Datorită evoluţiei tehnologice, foarte multe joburi cu normă întreagă sau part-time care necesită să fii prezent fizic într-un birou, se pot face şi din comoditatea casei tale.
Vă prezentăm câteva idei despre cum să faci bani de acasă online cu un computer, o conexiune la internet şi câteva componente digitale care se pot achiziţiona foarte uşor.
1. Traducător online
Persoana interesată să facă acest lucru va oferi servicii de traducere într-o limbă dorită de cel care deţine un text/informaţii într-o altă limbă, servicii pentru care va fi remunerată.
2. Scriitor de carte electronică
Publicarea unui volum poate fi extrem de costisitoare. Însă, în prezent, cărţile tipărite încep să fie înlocuite din ce în ce mai mult de variantele electronice.
Iar pentru acestea din urmă, aproape că nu există costuri de publicare. Tot ce trebuie să faci este să îţi creezi un cont pe unul dintre magazinele online dedicate, să urci cartea, alături de o descriere captivantă şi să aştepţi ca cititorii să o comande.
3. Completare de sondaje plătite
Ca să devină cei mai buni în domeniile lor, agenţii economici investesc mulţi bani în cercetări din care află ce vor clienţii. De multe ori, aceste cercetări implică realizarea de sondaje fie în rândul publicului general, fie în cel al unor persoane care se încadrează în anumite date demografice.
Pentru că firmele de cercetare şi companiile au nevoie de participanţi la sondaje, sunt dispuse să plătească persoane care să le completeze.
4. Tranzacţionare prin opţiuni binare
Această metodă de a câştiga bani lucrând de acasă este mult mai simplă decât sugerează numele. O opţiune binară este un tip de tranzacţie de investiţie în care pariezi pe preţul valorii, fără să cumperi acţiunea sau valuta.
5. Mâncare homemade
Dacă îţi place să găteşti sau să faci prăjituri, îţi poţi lansa o mică afacere pornind de la această pasiune. La început poţi găti doar tu, dar în timp, poţi să-ţi extinzi echipa şi meniul. Bucătăria şi cofetăria sunt ocupaţii tradiţionale, dar în lumea modernă sunt foarte interesante şi afacerile legate de aceste activităţi.
6. Nutriţionist
Nutriţioniştii, cei care oferă diete personalizate, sunt tot mai căutaţi în prezent, iar persoanele care doresc să se implice în acest domeniu pot crea afaceri foarte profitabile.
7. Consultanţă în resurse umane (HR)
Din ce în ce mai mult se pune accent pe HR, pe managementul resurselor umane, pe strategiile de resurse umane, pe planificare şi organizare strategică. Specializările pe acest segment încep să devină puncte forte pentru numeroşi profesionişti, iar persoanele interesate de domeniu pot să îşi înfiinţeze o firmă de consultanţă în HR sau să devină freelancer şi să ofere servicii de consultanţă pentru companii.
8. Servicii de creaţie grafică
De la proiectarea de ambalaje pentru produse, la proiectarea de bannere, flyere, broşuri, cataloage, carţi de vizită, toate acestea sunt servicii căutate atât pe timp de criză, cât şi în perioadele mai liniştite pentru economie.
9. Servicii de contabilitate pentru companii
Cei specializaţi în domeniul contabilităţii îşi pot oferi, contra cost, serviciile către societăţi.
10. Vânzare domenii online
Orice companie sau persoană care doreşte să deschidă un site propriu, are nevoie de un domeniu. Revânzarea de domenii poate fi o afacere profitabilă.
11. Manager de conturi Social Media
Platformele sociale oferă o multitudine de oportunităţi pentru afaceri. Poţi oferi servicii de administrare a conturilor social media pentru companii, lucrând ca freelancer sau pe firma ta proprie.
12. Vânzător de produse handmade
Creaţiile handmade pot fi uşor promovate pe canalele sociale, respectiv vândute online.
13. Asistent Virtual
Asistenţii virtuali lucrează pe bază de contract, cu diferite afaceri sau persoane fizice. Ei pot realiza o multitudine de sarcini la distanţă, inclusiv răspunsuri la email-uri, programări diverse şi social media.
14. Blogger
Dacă te pricepi la scris, poţi începe să ţii un blog şi să încerci să câştigi bani cu ajutorul lui. Publicitate, articole sponsorizate, marketing afiliat, sunt doar câteva dintre posibilităţile prin care poţi obţine venituri.
15. Designer web
Realizarea de site-uri web pentru companii poate, de asemenea, să aducă venituri celor specializaţi în domeniu.
16. Dezvoltator de aplicaţii
Pentru cei cu pregătire în tehnologia mobilă, o afacere de dezvoltare de aplicaţii personalizate pentru clienţi este o idee excelentă.
17. Fotografie
Cei care vor să îşi deschidă o afacere în domeniul fotografiei nu au nevoie decât de un studio amenajat chiar acasă.
18. Servicii de croitorie
Retuşurile şi modificările de haine se pot face într-un atelier chiar acasă, clienţi putând să vină pentru aceste servicii direct la domiciliul tău.
19. Meditaţii
Aceste servicii presupun lucrul cu elevi sau studenţi, care au nevoie de pregătire suplimentară în domeniul tău de experienţă.
20. Terapeut de masaj
Înfiinţează un salon de masaj la tine acasă, unde clienţii pot veni pentru a beneficia de aceste servicii.