Comisia Europeană solicită statelor UE să sprijine Italia prin relocarea migranţilor

G.B
Internaţional / 10 mai 2021

 Comisia Europeană solicită statelor UE să sprijine Italia prin relocarea migranţilor

Statele UE trebuie să dea dovadă de ''solidaritate'' faţă de Italia, unde în ultimele 24 de ore peste 2.000 de migranţi au debarcat în insula Lampedusa, a declarat astăzi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, potrivit agerpres.

''Când vedem (...) un număr uriaş de oameni venind într-un timp foarte scurt este nevoie de solidaritate faţă de Italia şi le solicit celorlalte state membre să sprijine prin relocări'', a spus ea la o conferinţă de presă, conformagenţiei Reuters.

''Ştiu că este mai dificil în timp de pandemie, dar cred că este posibil de gestionat şi acum este momentul (...) pentru a arăta solidaritate faţă de Italia şi a ajuta în această situaţie'', a adăugat comisarul Ylva Johansson, vorbind alături de Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi.

Acesta din urmă a cerut de asemenea statelor UE să convină asupra unui sistem de relocare a migranţilor, adăugând că trebuie să înceteze respingerea acestora la graniţele blocului comunitar. El a menţionat că a căzut de acord cu Ylva Johansson asupra faptului că UE are nevoie de un mecanism care să echilibreze ''găzduirea corespunzătoare la sosire cu solidaritatea prin relocare'', precum şi un ''mecanism corect de returnare în ţările lor a celor care nu sunt recunoscuţi ca refugiaţi''.

2.218 migranţi au debarcat pe insula italiană Lampedusa, în ultimele 24 de ore, a relatat astăzi agenţia ANSA, citată de DPA.

În ultimele zile a crescut abrupt numărul migranţilor care pornesc dinspre nordul Africii, mai ales din Libia, către insulele Sicilia şi Lampedusa în bărci supraaglomerate.

Conform Ministerului de Interne italian, peste 12.900 de migranţi au ajuns în Italia de la începutul acestui an, faţă de aproximativ 4.100 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mulţi dintre aceştia provin din Tunisia, Cote d'Ivoire sau Bangladesh.

Formaţiunile italiene de extremă-dreapta, inclusiv Liga fostului ministru de interne Matteo Salvini, au avertizat asupra ''miilor de migranţi ilegali'' care sosesc în Italia, Salvini cerând ieri o reuniune de criză cu premierul Mario Draghi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E dezastru cu migrantii astia.Sa-i ia Merkelita fiindca ea i-a chemat.Daca nu, Iordania,Turcia fiindca vad ca tot acuza Israelul si-i caineaza pe palestinieni.Sa-i ia statele musulmane,tot se dau mari credinciosi,nu le e mila de ei?Asta e invazie organizata.

    1. Toți care vin ,nu muncesc ,stau la miloaga sau se vor ocupa cu droguri puturoși,împuțiți,si analfabeți,habotnici,hoți.

      Să se ducă în pana mea în statele arabe

      AFARĂĂĂ AVEM DESTULE PROBLEME CU COLRAȚI NOȘTRI. 

    Iar migrantii astia toti au "pasaport verde" :-)...Pe tine european nu te lasa in nici o tara fara test COVID, pasaport, etc, pe astia nu doar ca ii primesc dar nu mai stiu ce sa le puna la dispozitie...La origine era vorba de refugiati Sirieni acum vad ca e vorba de Tunisia, Cote d'Ivoire sau Bangladesh...deci care este logica?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb