RAPORTUL "PROVOCAREA AERULUI CURAT" (INNOENERGY):  Scăderea poluării atmosferice poate aduce 183 miliarde de euro

F.B.
Internaţional #Sănătate / 10 octombrie 2018

Scăderea poluării atmosferice poate aduce 183 miliarde de euro

Rezultatele unor cercetări anunţate de către InnoEnergy, motorul de energie durabilă al Europei sponsorizat de către EIT, arată că locuitorii Uniunii Europene pot economisi până la 183 miliarde de euro în următorii 7 ani prin aplicarea tehnologiilor noi de eliminare a reziduurilor din aer, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Raportul arată că reziduurile din aer sunt responsabile pentru unul din zece decese premature din întreagă lume şi vor costa Uniunea Europeană 475 miliarde de euro între 2018 şi 2025. Cu alte cuvinte, 2,9 la sută din media anuală PIB. Raportul complet poate fi descărcat de aici: cleanair.innoenergy.com.

În calitate de vorbitor la eveniment, Jerzy Buzek, Preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie a Parlamentului European şi fostul Preşedinte al Parlamentului European, a spus: "Poluarea aerului este una dintre cele mai critice probleme din punct de vedere al sănătăţii publice din acest secol, fiind motivul a peste una din zece morţi premature din toată lumea, însumând peste 400.000 de morţi premature în Europa, anual.

Irena Pichola, Partener, Lider al Consultanţei privind Durabilitatea în Europa Centrală la Deloitte spune: "Nu avem voie să uităm faptul că o calitate scăzută a aerului are un impact diferit de la om la om. Spre exemplu, există variaţii regionale cu privire la cauzele şi efectele poluării aerului, cu o mare parte a poluării din Europa de Vest venind din transport, pe când în Europa de Est principala cauza este căldura.

"Dar, pretutindeni, cum s-a menţionat şi în raport, tinerii sunt printre cei mai afectaţi. Cu o creştere de 100 de unităţi a indicelui PM, ce măsoară pulberi în suspensie, se poate ajunge la o scădere a mediei aşteptate de viaţă cu 2,3 ani la copiii cu vârstă până în 5 ani. Suntem mândri să lucrăm cu InnoEnergy cu scopul de a căuta soluţii la o problemă de o asemenea importanţă".

Despre InnoEnergy

EIT InnoEnergy este motorul de inovaţie pentru energie durabilă în Europa, fiind susţinut de Institutul European de Inovaţie şi Tehnologie (EIT).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb