Sergiu Manea si Mihaela Bitu, numiţi la conducerea CPBR

T.B.
Miscellanea / 29 mai 2023

 Sergiu Manea si Mihaela Bitu, numiţi la conducerea CPBR

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) organizatia patronala a sectorului bancar romanesc, a decis numirea lui Sergiu Manea, CEO al Bancii Comerciale Romane, ca Presedinte al Consiliului Director al CPBR. De asemenea Mihaela Bitu, CEO al ING Bank, a fost numita in functia de vicepresedinte.

"Doresc sa multumesc membrilor pentru increderea acordata pentru un nou mandat la conducerea CPBR, organizatie care va implini anul viitor 10 ani de existenta. Vom continua sa ne urmam vocatia de promotori ai dialogului in cadrul unui sector bancar modern si responsabil, mai ales in conextul noii legislatii privind dialogul social", a declarat Sergiu Manea.

Legea nr. 367/2022 privind dialogul social, intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, a stabilit noi premise si obligatii pentru dialogul social la nivel sectorial. Unul dintre obiectivele acestei legi a fost acela de a incuraja dezvoltarea miscarii sindicale in acord cu recomandarile Organizatiei Internationale a Muncii, cu scopul cresterii numarului de contracte colective de munca si implicit a gradului de protectie a drepturilor salariatilor. Potrivit noii legi, oricare dintre partenerii de dialog social implicati in negocierea colectiva la nivel de sector, in situatia in care numarul de angajati din companiile membre ale organizatiilor patronale semnatare este mai mare decat 35% din numarul total al angajatilor din sectorul respectiv, poate solicita extinderea contractului colectiv de munca la nivelul tuturor unitatilor din sector.

Bancile membre CPBR, care impreuna au peste 48% din angajatii sectorului bancar, au initiat si negociat incă din anul 2018 primul contract colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate aplicabil la nivel de grup de unitati. La acest moment este în vigoare, până in luna mai 2024.

Cele cinci banci care compun CPBR in prezent sunt BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana, ING Bank, Raiffeisen Bank si UniCredit Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb