100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi protestează

Laura Boico
Miscellanea / 6 octombrie 2016

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează astăzi în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, potrivit unui comunicat al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, remis redacţiei.

"100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează astăzi 06.10.2016 în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale. Alături de colegii care vor protesta în faţa penitenciarelor de la Târgşor, Miercurea Ciuc, şi Oradea aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă", conform sursei citate.

Personalul din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună "lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor".

Sindicaliştii reamintesc că sunt peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordării unor concedii şi au notificat beneficiarii de forţă de muncă referitor la posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP, există un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar, transmite comunicatul.

"Ministrul justiţiei refuză să pună în aplicare măsuri salariale compensatorii aprobate de Guvern pentru tot sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deşi legea (OUG 20/2016) face referire expresă la angajaţii penitenciarelor ca şi beneficiari, pretextând că încă nu s-a hotărât şi cerând - în mod repetat - termene pentru a lua o decizie, deşi termenul de aplicare este depăşit", potrivit sursei citate.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă să refuze să efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste în faţa penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb