28.000 DE EURO CA SĂ SE RĂCOREASCĂ Aer condiţionat de lux pentru Consiliul Judeţean Buzău

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 2 iunie 2014

Vara se anunţă incendiară la Buzău, unde Consiliul Judeţean a considerat că are nevoie de un aparat de aer condiţionat super performant, ca să se răcorească. Ca să nu se topească de căldură, Consiliul a aprobat, în şedinţa de joi, cumpărarea unui aparat de 28.000 de euro, pe lângă alte produse electronice şi IT, a căror valoare totală depăşeşte 155.000 de euro, care ar urma să fie folosite pentru un proiect din fonduri europene.

Pe lista de achiziţii publice, se află 15 produse, toate la preţuri de lux.

Pe lângă aparatul de aer condiţionat, Consiliul Judeţean mai cumpără două staţii de lucru al căror preţ ajunge la 13.000 de euro, o multifuncţională cu copiator în valoare de 5.420 de euro, dar şi un prelungitor multipriză pentru care va cheltui 433 de euro. De asemenea, pe lista achiziţiilor se află şi serviciile de audit pentru care a fost rezervată suma de 29.000 de euro. Un alt aspect foarte important este faptul că deşi sumele depăşesc 15.000 de euro, suma până la care se permite efectuarea achiziţiilor publice fără licitaţie, toate aceste produse amintite vor fi cumpărate direct.

Produsele vor fi folosite pentru implementarea proiectului european "Program de intervenţii integrate pentru şomeri - certitudinea unui viitor durabil".

Finanţarea obţinută de Consiliul Judeţean Buzău în cadrul acestui proiect a fost de aproape 2 milioane de euro. Potrivit declaraţiilor secretarului Consiliului Judeţean Buzău, Laurenţiu Gavrilă, în cadrul acestui proiect vor fi calificaţi 670 de şomeri.

Cu banii obţinuţi, Consiliul Judeţean Buzău a ales să organizeze cursuri de formare profesională în domenii precum relaţii publice, antreprenoriat, informatică, prelucrare date, contabilitate, resurse umane şi comerţ.

Oficialii Consiliului Judeţean Buzău susţin că acestea sunt domenii cu mare căutare pe piaţa muncii. Însă, reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău sunt de altă părere. "Aceste meserii nu au căutare pe piaţa muncii buzoiene şi că tocmai din acest motiv nu au mai fost organizate până acum la Buzău astfel de cursuri de calificare", a spus Sebastian Tarpan, directorul AJOFM Buzău.

În ciuda efortului financiar de 2 milioane de euro, oficialii Consiliului Judeţean Buzău nu se aşteaptă să se angajeze decât 12% din totalul şomerilor recalificaţi, adica aproximativ 70 de persoane, un număr spun ei, mulţumitor pentru Uniunea Europeană, cea care le-a dat finanţarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb