Noua destinaţie de studiu pentru români: Olanda

A.B.
Comunicate de presă / 16 noiembrie 2020

 Noua destinaţie de studiu pentru români: Olanda

Din ce în ce mai mulţi tineri români sunt interesaţi de studiile în Olanda, datorită condiţiilor ofertante în care se desfăşoară procesul educaţional. "În calitate de consultant educaţional pentru studii în străinătate ne confruntăm în ultima perioadă cu o creştere a aplicaţiilor pentru universităţile olandeze, mai ales în contextul BREXIT, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.

În acest ritm preconizăm că cifrele pentru această destinaţie de studiu se vor dubla în următorul an. În acelaşi timp, observăm şi o creştere a interesului din partea universităţilor olandeze de top pentru atragerea tinerilor români în diverse programe de studiu. Astfel că 10 universităţi olandeze de top vor fi active pe pe 19 noiembrie într-un târg virtual, unde vor discuta în privat cu tinerii români interesaţi de sistemul olandez de studiu", declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

Sistemul olandez universitar are la bază două tipuri de abordări, fiecare cu instituţiile sale specializate. Astfel, vorbim despre universităţi teoretice (axate pe cercetare) şi ştiinţe aplicate (cu focus pe partea practică a studiului). Pentru ambele tipuri de studii, Olanda vine cu un sistem foarte avantajos de împrumuturi şi burse. "Taxa anuală de şcolarizare pentru studii de licenţă şi master este de 2168 de euro, însă, în actualul context, pentru programele de licenţă, suma a fost redusă la jumătate pentru primul an de studiu. În plus, statul olandez oferă posibilitatea aplicării pentru un împrumut care să acopere valoarea studiilor. Mai există şi o altă variantă de finanţare printr-un împrumut de până la 500 de euro pe lună pentru cei care fac dovada că lucrează minim 56 de ore lunar. Prin acest împrumut se pot finanţa atât studiile, cât şi cheltuielile de trai. Împrumutul poate fi returnat în 15, până la 35 ani după absolvire, iar nivelul dobânzii este garantat că nu trece de 4%, în prezent acesta fiind de 0%", explică Ana Maria Papp.

Pe lângă împrumut, o soluţie suplimentară de finanţare a studiilor, este un grant oferit de statul olandez, în valoare până la 380 euro lunar, cu condiţia ca veniturile anuale ale familiei să nu depăşească 45.000 euro. "Pentru aceste finanţări este obligatoriu ca tinerii să facă dovada că sunt angajaţi legal cu minim 56 de ore de muncă pe lună. Statul olandez încurajează sistemul educaţie şi job pentru că este modelul actual în care majoritatea tinerilor activează şi care produce valoare adăugată pentru societate, atât în prezent cât şi în viitor. Olanda a dezvoltat o strategie clară în acest sens şi putem spune că este ţara care practic te plăteşte să înveţi", mai adaugă Ana Maria Papp.

Cheltuielile de trai în Olanda

O provocare a tinerilor şi părinţilor români interesaţi de Olanda este găsirea unui loc de cazare, pe cont propriu, universităţile olandeze neavând propriile lor clădiri de cazare. Cazarea se poate face prin furnizori externi de cazare, agenţii imobiliare, tolerate de către universitate. Aici evidenţiem şi ajutorul pe care îl poate oferi consultantul educaţional în a găsi cele mai bune variante de cazare, având instrumentele potrivite pentru a recomanda opţiuni viabile în funcţie de bugetul viitorului student. Costul cazării lunare va varia în funcţie de oraşul ales, între 380 şi 800 euro lunar, oraşul Amsterdam fiind cel mai scump.

La cheltuielile cu cazarea se adaugă cele cu mancarea (app. 280 euro/lună), materialele de studiu (app. 50 euro/lună), asigurarea privată de sănătate (80 euro/lună), îmbrăcămintea şi activităţile sociale (app. 150 euro/lună). Pentru transport se poate folosi bicicleta sau cei care lucrează part-time pot aplica pentru un card care le asigură gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb