25.000 de bilete pentru Festivalul Enescu s-au vândut în doar o oră de la punerea în vânzare

Elena Deacu
Cultură / 17 februarie 2015

În prima oră de la punerea în vânzare a biletelor individuale pentru ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu s-au vândut aproximativ 25.000 de bilete, potrivit cifrelor furnizate de Eventim.

Cele 25.000 de bilete pentru Festivalul Enescu 2015 vândute până la ora 12.30 PM reprezintă în jur de 55% din totalul celor 46.500 de bilete puse în vânzare joi dimineaţă, la ora 10.00 AM.

Potrivit Eventim, 10 concerte sunt deja epuizate dintr-un total de 22 din seria celor Camerale (Ateneul Român). Astfel, nu mai sunt bilete disponibile pentru recitalurile şi concertele susţinute de pianiştii Fazil Say (4 septembrie), Murray Perahia (5 septembrie), Elisabeth Leonskaja (6 septembrie) şi Maria Joăo Pires (7 şi 8 septembrie), de violonista Sophie-Anne Mutter (9 septembrie) şi de David Garrett (15 septembrie), precum şi concertele Konzerthausorchestrer Berlin (11 septembrie), Mozarteum Orchester Salzburg (17 septembrie) şi Christian Zacharias (20 septembrie). De asemenea, biletele pentru concertul susţinut de Orchestre de Chambre de Paris din seria Midight (Ateneul Român) sunt de asemenea epuizate, în timp ce pentru Sala Palatului, la mare căutare au fost biletele pentru concertele susţinute de Filarmonica din Berlin, Sankt Petersburg Orchestra, Wiener Philharmoniker şi Royal Concertgebouw Amsterdam (19 septembrie) - acestea fiind în curs de epuizare.

Cifrele sunt furnizate de Eventim şi corespund estimărilor orei 12.30 PM.

Un număr total de 46.500 de bilete pentru ediţia 2015 a Festivalului Enescu au fost puse în vânzare joi, 16 februarie, de la ora 10.00 prin Eventim.

Ediţia 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul "Pieţei Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi a "Bucureştiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică "Gramophone" în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria Joăo Pires se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în Festival şi câştigători ai concursului "George Enescu" : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb