EMANUEL UNGUREANU (USR):  Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

D.F.
Politică / 19 noiembrie 2019

 Am depus plângere penală împotriva managerilor Spitalului Târgu Jiu din ultimii 5 ani

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că a depus o plângere penală la DNA Craiova împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în ultimii cinci ani.

"Am fost astăzi (marţi n.r.) la DNA Craiova, aşa cum am promis acum câteva zile, am depus o plângere penală împotriva managerilor care au condus Spitalul Judeţean Târgu Jiu în ultimii cinci ani, deci nu este vorba doar de domnul Capotă (fost manager al SJU Târgu Jiu n.r.), ci de managementul în general, mă refer la cei care s-au ocupat de partea economică, cei care s-au ocupat de achiziţii, vorbim despre suspiciuni de abuz în serviciu, de fals, uz de fals, de fals intelectual cu privire la achiziţiile din anii 2017-2018, mă refer cu precădere la acel sistem, l-aş putea denumi pervers, de divizare a contractelor în aşa fel încât să câştige cine trebuie, au fost favorizate anumite firme", a precizat, la Târgu Jiu, Emanuel Ungureanu.

Prezent marţi în şedinţa Comisiei de Dialog Social Gorj, managerul interimar al SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a făcut publice mai multe explicaţii cu privire la modul de derulare a achiziţiilor publice în unitatea medicală.

El a subliniat că au existat doar erori privind raportul procedurii.

Contractul de management al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a încetat înainte de termen, în data de 6 noiembrie 2019, decizia fiind luată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Interimatul este asigurat, până la selectarea noului manager, de directorul financiar-contabil al SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu.

În ultima perioadă, unitatea medicală a fost implicată în mai multe incidente, cum ar fi neraportarea numărului real de infecţii nosocomiale, caz în care reprezentaţii IPJ Gorj efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu. Totodată, mai mulţi ziarişti locali au protestat mai multe zile în faţa sediului SJU, cerând demisia managerului Gigel Capotă, acuzându-l pe acesta de mai multe ilegalităţi făcute în perioada cât a ocupat respectiva funcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb