10 tendinţe în designul de interior pentru anul acesta

Comunicate de presă / 11 iunie

10 tendinţe în designul de interior pentru anul acesta

Industria designului de interior evoluează continuu, iar anul acesta aduce în prim-plan tendinţe estetice care pun în prim-plan culorile calde, materialele naturale, dar şi principiile sustenabile. Aceste tendinţe reflectă schimbările în preferinţele consumatorilor, dar şi progresele din tehnologie şi sustenabilitate. Astfel, designerii de interior pun accent pe folosirea materialelor naturale, pe utilizarea culorilor calde şi integrarea soluţiilor eco-friendly în proiectele lor. Lemon Interior Design, lider în domeniul designului de interior din România şi autor al unor amenajări spectaculoase atât pe plan local, cât şi internaţional, dezvăluie cele mai actuale tendinţe care definesc spaţiile interioare în 2024. Aceste elemente nu numai că transformă estetic spaţiile, dar şi îmbunătăţesc calitatea vieţii, creând un echilibru între funcţionalitate, confort şi stil.

"Anul acesta, tendinţele în designul de interior reflectă o dorinţă profundă de a crea spaţii care nu doar să arate bine, ci să şi susţină un stil de viaţă echilibrat şi sustenabil. La Lemon Interior Design, ne concentrăm pe utilizarea materialelor naturale, pe un design minimalist confortabil, pe integrarea elementelor ce pot fi personalizate şi, pentru un plus de eleganţă, pe inserarea unor elemente de artă murală. Toate acestea creează confort şi funcţionalitate, dar şi o estetică aparte. Credem cu tărie că designul de interior trebuie să reflecte valorile şi stilului de viaţă al celor care trăiesc în aceste spaţii, iar misiunea noastră este să creăm spaţii de locuit care să fie nu doar frumoase, ci şi sustenabile şi pline de personalitate", explică Cristina Căpitanu, fondatoare Lemon Interior Design.

Iată 10 tendinţe în designul de interior din 2024:

1. Naturaleţea materialelor. Utilizarea materialelor naturale ia tot mai multă amploare. Lemnul, piatra şi bambusul sunt preferate pentru a aduce un sentiment de calm şi autenticitate în interior. Aceste materiale nu doar că sunt estetice, dar contribuie şi la un mediu interior sănătos şi sustenabil.

2. Culorile calde. Nuanţe precum teracota, nude şi olive domină paleta cromatică a acestui an. Aceste culori creează o atmosferă primitoare şi relaxantă, perfectă pentru orice spaţiu de locuit.

3. Sustenabilitate. Pe măsură ce conştientizarea ecologică creşte, tot mai multe persoane optează pentru materiale reciclate şi eco-friendly. Sustenabilitatea nu este doar o tendinţă, ci şi o necesitate, iar designul de interior se adaptează perfect acestei direcţii.

4. Spaţii multifuncţionale. Mobilierul modular şi personalizabil devine esenţial în spaţiile moderne. Aceste soluţii inteligente permit adaptarea rapidă a spaţiilor în funcţie de nevoi, maximizând funcţionalitatea şi eficienţa.

5. Vintage modern. Integrarea elementelor retro în designul contemporan oferă un farmec unic şi personalitate fiecărui interior. Această fuziune de stiluri aduce o notă de nostalgie combinată cu modernismul zilelor noastre.

6. Minimalism confortabil. Liniile simple şi clare, combinate cu elemente de confort, definesc acest stil. Este o abordare care aduce o estetică elegantă şi funcţională, perfectă pentru un stil de viaţă modern.

7. Texturi bogate. Materiale precum catifeaua şi ţesăturile groase adaugă profunzime şi lux spaţiilor interioare. Aceste materiale sunt ideale pentru a crea un ambient sofisticat şi confortabil.

8. Iluminare artistică. Corpurile de iluminat cu design "statement" devin piese centrale în amenajările interioare. Iluminarea artistică nu doar că îmbunătăţeşte funcţionalitatea, dar adaugă şi un plus de stil şi personalitate.

9. Plante de interior. Integrarea plantelor în decor continuă să fie o tendinţă populară. Plantele aduc nu doar beneficii estetice, ci şi îmbunătăţesc calitatea aerului şi creează un mediu mai plăcut şi sănătos.

10. Artă murală. Pereţii pictaţi manual pentru un impact vizual deosebit sau acoperiţi cu texturi şi modele speciale câştigă tot mai multă popularitate. Arta murală transformă spaţiile obişnuite în adevărate opere de artă, oferind un punct focal impresionant.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. miroase a anii 60-70 cu modern tech... 2024...

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb