Miliardarul ceh Petr Kellner cumpără compania deţinătoare a PRO TV

B.D.
Miscellanea / 28 octombrie 2019

 Miliardarul ceh Petr Kellner cumpără compania deţinătoare a PRO TV

Compania Central European Media Enterprises (CME), care deţine Pro TV în România şi alte operaţiuni media în mai multe ţări din regiune, a anunţat oficial, duminică seară, că va fi cumpărată de către "un afiliat" al PPF, grup deţinut de miliardarul ceh Petr Kellner. Potrivit HotNews, este vorba despre o tranzacţie evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Potrivit sursei citate, tranzacţia a primit aprobarea AT&T, cel mai mare acţionar al CME după fuziunea cu Time Warner, vânzarea urmând să fie finalizată la mijlocul anului viitor, după ce va primi toate aprobările necesare.

Acţionarul principal din PPF, Petr Kellner, a dat asigurări că nu va efectua schimbări semnificative în operaţiunile CME şi a explicat investiţia prin sinergia dintre activităţile media şi cele telecom, în care PPF are interese majore în mai multe ţări, în comunicatul PPF ce anunţă tranzacţia:

"Achiziţia CME, cu activele media ale acesteia în cinci ţări europene, vor completa şi vor întări în continuare operaţiunile noastre de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est. Vrem să folosim sinergiile naturale între producţia de conţinut şi distribuţia acestuia, cu obiectivul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicaţii şi media. CME este o organizaţie sănătoasă şi bine condusă şi nu intenţionăm să efectuăm schimbări semnificative la nivelul operaţiunilor sale".

Interesele PPF în domeniul telecom, în regiune, ţin în prezent de participaţiile în reţeaua naţională CETIN Cehia, în O2 Cehia şi în Telenor (Ungaria, Bulgaria, Muntenegru şi Serbia).

Petr Kellner este considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia şi, de către unii, chiar din ţările foste comuniste care au aderat la UE. Bloomberg îl plasează pe locul 111 în rândul celor mai mari 500 de miliardari ai lumii, cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari şi cu o valoare estimată pentru grupul său PPF de 51,6 miliarde de dolari.

Potrivit datelor furnizate de fondul PPF pe propriul site, acesta este prezent pe piaţa din România cu activităţi în domeniul imobiliar (prin PPF Real Estate Hilding - clădirile Metropolis Centre şi Crystal Tower din Bucureşti) şi prin platforma de e-commerce Mall Group.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cine nu stie, achizitia cme de catre un "miliardar"ceh, este un prim pas catre rusificarea si glaznost-ul de mucava de la moscova. relatiile foarte stranse dintre kellner si fsb-ul rus sunt putin cunoscute dar ...stiute de cine trebuie. o mare parte din imperiul sau si din activitatea sa sunt coordonate si trasate de catre serviciile secrete est europene, sub "obladuirea"serviciilor secrete ruse.

    miscarea de acaparare a pietei media din sud-estul european trebuie sa fie concentrata si condusa de marile finante rusesti. acestea, la randul lor, fac tot posibilul de a creste puterea financiara si implicit militara a mamei rusia.

    adrian 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb