HARALAMBIE VOCHIŢOIU:  "Pentru Hunedoara există soluţii, trebuie doar aplicate"

Raluca Juncu
Politică / 21 aprilie 2016

Haralambie Vochiţoiu, liderul Grupului parlamentar al UNPR din Senatul României, a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul Costin Grigore Borc şi Corina Popescu, Secretarul de Stat în Ministerul Energiei unde a discutat despre identificarea celor mai bune modalităţi de salvare a complexurilor energetice Hunedoara (CEH) şi Oltenia ( CEO), conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Elaborarea unei legi speciale, prin care să se prevadă ca energia electrică produsă pe bază de huilă să aibă o cotă reglementată de 4,8-5% din piaţa de energie românească, ar putea salva CEH, din punct de vedere economic. Ar fi perfect, ca pe o piaţă liberă a energiei, să ne producem 4,8% - 5% (energie, n.r.), de atât avem nevoie, la un preţ reglementat. Această concesie pe care ne-ar face-o Bruxelles-ul, împreună cu introducerea disciplinei organizatorice şi a muncii, stoparea fraudelor - de la firul ierbii, ar salva CEH şi l-ar duce preţ de 40-50 de ani în faţă, cât există resurse de huilă", a declarat Haralambie Vochiţoiu.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost şi Memorandumul depus la Guvern de către Scharfstein Group, ce prevede un viitor parteneriat cu statul român, cu scopul de a susţine financiar activitatea derulată de Complexul Energetic Hunedoara, pe o perioada de 10 ani, cu aproximativ un miliard de euro, se arată în comunicat.

De asemenea, liderul Grupului parlamentar al UNPR a mai adus în discuţie mina Petrila şi - Regenerarea unui peisaj industrial - proiect ce are drept scop reconversia funcţională a zonei industriale Petrila, ameninţată de demolare şi de "ecologizare", luând drept exemplu proiectele reuşite din Germania, Franţa, Olanda sau Belgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb