2023, anul în care încep lucările pentru varianta mare de ocolire a Galaţiului

ANA FELEA
Miscellanea / 26 ianuarie 2023

2023, anul în care încep lucările pentru varianta mare de ocolire a Galaţiului

Viitoare Centură Mare a Galaţiului, un drum ce va avea 33,6 kilometri, a devenit o prioritate în 2023 pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean, fapt pentru care preşedintele Costel Fotea a anunţat că lucrările vor demara chiar în acest an.

Viitoare Centură Mare a Galaţiului, un drum ce va avea 33,6 kilometri, a devenit o prioritate în 2023 pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean, fapt pentru care preşedintele Costel Fotea a anunţat că lucrările vor demara chiar în acest an.

"Viitoarea Centură Mare a Galaţiului este un proiect extrem de necesar pentru dezvoltarea regiunii noastre. Practic, este vorba despre o centură ocolitoare nouă, care ar urma să plece din Vama Giurgiuleşti, să treacă prin spatele lacului Brateş şi să ajungă în DN25, în zona localităţii Traian", a spus Costel Fotea.

Săptămâna trecută, autorităţile judeţene au organizat o şedinţă de lucru la care au participat inclusiv mai mulţi specialişti de la CNAIR.

"Este un proiect al Galaţiului la care ţin foarte mult şi pentru care voi lupta până la capăt. De aceea, am convocat, la sediul Consiliului Judeţean, o amplă întâlnire de lucru, la care au participat proiectantul noii variante de ocolire a Galaţiului, directorul Implementări Proiecte din CNAIR, Felician Cerneştean, directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Buzău, Sorin Robu, echipa de implementare care se ocupă de acest proiect din CNAIR, echipa de calitate de la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi, precum şi specialiştii în domeniu din cadrul Consiliului Judeţean Galaţi. A fost o şedinţă aplicată, în care le-am explicat foarte clar cât este de importantă şi de necesară această nouă variantă de ocolire a Galaţiului, o investiţie de aproximativ 840 de milioane de lei, deblocată de actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu" a menţionat Costel Fotea.

Lucrările la Centura Mare a Galaţiului vor începe imediat ce va fi gata proiectarea tehnică. Proiectul are deja un constructor desemnat prin licitaţie.

"În acest moment, se lucrează la partea de proiectare tehnică, pe care proiectantul a promis că o va finaliza la mijlocul acestei primăveri, astfel încât în acest an să înceapă şi lucrările. De asemenea, am analizat şi punctele de intersecţie ale traseului Drumului Mare de Centură cu proiectele Consiliului Judeţean, precum şi stadiul lucrărilor la Drumul Expres Galaţi-Brăila", a spus Costel Fotea.

Noua Variantă Ocolitoare a Galaţiului va avea o lungime de 33,6 kilometri, un tunel pe sub Valul lui Traian şi mai multe noduri rutiere şi giraţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. un oras depopulat in care un hot de primar taie toti copacii de pe Faleza pt prabusirea ei, asa cum au taiat guvernantii copacii de pe marginea soselelor din toata tara, si implementarea proiectului de 100 de milioane de euro, cistigat de Vega 93 pt consolidarea ei. Un oras de bosorogi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb