11,5 milioane de lei pentru modernizarea unei şcoli

ANA FELEA
Miscellanea / 9 septembrie 2022

11,5 milioane de lei pentru modernizarea unei şcoli

O şcoală din municipiul Galaţi, construită în urmă cu mai bine de jumătate de secol, a fost modernizată cu fonduri europene. Este vorba despre Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" (nr. 11), din cartierul Ţiglina III, care a beneficiat de lucrări ample de renovare atât a clădirii cât şi a terenului de sport, în cadrul unui proiect în valoare de 11,5 milioane de lei.

"Investiţiile în educaţie sunt o prioritate pentru noi. La Şcoala nr. 11 «Mihail Sadoveanu» am prevăzut modernizarea şi reabilitarea clădirilor în care învaţă copiii, dar şi reabilitarea sălii şi a terenului de sport. Elevii şi profesorii s-au întors acum într-un spaţiu complet schimbat, modern şi sigur. În plus, avem acum proiecte de modernizare, în diferite stadii, în valoare de peste 50 de milioane de euro pentru alte 50 de unităţi de învăţământ", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

La Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu", s-au modernizat şi reabilitat corpurile A şi B unde se desfăşoară cursurile, precum şi sala de sport şi terenul de sport.

"Lucrările au vizat: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; refacerea trotuarelor; refacerea şarpantei din lemn cu învelitoare din ţiglă metalică; reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum prin instalarea de panouri fotovoltaice; instalare sisteme de climatizare; modernizarea instalaţiei de iluminat; montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie pentru încălzire, apă rece şi apă caldă de consum; montare parchet din sălile de clasă şi sala de sport; reabilitare casa scării, holuri şi grupuri sanitare; înlocuire uşi interioare; instalaţie semnalizare incendiu, complet echipată; realizare gospodărie de apă şi montare hidranţi exteriori; reabilitare teren de sport; refacerea împrejmuirii şcolii; refacere iluminat exterior; refacere spaţii verzi şi montare sistem de irigare automată; refacere alee pietonală dalată şi amenajare rigole preluare ape pluviale; refacere covor asfaltic alei de acces şi parcare; instalare sistem antiefracţie şi sistem supraveghere video", se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Galaţi.

Valoarea totală a proiectului este 11.538.601,01 lei, din care finanţare europeană nerambursabilă în sumă de 11.211.436,40 lei.

Proiectul Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" Galaţi, Cod SMIS 120287, a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii 10.1 - Investiţiile în educaţie, şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 10.1 - Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb