achiziţionarea de utilaje agricole", declară Dan HURDUC, Preşedinte Clubul Fermierilor Români.
"Fără îndoială, tehnologia este un mijloc de îmbunătăţire a agriculturii. Clubul Fermierilor Români a iniţiat deja proiecte legate de digitalizarea agriculturii şi îşi asumă responsabilităţi în zona de educare, conştientizare şi promovare a soluţiilor tehnologice pentru creşterea eficienţei şi competitivităţii fermelor româneşti. Astăzi dorim să readucem în atenţie beneficiile utilajelor agricole moderne şi, în acest sens, lansăm pentru membrii noştri servicii de consiliere tehnologică, juridică şi fiscală în relaţia cu producătorii şi dealerii de maşini şi utilaje agricole. De altfel, este pentru prima dată când o asociaţie de fermieri lansează astfel de servicii în România, ceea ce reconfirmă angajamentul nostru de a aduce valoare şi de a susţine creşterea performanţei fermierilor din România", declară Florian CIOLACU, Director Executiv Clubul Fermierilor Români.
Un alt obiectiv asumat de Clubul Fermierilor Români este acela de a lansa un program de formare pentru operatorii de utilaje, în vederea creşterii nivelului de cunoştinţe teoretice şi practice privind operarea utilajelor agricole. Totodată, Clubul Fermierilor Români îşi propune să facă demersuri privind reglementarea unor probleme specifice legate de înmatricularea, operarea, transportul şi omologarea utilajelor agricole, se arată în comunicat.