Simon Peters declară că bitcoin a avut o revenire discretă, trecând din nou peste nivelul de 26.000 de dolari.

T.B.
Piaţa de Capital / 19 iunie 2023

 Simon Peters declară că bitcoin a avut o revenire discretă, trecând din nou peste nivelul de 26.000 de dolari.

După mai multe săptămâni de scăderi ale cotaţiilor celui mai mare criptoactiv din lume, bitcoin a avut o revenire discretă săptămâna trecută, trecând din nou peste nivelul de 26.000 de dolari.

Bitcoin a început săptămâna pe platforma eToro în jurul valorii de 25.600 de dolari, după ce a fost în mare parte în retragere de la sfârşitul lunii mai, dar această tendinţă s-a inversat modest, criptoactivul crescând cu aproximativ 2% în şapte zile. Piaţa a beneficiat probabil de ideea că majorările de dobânzi în SUA au luat o pauză, dar reacţia a fost în general atenuată.

Ether nu a cunoscut o astfel de revenire, scăzând cu aproximativ 1,4% pe parcursul săptămânii, tranzacţionându-se acum în jurul valorii de 1.700 de dolari, faţă de 1.730 de dolari la începutul săptămânii trecute.

CBDC-urile sau "monedele digitale ale băncilor centrale" sunt foarte discutate de ceva timp în sfera cripto, dar până acum, puţine versiuni importante au fost realizate. Însă o versiune în lire sterline, aşa-numita "Britcoin", pare să fie cu un pas mai aproape de realizare.

Banca Angliei a încheiat un experiment cu Banca Reglementelor Internaţionale (BRI), numit Proiectul Rosalind, care analizează viabilitatea unei lire sterline digitale britanice. Studiul a constatat că o astfel de monedă ar putea contribui la ieftinirea şi eficientizarea plăţilor pentru persoanele fizice, în timp ce firmele ar putea să ofere noi tipuri de produse financiare şi să reducă incidentele de fraudă.

Este uşor să se facă o confuzie între CBDC şi piaţa cripto mai largă, dar, în esenţă, acestea nu sunt foarte asemănătoare, mai ales când vine vorba de procese precum descentralizarea şi susţinerea valorii. CBDC-urile sunt în mare măsură un răspuns centralizat la piaţa în plină expansiune a criptoactivelor şi, deşi s-ar putea dovedi utile, nu sunt în mod fundamental la fel ca şi criptomonedele precum bitcoin sau ether.

Fluxul de criptoactive ale minerilor de bitcoin pe burse a atins un nivel record al ultimilor cinci ani, potrivit firmei de date cripto Glassnode.

Schimbarea sugerează că un număr mare de mineri caută să încaseze banii pe care îi deţin în criptoactive şi îşi "pregătesc praful de puşcă" prin plasarea activelor pe bursă. Este dificil de interpretat dacă acesta este un semnal bun sau rău pentru piaţă - este posibil ca minerii să caute să încaseze bani înainte de o scădere anticipată a valorii sau să parieze pe o creştere a preţului criptoactivelor şi să se pregătească să profite de ea.

Acestea fiind spuse, minerii încă deţin cantităţi mari de bitcoin, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Datele Glassnode indică faptul că ieşirile de la bursa de bitcoin sunt mai mari decât intrările, la un minim al ultimelor trei luni, ceea ce ar sugera că investitorii, în general, îşi păstrează pentru moment criptomonedele.

Gigantul global de management de active BlackRock a solicitat listarea în SUA a unui ETF cu preţul spot al bitcoin. Nu este prima instituţie financiară care face acest lucru şi este puţin probabil să fie şi ultima, dar este posibil să aibă mai multe şanse decât alte entităţi mai mici de a reuşi să depăşească obstacolele de reglementare.

Potenţialul ca un ETF pentru bitcoin spot sa mişte piaţa nu este extrem de clar şi depinde de cerere. Dar BlackRock administrează o cantitate impresionantă de capital mondial, astfel încât succesul unui ETF la vedere ar putea debloca cantităţi enorme de lichidităţi pe piaţa bitcoin.

ETF-ul la vedere al firmei vine cu câteva avertismente destul de importante, cum ar fi includerea schimbului de date de supraveghere pentru a preveni manipularea pieţei. Susţinătorii Bitcoin vor respinge probabil această măsură ca fiind contrară spiritului activului descentralizat, dar aceasta ar putea fi probabil preţul pentru a introduce un astfel de produs pe piaţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb