Republica Moldova îşi modernizează legislaţia în domeniul asigurărilor cu sprijinul ASF

R.S.
Piaţa de Capital / 19 martie

 Republica Moldova îşi modernizează legislaţia în domeniul asigurărilor cu sprijinul ASF

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), domnul Alexandru Petrescu, a participat, astăzi, la Chişinău, la evenimentul de încheiere a proiectului Twinning "Consolidarea supravegherii, guvernanţei corporative şi gestionării riscurilor în sectorul financiar", destinat Republicii Moldova şi finanţat de UE, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, contribuţia ASF în cadrul proiectului de twinning a vizat acordarea de asistenţă oferită autorităţilor de reglementare din Republica Moldova pentru alinierea legislaţiei naţionale la prevederile Directivei Solvabilitate II şi Legii RCA.

"Cu sprijinul experţilor din cadrul ASF, reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) au elaborat proiecte de lege pentru implementarea unor directive şi legi care guvernează piaţa asigurărilor. Deşi organizarea celor 27 de misiuni, pe parcursul cărora am acordat consultanţă colegilor din Republica Moldova, a fost o adevărată provocare întrucât timpul a fost relativ scurt, rezultatul s-a dovedit a fi un succes", a declarat Preşedintele ASF, domnul Alexandru Petrescu, se arată în comunicat.

Pe parcursului proiectului, reprezentanţii BNM au fost în două vizite de studiu la sediul ASF, care au constituit o foarte bună oportunitate pentru schimbul de experienţă atât în ceea ce priveşte autorizarea, cât şi supravegherea societăţilor de asigurare, se relatează în comunicat.

"Sprijinul nostru pentru autorităţile din Republica Moldova va exceda asistenţa oferită în cadrul proiectului de twinning şi va continua pe baza unor acorduri bilaterale de cooperare. Aş vrea să mulţumesc partenerilor noştri în acest proiect: Banca Naţională a României, liderul consorţiului care a realizat proiectul de twinning, Banca Naţională a Olandei, Banca Lituaniei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. De asemenea, aş vrea să mulţumesc Băncii Naţionale a Moldovei pentru o excelentă colaborare, dar şi colegilor mei din ASF pentru eforul susţinut pe care l-au depus în cadrul acestui proiect", a subliniat Preşedintele ASF, se precizează în comunicat.

Obiectivul general al proiectului de twinning a vizat sprijinirea Republicii Moldova în implementarea unor reforme legate de Acordul de asociere dintre UE şi ţara vecină, cu accent pe consolidarea supravegherii, guvernanţei corporative şi gestionarea riscurilor în sectorul financiar, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. isi modernizeaza tot asa ca la noi… cu caderi de firme in fata si jas de capital?

    s c c r e t 

    Probabil vor ceva falimente pentru ca unii baieti destepti din ASF, sau prieteni deai lor sa cumpere si ei ceva ieftin

    Problema e emigrarea masiva a populatiei ;) restul povesti... Maia Sandu si partidul ei PAS pierd urmatoarele alegeri locale si se reintorc partidele Kremlinului. Povestea de succes a fost doar praf in ochi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb