Maia Lomidze: "Comparativ cu 2022, fluxul de turişti din prima jumătate a anului a crescut cu 130%"

D.R.
Internaţional / 2 august 2023

 Maia Lomidze: "Comparativ cu 2022, fluxul de turişti din prima jumătate a anului a crescut cu 130%"

Turismul străin în Rusia rămâne cu mult sub nivelul de dinainte de pandemie, de aproximativ zece ori mai mic decât în 2019, în ciuda creşterii cu 130% în prima jumătate a anului 2023, a declarat astăzi directoarea executivă a Asociaţiei Operatorilor de Turism din Rusia (ATOR), Maia Lomidze, informează Agerpres.

Maia Lomidze a transmis: "Comparativ cu 2022, fluxul de turişti din prima jumătate a anului a crescut cu 130%. Anul trecut a fost vorba de 81.000 de turişti, anul acesta - 187.000. Spre comparaţie, în primul semestru al anului 2019 au venit aproximativ două milioane de turişti", potrivit sursei citate.

"Primul loc a fost ocupat de China, prin intermediul vizelor, întrucât nu au fost turişti clasici (...). Da, au fost mulţi turişti de afaceri, ceea ce nu este acelaşi lucru", a spus Maia Lomidze, conform sursei citate.

Deşi a subliniat că Rusia ar prefera să primească mai mulţi turişti de agrement, ea a salutat venirea cel puţin a turiştilor de afaceri deoarece "umplu hotelurile, angajează servicii, vizitează muzee şi generează valoare adăugată", afirmă sursa.

În prima jumătate a acestui an, 32.000 de chinezi au vizitat Rusia, faţă de cei 600.000 de vizitatori veniţi din gigantul asiatic în aceeaşi perioadă din 2019.Între ianuarie şi iulie anul acesta, 20.600 de turişti turci şi 12.500 de turişti germani au vizitat Rusia.Piaţa turistică rusă a fost grav afectată de pandemie, care a dus nu doar la oprirea zborurilor internaţionale, ci şi la restricţii sanitare severe, notează sursa citată.

În iulie anul trecut, Uniunea Turismului din Rusia a cerut "măsuri de stimulare" pentru a atrage vizitatori străini, în contextul războiului în curs cu Ucraina. În special, a evidenţiat introducerea vizei electronice, care a intrat în vigoare la 1 august, şi punerea în aplicare a regimului fără vize pentru grupurile de turişti cu China, transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb