30 de milioane de euro pentru proiectele organizaţiilor neguvernamentale

F.A.
Comunicate de presă / 19 aprilie 2013

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), alături de Fundaţia pentru Parteneriat (FP) şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR), a lansat ieri la Bucureşti Programul Fondul ONG în România, parte a schemei mai largi de finanţare, granturile SEE şi norvegiene 2009 - 2014, arată un comunicat de presă.

Programul dispune de aproximativ 30 de milioane de euro, cea mai mare sumă destinată proiectelor organizaţiilor neguvernamentale, gestionată de o organizaţie neguvernamentală din ţara noastră şi este implementat de consorţiul format din cele trei organizaţii, condus de FDSC. La nivel european, programul se desfăşoară în 15 ţări europene şi îşi propune să sprijine dezvoltarea societăţii civile şi consolidarea contribuţiei la justiţia socială, democraţie şi dezvoltare durabilă.

Lansarea de la Bucureşti a avut loc în cadrul unei conferinţe ce a reunit aproximativ 400 de participanţi.

"Sperăm ca aceste fonduri să sprijine, cât de mult posibil, zone şi acţiuni care încă nu au fost finanţate de fondurile structurale, pentru a crea un echilibru şi a varia domeniile de suport existent", a declarat Gabriel-Călin Onaca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, în sesiunea de deschidere a conferinţei.

"O prezenţă atât de numeroasă a organizaţiilor neguvernamentale la această conferinţă îmi dă încredere că Fondul ONG va contribui semnificativ la dezvoltarea unor sectoare vitale pentru societatea românească, cum ar fi justiţia socială, dezvoltarea durabilă sau serviciile sociale şi de bază", a declarat Oystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei în România.

Fondul ONG în România dispune de aproximativ 30.000.000 Euro, cea de-a doua alocare financiară ca marime din Europa, după cea din Polonia. Potrivit comunicatului de presă, durata programului va fi de 3 ani. Peste o treime din alocarea bugetară pentru finanţarea proiectelor va acoperi domenii esenţiale legate de democraţie, drepturile omului, inclusiv drepturile minorităţilor (etnice, religioase, lingvistice şi privind orientarea sexuală), buna guvernare şi transparenţă, combaterea rasismului şi xenofobiei, antidiscriminare, reducerea inegalităţilor sociale, combaterea sărăciei şi excluziunii sociale inclusiv în mediul rural.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb