6 milioane de euro, fonduri europene atrase de un primar din Buzău în 2022

Ana Felea
Fonduri Europene / 27 decembrie 2022

6 milioane de euro, fonduri europene atrase de un primar din Buzău în 2022

În lipsa unor bugete care să le permită derularea unor investiţii majore, primarii din mediul rural se îndreaptă tot mai mult spre fondurile europene pentru a-şi putea moderniza localităţile. Un exemplu vine de la Buzău unde primarul unei comune a accesat anul trecut, în total, peste 6 milioane de euro, iar ultimul proiect a fost semnat chiar cu două zile înaintea Crăciunului. Este vorba despre un proiect cu o valoare de peste un milion de euro.

"Ajunul Crăciunului a venit cu o veste foarte bună pentru comunitatea noastră . Vineri, 23 decembrie 2022, am semnat primul contract de finanţare în valoare de peste 1 milion de euro pentru comuna Siriu. Prin acest proiect se vor reabilita blocurile din satul Caşoca, din fonduri europene, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C5 - Valul Renovării", a scris primarul Dragoş Voicu, pe Facebook.

În total, anul trecut, primarul comunei Siriu a accesat peste 6 milioane de euro, bani cu care va demara în 2023 mai multe proiecte printre care modernizarea iluminatului public dar şi reabilitarea unităţilor de învăţământ.

"Vă pot spune cu mare bucurie în suflet că în anul 2022 am reuşit obţinerea unor finanţări nerambursabile de până la 6 milioane de euro, finanţări pentru investiţii benefice pentru toţi locuitorii, care se vor derula începând cu anul 2023 construirea şi dotarea unui dispensar uman nou în centrul comunei, lângă Şcoala Gimnazială Siriu, dotat cu cabinet de cardiologie şi stomatologie, reabilitarea Grădiniţei Lunca Jariştei, reabilitarea integrală a Şcolii Gimaziale Siriu, Instalarea unui sistem video de supraveghere în comuna noastră, Instalarea a două staţii de încărcare electrice, construirea unui pod peste râul Buzău, în punctul Groşet şi Modernizarea iluminatului public", a completat edilul comunei Siriu, Dragoş Voicu.

De asemenea, prin fonduri europene, la Siriu va fi realizat şi sistemul de canalizare al comunei.

"Investiţia pentru realizarea canalizării si a staţie de epurare în comuna Siriu, este în licitaţiei publică din noiembrie 2021. Sperăm să se termine cu brio si să începem lucrările cât mai repede posibil", a spus Dragoş Voicu, primarul comunei Siriu.

Comuna Siriu este situată pe Valea Buzăului, în apropierea lacului de acumulare al Barajului Siriu şi are în componenţă cinci sate.Comuna este traversată de DN10, drumul care face legătura între Buzău şi Braşov, şi are puţin peste 3000 de locuitori.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu cunosc primarul, dar pare a fi unul din putinii romani care pot fi considerati "primari" si nu politruci

    1. Uauuu, sa-i facem statuie pentru ca isi face treaba pentru care a fost ales!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb