SUA anunţă uciderea a doi membri ai SI în atacul cu dronă în Afganistan

S.B.
Internaţional / 28 august 2021

 SUA anunţă uciderea a doi membri ai SI în atacul cu dronă în Afganistan

Pentagonul a anunţat sâmbătă că ''două ţinte importante'' ale grupării Stat Islamic (SI) au fost ucise şi încă una rănită în atacul cu dronă efectuat vineri de armata americană în Afganistan, fără alte precizări, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat de asemenea să precizeze dacă islamiştii grupării Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K) care au reprezentat aceste ţine au fost implicaţi în atacul comis joi în zona aeroportului din Kabul, soldat conform surselor locale cu peste 170 de morţi, inclusiv 13 militari americani, atac revendicat de respectiva grupare.

''Este vorba despre organizatori şi operatori ai ISIS-K, este deja un motiv suficient'', a răspuns el la o conferinţă de presă.

Talibanii au protestat după atacul american şi, contrar Washingtonului, care afirmă că nu există victime printre civili, susţin că atacul american cu dronă a provocat şi victime civile. ''Americanii ar fi trebuit să ne informeze înaintea efectuării raidului aerian, a fost un atac clar pe teritoriul afgan, două persoane au fost ucise, două femei şi un copil sunt răniţi în atac'', a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor.

Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K), o grupare constituită din transfugi talibani în provincia Khorasan, este considerată chiar mai radicală decât talibanii care au preluat puterea în Afganistan pe 15 august şi se află în conflict cu aceştia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E o lovitură de imagine. E greu de crezut că poți controla cu drona terorismul din Afganistan.

    1. ASA ESTE D-LE , AVETI PERFECTA DREPTATE !!! FAC PARIU CU ORISICINE , UN LUCRU : CA DACA EU '''''' STATY ''''''', I-MI PUN O INCARCATURA DE EXPLOZIVI SUB HAINE , SI MA ARUNC IN AER , CULCAND LA PAMANT CATIVA AMERICANI , IN CATEVA ORE APARE UN COMUNICAT DE LA '''''' AL QHAEDA ''''''', CA EI AU FACUT POCINOGUL !!! PE URMA APARE ALT COMUNICAT DE LA ''''''' ISIS ''''''', CUM CA EI AU FACUT , CE-AU FACUT !!! PE URMA APARE ALT COMUNICAT DE LA '''''' STATUL ISLAMIC '''''''', CA LUPTATORII LOR SFINTI , AU PEDEPSIT BARBARII AMERICANI !!! PE URMA APARE ALT COMUNICAT DE LA '''''' BOKO HARAM ''''''', CA EI AU FACUT ASTA IN ONOAREA ADEVARATEI CREDINTE , etc , etc !!! CE MAI !!! SPITALUL DE NEBUNI , O SA SE MUTE LA POSTURILE DE TELEVIZIUNE , TOTI LAUDANDU-SE CU MUNCA MEA !!! CUM EU SANT ATUNCI , OALE SI ULCELE , N-AM CUM SA LE DEZMINT STIRILE !!! AMERICANII , AU SI EI ATATA MINTE SI SPIONI , CA SA-SI DEA SEAMA CA EXPLOZIA A FOST PROVOCATA DE O SINGURA PERSOANA , FARA LEGATURA CU GRUPARILE ASTEA !!! DAR , VORBA DV. !!! IMAGINEA CONTEAZA !!! TREBUIAU SA FACA SI EI , CEVA !!!

    Cu cât mă uit mai mult la Biden, cu atât ajung să-i prețuiesc mai mult pe talibani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb