Revolut lansează tranzacţionarea de ETF-uri pentru clienţii din SEE

S.B.
Companii / 10 mai 2023

 Revolut lansează tranzacţionarea de ETF-uri pentru clienţii din SEE

Revolut a anunţat azi introducerea ETF-urilor (fonduri deschise de investiţii, tranzacţionate la bursă) pentru clienţii europeni ai entităţii Revolut Securities Europe UAB, care vor putea investi sume începând de la 1 euro în peste 100 de fonduri.

Noua ofertă investiţională a fost dezvoltată în colaborare cu Upvest, un fintech specializat în investiţii bazate pe infrastructură API, cu capacitate mare de scalare.

ETF-urile le oferă clienţilor o modalitate simplă şi flexibilă de a-şi diversifica expunerea la instrumente de investiţii. Aceste fonduri investesc într-o gamă largă de valori mobiliare - cum ar fi acţiuni sau obligaţiuni - şi îi ajută pe clienţi să economisească timp şi să scadă costurile generate de investiţiile realizate în fiecare titlu individual. ETF-urile sunt o soluţie atractivă pentru clienţii care doresc să investească pe termen lung şi nu vor să se angajeze personal prea mult în activitatea de tranzacţionare.

Oferta Revolut Securities Europe UAB pentru fonduri tranzacţionate la bursă se orientează mai ales către industriile inovatoare - inteligenţă artificială, securitate cibernetică, big data, utilizări ale hidrogenului, dar şi către alte industrii, precum jocurile video, vehiculele electrice, energia curată, cloud computing-ul, tehnologii inovatoare, biotehnologii, servicii medicale, energie, turism şi petrecerea timpului liber. Oferta de ETF acoperă majoritatea fondurilor importante, inclusiv S&P 500, NASDAQ, DAX şi FTSE. Utilizatorii îşi vor putea diversifica portofoliile investind în ETF-uri care acoperă nu numai acţiuni, ci şi obligaţiuni şi mărfuri.

Cu Revolut, investiţiile sunt accesibile tuturor: suma minimă de investiţie pentru ETF-uri este de doar 1 euro. Din secţiunea "Acţiuni" din hub-ul Revolut, clienţii vor putea muta banii pe care doresc să-i investească în ETF-uri. Utilizatorii pot verifica performanţa ETF-urilor lor în timp real cu ajutorul listelor de urmărire live, diagramelor de tranzacţionare şi al ştirilor despre piaţă - toate în cadrul aplicaţiei Revolut. În funcţie de planul deţinut, clienţii pot efectua o tranzacţie gratuită (Standard), 3 tranzacţii gratuite (Plus), 5 tranzacţii gratuite (Premium) sau 10 tranzacţii gratuite (Metal) pe lună. Odată ce limita de gratuitate este depăşită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacţie de 0,25 % (min. 1 euro). Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piaţă a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

Revolut intenţionează să adauge în oferta sa acţiuni listate pe burse europene şi alte produse de tranzacţionare. Acestea vor fi dezvoltate tot în cooperare cu Upvest, în lunile următoare.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE) a declarat: "Scopul nostru este să ne extindem şi mai mult oferta în domeniul investiţiilor şi al tranzacţionării de valori mobiliare. Lansarea ETF-urilor vine după ce am făcut operaţionalizarea entităţii de tranzacţionare Revolut Securities Europe UAB şi am extins accesul clienţilor din SEE la acţiuni listate pe bursele americane. În curând, vom lansa alte produse de investiţii - inclusiv acţiuni listate pe pieţele europene, fonduri mutuale, obligaţiuni, servicii de consultanţă robotizată şi o platformă de tranzacţionare mai sofisticată pentru comercianţii experimentaţi.

Când ne-am uitat la posibili parteneri care să ofere acces la ETF-uri, acţiuni listate europene şi alte produse de tranzacţionare, Upvest s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Ei au venit cu infrastructura care ne-a permis să le oferim ETF-uri clienţilor noştri într-un timp scurt."

Martin Kassing, CEO şi co-fondator al Upvest, a adăugat: "Datorită investiţiilor pe baza infrastructurii API, este tot mai uşor să le oferim clienţilor europeni acces la produse de investiţii care sunt potrivite profilului lor de investitor. Revolut este una dintre cele mai mari bănci digitale la nivel global şi colaborează cu cei mai buni actori din domeniile de interes. Suntem încântaţi că vom colabora şi acest parteneriat marchează un capitol important pentru compania noastră."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Etf de tip cfd am înțeles eu. Hmm....

    am folosit Revolut! este o mare teapa!

    in caz de probleme, nu ofera suport,  

    nu ai la cine apela sa rezolve problema  

    te fura la inregistrarea transferurilor

    sunt transferuri pe care le inregistreza ante data vizualizare stare cont 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb