PIAŢA DE CAPITAL DIN ŢARA NOASTRĂ ŞI-A CONSOLIDAT RITMUL DE CREŞTERE ÎN PRIMELE 10 LUNI Creşteri pe linie pentru toţi indicii cuprinse între 22 şi 40 de procente

V.D.
Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2019

Creşteri pe linie pentru toţi indicii cuprinse între 22 şi 40 de procente

Valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la BVB era de 106,3 miliarde lei, echivalentul a 22,3 miliarde euro

Piaţă de capital din ţara noastră şi-a consolidat ritmul de creştere la finalul primelor zece luni din acest an, după ce toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi-au păstrat evoluţiile puternic pozitive. Indicii care au inclus şi dividendele au avut, de departe, cel mai important avans. BET - Total Return (BET-TR), care include şi dividendele oferite de companiile din BET, a crescut cu 40%, iar BET-XT-TR, care include cele mai tranzacţionate 25 de companii, dar şi dividendele acordate de acestea, a înregistrat o creştere de 37%. La finalul primelor zece luni, BET-FI, indicele care include cele cinci societăţi de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, a crescut cu 22%, se arată într-un comunicat de presă al BVB.

Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti a declarat: "Oricât de atractive ar fi evoluţiile pieţei, investitorii au nevoie de tot mai multe exemple de companii locale care să arate că pot trece testul pieţei. La nivel de trend, observăm că din ce în ce mai multe companii accesează bursă pentru dezvoltarea afacerilor prin emiterea de obligaţiuni, o alternativă la finanţarea bancară menită să ofere, pe lângă acces la capital, un plus semnificativ de vizibilitate şi condiţii mai bune pentru finanţări ulterioare. Emisiunile de obligaţiuni pot fi considerate anticamera viitoarelor IPO-uri - evident, în măsură în care o astfel de operaţiune face parte din viziunea acţionarilor - pentru că le permit companiilor să aibă un contact direct şi relevant cu investitorii şi cu entităţile reprezentative ale pieţei de capital".

Valoarea totală de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de 1,77 miliarde euro de la începutul anului şi până la finalul lunii octombrie. La finalul primelor zece luni din acest an, valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la BVB era de 106,3 miliarde lei, echivalentul a 22,3 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb