A CINCEA ZI DE MANIFESTAŢII: Aproximativ 170.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Jose Fierro
Politică / 4 februarie 2017

Aproximativ 170.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Protestatarii au format un lanţ uman în jurul Parlamentului

Peste 320.000 manifestanţi în toată ţara

------

Actualizare 23:00 Numărul manifestanţilor s-a redus semnificativ, aceştia retrăgându-se treptat spre metrou şi spre bulevardul Aviatorilor

Actualizare 22:00 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 170.000; Peste 320.000 de presoane manifestează în toată ţara, astfel demonstraţia de astăzi devenind cea mai mare de la 1989 încocace

--------

Actualizare 20:28 Un număr de 100.000 de presoane protestează în acest moment, în faţa Guvernului

--------

Actualizare 20:11 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei s-a ridicat la 80.000

--------

Actualizare 19:39 Aproximativ 40.000 de persoane protestează în faţa Palatului Victoria

--------

Actualizare 19:29 Manifestanţii din Bucureşti vor ajunge în curând în Piaţa Victoriei

--------

Actualizare 19:13 La Timişoara protestează în jur de 1.500 de persoane

--------

Actualizare 19:10 La Cluj, 10.000 de presoane protestează; La Braşov, numărul manifestanţilor a ajuns la 2.000

--------

Actualizare 18:50 Aproximativ 35.000 de protestatari se îndreaptă spre sediul Guvernului

--------

Actualizare 18:30 Încep să se strângă oameni şi în Piaţa Victoriei; 2.000 de persoane scandează în faţa Guvernului; Protestatarii de la Parlament se întorc către Palatul Victoria

--------

Actualizare 18:22 500 de români protestează la Madrid împotriva ordonanţei controvesrate

--------

Actualizare 18:20 Protestatarii au format un lanţ uman în jurul Casei Poporului

--------

Actualizare 18:00 Surse citate de Antena 3 afirmă că OUG 13 se va abroga

--------

Actualizare 17:55 Protestatarii încep să ajungă la Palatul Parlamentului; Numărul lor a ajuns la 23.000

--------

Actualizare 17:41 Manifestanţii intenţionează să formeze un lanţ uman în jurul Parlamentului

--------

Actualizare 17:33 Numărul persoanelor care sunt în marş spre Parlament a crescut la 20.000. Circulaţia în zona Piaţa Unirii a fost blocată

--------

Actualizare 17:18 Un număr de 16.000 de presoane mărşăluiesc spre Parlament, la Bucureşti

--------

Actualizare 17:06 Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: "Eventuala adoptare a decizei de abrogare ne va permite să avem o discuţie seroiasă cu societatea şi întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca ţară"

--------

Actualizare 17:03 Sorin Grindeanu se va pronunţa astăzi despre OUG care a cauzat proteste masive în ţară

--------

Actualizare 16:52 În jur de 100 de presoane protestează la Constanţa

--------

Actualizare 16:47 Fostul preşedinte Emil Constantinescu solicită coaliţiei PSD-ALDE să abroge ordonanţa privind codurile din justiţie

Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României în perioada 1996-2000, solicită partidelor de guvernământ să abroge OUG 13/2017 luând în considerare "degradarea accelerată a climatului social şi a cooperării dintre instituţiile statului", potrivit News.ro.

Constantinescu a declarat astăzi presei: "Având în vedere degradarea accelerată a climatului social şi a cooperării dintre instituţiile statului, care pot aduce grave prejudicii securităţii naţionale şi pot întrerupe cursul ascendent al dezvoltării economice a României, considerând justificate demonstraţiile de protest ale cetăţenilor din Capitală şi din alte mari oraşe ale ţării, solicit majorităţii parlamentare PSD - ALDE să ceară Guvernului abrogarea Ordonanţei de Urgenţă referitoare la modificarea Codului Penal şi să asigure promovarea în Parlament a unui proiect de lege care să fie dezbătut în procedură normală, alături de proiectul Legii de graţiere".

Prin dezbaterea parlamentară, partidele vor avea posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere şi va fi evitată deturnarea protestelor în scopuri partizane, crede fostul şef al statului. Acesta consideră că subiectul legislaţiei penale trebuie discutat şi cu mediul academic şi asociaţiile profesionale din domeniul justiţiei.

Emil Constantinescu a afirmat: "Apreciind implicarea Universităţii din Bucureşti în rezolvarea conflictului instituţional actual, propun ca, în paralel cu dezbaterea parlamentară, să se organizeze o largă dezbatere în cadrul societăţii civile, sub egida Academiei Române, cu participarea profesorilor şi cercetătorilor de la Facultăţile de Drept ale Universităţilor din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, a institutelor de cercetări juridice, a asociaţiilor magistraţilor şi a asociaţiilor civice cu expertiză în domeniul legislaţiei. Obiectivele acestei dezbateri ar trebui să fie: ordinea constituţională; separaţia puterilor în stat; măsuri de prevenire a corupţiei şi a abuzurilor, pentru a împiedica venirea altor persoane corupte în locul celor anchetate, judecate sau condamnate; edificarea unei economii concurenţiale sănătoase, eliberată de intervenţii oculte".

Emil Constantinescu a conchis astfel: "Mulţi dintre cei care au luptat cu peste două decenii în urmă pentru schimbarea regimului totalitar şi a sechelelor lui au părăsit această lume. Sper ca idealurile pentru care ei au luptat să rămână vii în prezent şi o sursă de inspiraţie în vremurile ce vor veni".

Fostul preşedinte consideră ca "ruşinos" apelul la instanţe străine pentru soluţionarea acestei dispute întrucât România îşi poate rezolva singură

--------

Actualizare 16:17 S-a plecat în marş de la Guvern pe traseul: Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Universităţii - Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului

--------

Actualizare 16:00 Aproximativ 12.000 de persoane protesetează acum în faţa Palatului Victoria, potrivit Digi24

--------

Actualizare 15:32 Sevil Shhaideh a refuzat să comenteze declaraţia lui Dragnea: "Nu pot să comentez asupra unor lucruri pe care nu le cunosc"

--------

Actualizare 15:15 Protestul Copiilor se încheie treptat; Numărul persoanelor prezente în Piaţa Victoriei a atins un maxim de 10.000. În momentul de faţă, se mai află în jur de 6.000 de persoane

--------

Actualizare 12:21 5.000 de părinţi şi copii s-au strâns în faţa Palatului Victoria pentru a continua seria protestelor de amploare

--------

Actualizare 13:10 În Piaţa Victoriei, numărul manifestanţilor a ajuns la 7.000

--------

Actualizare 13:54 Dragnea: "Se poate vorbi de abrogarea OUG. Dezaprob mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei din cauză că simte că "membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu", fiind posibilă chiar şi abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, cu condiţia ca soluţia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu, informează Digi24.

Liviu Dragnea a afirmat că există o presiune foarte mare din partea membrilor PSD pentru un miting de proporţii în Bucureşti, motiv pentru care va încerca să găsească o soluţie de detensionare a situaţiei împreună cu primul-ministru şi liderii ALDE.

Liviu Dragnea a declarat pentru DCNews.ro: "Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas".

Preşedintele PSD a arătat că este posibilă abrogarea ordonanţei, dacă soluţiava fi acceptată de către Sorin Grindeanu: "Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile".

El susţine că nu vrea ca această chestiune să ducă la un clivaj social. Dragnea a afirmat că nu vrea să existe în conflict "români contra români" şi să se "rupă România în două".

-------

Actualizare 12:05 Jandarmeria Română: " Depărtaţi-vă imediat de grupurile sau persoanele care nu se comportă paşnic"

Jandarmeria a oferit astăzi, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, sfaturi celor care vor protesta şi astăzi împotriva OUG 13.

Astfel, mesajul integral este următorul: "Jandarmii vor asigura protecţia persoanelor care îşi exprima opiniile în mod paşnic şi vor interveni punctual doar dacă apar comportamente antisociale.

Siguranţa copiilor este deosebit de importantă. Dacă participaţi la manifestaţii publice însoţiţi de copii, supravegheaţi-i permanent şi depărtaţi-vă imediat de grupurile sau persoanele care nu se comportă paşnic.

Atenţie la recomandările sau indicaţiile forţelor de ordine.Respectaţi_le!

Sesizaţi imediat orice problemă jandarmilor din dispozitivul de ordine.

Vă rugăm să DISTRIBUITI mesajul!

Vă mulţumim!"

--------

Actualizare 12:00 Până acum, s-au strâns 2.000 de persoane în Piaţa Victoriei

--------

Actualizare 11:45

Câteva sute de persoane s-au strâns astăzi în faţă Palatului Victoria, la Protestul Copiilor. Comunitatea "Corupţia Ucide" a iniţiat un protest care se desfăşoară sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, începând cu ora 11.00, intitulat "Educaţie pentru democraţie - Lecţia de educaţie civică".

Pe pagina evenimentului scrie: "Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mâna, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest!".

"Ne întâlnim la 11.00 şi plecăm la 14.00-16:00 ( spre casă, pentru a duce copii, dacă nu îi luăm cu noi la marşul spre Parlament)" se precizează pe Facebook, cu adăugirea că "se aude că şpagă e o bomboană de copil".

Un alt eveniment creat pe Facebook de comunitatea "Corupţia ucide" este programată o nouă manifestaţie în faţă Guvernului, începând cu ora 13.

"La ora 16:00 plecăm în marş către Parlament. Când ajungem la Parlament, facem lanţ uman în jurul Parlamentului", scrie pe pagină citată.

-------

Peste 300.000 de persoane au manifestat împotriva ordonanţei privind modificarea codului penal în toată ţara

PICCJ a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru suspendarea OUG

Aproximativ 150.000 de oameni au protestat vineri în faţa Guvernului, pentru a cere retragerea ordonanţei care aduce modificări Codului Penal. Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi în alte zeci de oraşe din România, potrivit Digi 24.

S-a scandat împotriva Guvernului încă din jurul orei 18:00, manifestanţii cerând, pentru a patra seară la rând, abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificările Codurilor penale, precum şi demisia Executivului.

În jurul orei 22,00, manifestanţii au intonat în cor Imnul Naţional, textul acestuia fiind proiectat pe o clădire din apropierea Guvernului.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că 95% dintre oamenii prezenţi în Piaţa Victoriei nu au citit textul ordonanţei a căror abrogare o cer, potrivit Hotnews.ro

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a sesizat în cursul zilei de ieri, Curtea de Apel BucureştiI pentru suspendarea OUG care au declanşat protestele din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Potrivit documentului emis de PICCJ, solicitările sunt următoarele:

"I.În temeiul art.14 alin.(3) din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată şi completată, să se dispună suspendarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze, sens în care a solicitat şi stabilirea în regim de urgenţă a unui termen de judecată pentru soluţionarea cererii de suspendare, având în vedere data intrării în vigoare (9 februarie 2017).

II.În temeiul dispoziţiilor art.1 alin.(5 ) raportat la art.9 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată şi completată să se dispună anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017.

III.Totodată, invocând excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017şi în temeiul art. 9 alin.(2) din Legea 554/2004, a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) din Constituţie, precum şi ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 şi 29 din Legea nr. 47/1992 , întrucât dispoziţiile acestui act administrativ cu caracter normativ sunt neconstituţionale".

În motivarea acţiunii Parchetul General afirmă că suspendarea actului administrativ normativ are un interes public major, întrucât actul administrativ normativ are ca efect perturbarea gravă a întregii activităţi a Ministerului Public şi obstrucţionează bunul mers al actului de justiţie, în condiţiile în care persoane care au săvârşit fapte de natură penală vor fi ocrotite prin noua reglementare de tragere la răspundere penală.

Totodată, PICCJ consideră că adoptarea acestei ordonanţe împiedică realizarea rolului constituţional al Ministerului Public, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Aşadar, instituţia afirmă în documentul redactat: "Ordonanţa este criticabilă pentru neconstituţionalitate. Prejudiciul este iminent şi se produce la data de 9 februarie 2017. Odată produse la data menţionată, efectele nu mai pot fi reparate întrucât această ordonanţă de urgenţă se va aplica ca lege penală mai favorabilă, indiferent de eventuala sa declarare ca neconstituţională ( Art. 5 din Codul penal - Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei

(1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.

(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile.)

Prin intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017, este afectată, atât la nivel intern cât şi extern, politica penală declarată a statului referitoare la intensificarea eforturilor în scopul adoptării unor acte normative eficiente în materia combaterii corupţiei la toate nivelurile autorităţilor şi instituţiilor statului".

În acest context, deşi s-a invocat necesitatea asigurării conformităţii dispoziţiilor Codului penal şi ale Codului de procedură penală cu unele decizii ale Curţii Constituţionale, multe dintre modificările aduse prin acest act normativ analizat depăşesc sfera modificărilor impuse de deciziile Curţii Constituţionale".

PICCJ a subliniat, totodată, că efectele imediate ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 13 din 1 februarie 2017 sunt vătămătoare în drepturile şi interesele legitime ale unei persoane fizice sau juridice, deoarece Guvernul prin adoptarea acestui act administrativ cu caracter normativ a lăsat loc arbitrariului în sfera actelor de dispoziţie ale organelor administrative. Astfel, toate actele care vizează relaţiile sociale ocrotite legal privind afirmarea, recunoaşterea unui drept sau interes vor fi supuse unor decizii administrative controversate, conducând la lipsa unei disciplinări a aparatului administrativ cu consecinţe în planul inechităţilor sociale.

Incident la protestul de la Galaţi: Un tânăr din mulţime a aruncat cu gheaţă, fiind ridicat de jandarmi şi dus la Poliţie

Un tânăr care participa la protestul de la Galaţi a fost ridicat de jandarmi şi dus la Poliţie, după ce a aruncat cu gheaţă în timpul marşului, fără să fie rănită vreo persoană.

Potrivit News.ro, în momentul în care protestatarii se aflau în marş pe strada Brăilei din Galaţi, unul dintre participanţi a aruncat cu gheaţă, fiind observat de jandarmi care l-au ridicat şi dus la Poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Mircea Cătălin Bădin, cel care a aruncat cu gheaţă a spus că este minor, el urmând să fie identificat.

Pe de altă parte, mai mulţi manifestanţi le-au oferit bomboane şi flori jandarmilor, iar forţele de ordine, la rândul lor, au oferit florile primite femeilor din mulţime.

La un moment dat, manifestanţii s-au oprit din marş la Palatul de Justiţie, unde au aprins lumânări pe care le-au pus pe treptele instituţiei, oamenii spunând că acest gest simbolizează "moartea justiţiei".

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul protestatrilor a ajuns la aproximativ 6.500, iar oamenii se întorc către sediul Prefecturii, unde a început acţiunea de protest.

Oamenii au început să se strângă, încă de la ora 18.00, în faţa Prefecturii Galaţi, ei venind cu steaguri şi pancarte cu lozinci precum: "Nu vrem legi ruşinoase" sau "Hoţia şi prostia conduc în România".

8.000 de constănţeni, în marş pe străzile oraşului. Printre manifestanţi, un social-democrat care ameninţă cu demisia din partid dacă nu se schimbă situaţia

Peste 8.000 de persoane au ajuns, vineri seară, în faţa sediului PSD din Constanţa, iar printre protestatari s-a aflat şi un membru social-democrat, fost consilier local la Medgidia, care a spus că este nemulţumit de această situaţie şi că intenţionează să-şi dea demisia dacă lucrurile nu se vor schimba.

Manifestanţii au plecat în marş de pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, alte persoane adăugându-se permanent de traseu.

Deşi iniţial anunţaseră că au în vedere să meargă şi prin alte zone ale municipiului pentru a fi auziţi şi de alţi constănţeni, protestatarii au mers, în cele din urmă, pe acelaşi traseu ca serile trecute, ajungând din nou în faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Ei au strigat "DNA să vină să vă ia", "Hoţii, hoţii", "Fără violenţă", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jandarmii - jos pălăria" şi aveau pancarte pe care scria "Abrogaţi şi apoi plecaţi", "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre !!!"

Printre protestatarii din faţa sediului PSD s-a aflat şi un membru social-democrat, Zully Mustafa, nemulţumită de decizia Guvernului de a modifica codurile penale prin ordonanţă de urgenţă.

Zully Mustafa a afirmat "Am ieşit la protest pentru că nu sunt de acord cu ce se întâmplă pentru că nu vreau un stat mafiot. Sunt membru PSD, iar dacă în urma acestei ieşiri în stradă voi fi dată afară, nu este niciun fel de problemă. Oricum, dacă nu se va schimba ceva şi lucrurile vor continua aşa îmi voi da demisia pentru că nu cred într-un astfel de partid".

Ea a devenit consilier local în Medgidia după alegerile de anul trecut, dar a demisionat din funcţie în luna decembrie.

După ce au protestat în faţa sediului PSD, manifestanţii şi-au continuat traseul de serile trecute, iar la ora transmiterii acestei ştiri se îndreaptă spre Prefectura Constanţa. La un moment dat, coloana de manifestanţi se întindea pe 300 de metri.

Peste 15.000 de oameni, în marş pe străzile Iaşiului

Peste 15.000 de oameni au mărşăluit pe străzile Iaşiului, unii dintre ei purtând steaguri decupate la mijloc, ca în decembrie 1989. Manifestanţii au pornit în marş pe traseul Piaţa Unirii-pietonalul Ştefan cel Mare- Prefectură-bulevardul Anastasie Panu, urmând să revină în Piaţa Unirii, informează News.ro.

Mai multe tramvaie au rămas blocate în trafic, iar circulaţia rutieră a fost paralizată în centrul oraşului.

Şoferii şi-au arătat solidaritatea cu protestatarii, claxonând zeci de secunde în şir.

Cei prezenţii au strigat, printre altele, "Hoţii", "Hoţii", "Veniţi cu noi" şi "Dragnea nu uita, ţara nu te vrea".

Opinia Cititorului ( 106 )

  1. Bursa este conectata la pagina de facebook a lui Gh Piperea. Cand acesta scria ceva despre BNR sau banci, in cateva ore mesajul aparea si pe prima pagina a Bursa. Indiferent daca era adevarat. Bursa nu verifica deloc afirmatiile. De vreo doua zile, Piperea a comentat OUG. Bursa nu a dat deloc mesajul desi Piperea este colaborator al ziarului iar parerea lui a fost publicata de fiecare data cand a existat o disputa publica pe teme juridice.

     

    De ce nu difuzati si opinia lui Piperea, Bursa? De ce dezinformati prin omiterea unei pozitii publice pe care o apreciati neconditionat? 

     

    Avocatul Gheorghe Piperea are o poziție echilibrată în raport cu textul ordonanțelor, explicând, într-o lungă postare pe pagina personală de Facebook, 

     

    „Art. 297 – Abuzul în serviciu 

    (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, îndeplineşte un act prin încălcarea unor dispoziţii exprese […] şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 lei ORI o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevăzute şi garantate de legile în vigoare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”. 

     

    O vatamare grava, certa si efectiva a unei persoane juridice, inclusiv institutia publica unde isi face veacul functionarul public, poate fi si una sub 200 de mii sau chiar una ne-patrimoniala (ne-evaluabila in bani). Daca o scoala ramane inchisa pentru ca directorul a fuserit o licitatie pentru consolidare si igienizare, este abuz in serviciu, chiar daca paguba e de 5000 de lei sau chiar daca vatamarea este ne-evaluabila in bani. Doar ca acel director nu mai poate fi bagat la zdup exclusiv pe baza unui denunt penal facut de directorul adjunct, la 5 ani de la savarsirea faptei. Trebuie ca organele de cercetare sa se sesizeze altfel (eventual, in urma unor plangeri ale parintilor). Iar un denunt facut de directorul adjunct la 5 ani distanta de la savarsirea faptei nu il va mai apara de raspundere penala pe respectivul denuntator. Sau nu ii va mai reduce jumatate din pedeapsa.  

    Asadar, abuzul in serviciu nu a fost dezincriminat. Dimpotriva, el este chiar agravat. In plus, incriminarea abuzului in serviciu in varianta de la art. 308 – cand functionarul lucreaza in cadrul unei persoane juridice de drept privat (o corporatie, un IMM, o gradinita privata) – a fost pastrata neatinsa, ceea ce este contrar deciziei CCR din 2015, care impunea eliminarea din art. 308 a referirii la persoana juridica, alta decat cele de drept public. 

     

    Ce este intr-adevar, dezincriminat, este abuzul in serviciu prin emitere de acte normative. Stiu niste (auto)reglementatori care sarbatoresc aceasta dezincriminare cu vin de la o anumita podgorie din judetul Valcea.  

    De asemenea, este dezincriminata neglijenta in serviciu. Daca faptele considerate pana acum infractiuni au generat, totusi, pagube, vatamari, riscuri, ele vor putea face obiectul unor actiuni in despagubire civila. Pe de alta parte, faptele de malpraxis medical vor fi, in totalitate, dezincriminate, iar acest lucru este grav, intrucat mecanismele actiunii in daune materiale sau morale civile si ale asigurarii de malpraxis nu functioneaza in Romania. Este nevoie de o urgenta revedere a acestei decizii, macar in acest domeniu extrem de sensibil unde vorbim de viata, sanatatea si integritatea fizica si psihica a pacientilor si a apropiatilor lor. 

    In orice caz, abuzul in serviciu este un fel de infractiune – sac, in care intra tot ceea ce nu poate fi „prins” pe baza probelor altor infractiuni. De exemplu, un abuz in serviciu nu se intampla aproape niciodata fara un fals, o delapidare, un furt, o dare sau luare de mita, un trafic de influenta. Astfel de fapte raman infractiuni, indiferent daca lor li se asimileaza sau nu un abuz in serviciu. Doar ca trebuie o mai mare atentie la probe si, mai ales la prezumtia de nevinovatie. Nu pentru ca o spun eu, ci pentru ca o pretinde Dreptul Uniunii Europene : a se vedea Directiva (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie. 

    1. Facultatile din tara care conteaza s-au exprimat. Piperea paleste pe langa acestia.

      dar totusi de ce nu publica ziarul?

      Je suis Florin Javrache: alta intrebare? 

      Haha haha

      sunt mmmake si am decis sa nu iti raspund de ce spun aberatii

      alta intrebare? 

      Cind Liviu Dragnea da declaratii in problema ordonantelor, BURSA le publica neconditionat si fara nici o verificare.

      Inseamna asta ca BURSA este "conectata" la Dragnea si PSD? 

      Nu, inseamna ca Dragnea este actor principal in problema ordonantelor si ca BURSA isi face slujba de informare asupra evolutiilor, in subiect. 

      In problema daraii in plata si a conversiei creditelor CHF, Piperea este actor principal, iar BURSA isi face slujba de informare a cititorilor, asa cum ar fi trebuit sa o faca intreaga presa, daca ar fi fost presa, iar nu propagandisti ai bancilor. 

      In problema ordonantelor de urgenta ale Guvernului Grindeanu, opinia lui Piperea este parerea unuia dintre juristii Romaniei si nu este deloc obligatoriu sa fie relatata, pentru ca publicul sa fie informat asupra evolutiilor in subiect. 

      Mesajul 1.1. sesizeaza ratiunea acestei judecati, exprimind-o sintetic, dar 1.2. il ignora, insistind. 

      Oare de ce insista? 

      Mesajul 1.5. ma hartuieste: 

      - nu sint angajat public si nu am nici o datorie sa raspund, o fac ca vreau, cind vreau, cui vreau si cred ca merita; 

      - cind ma intilnesc cu timpenii, reacredinta si ostilitate, deseori prefer sa nu mai raspund, ca sa nu dau senzatia ca as jigni, desi ar fi meritat. 

      Dupa cum vedeti, citeva dintre mesaje sint eliminabile, conform Regulamentului, dar nefiind sigur ca unele nedumeriri exprimate acolo ar fi nesincere, am ales sa le mentin si sa raspund.

      Desigur, pentru citiva idioti, este o mare surpriza sa constate ca BURSA nu este ziarul lui Piperea si ca nu are nici un fel de obligatie fata de avocat. 

      Uneori dorm, maninc, citesc altceva decit presa, vorbesc cu fiica-mea, ma duc la dentist, fac baie, ma joc cu ciinele ciobanesc si nu vad ce scriu cititorii.

      Este voie? 

      Miine plec la tratament pentru lombosciatica, sa ma destepenesc. 

      Doua saptamini.

      Este voie? 

      Aveti voie. 1.5 nu a fost hartuire ci un citat din clasici. Poate va recunoasteti mesajul de mai jos.

       

      (mesaj trimis de MAKE , in data de 03.02.2017, ora 12:04) 

       

      M-am hotarit, nu, nu-ti raspund, te las cu nedumerirea: oare de ce spune MAKE ca Guvernul PSD este nedemocratic?

      Are interese, o fi fiind platit sau e timpit? Sau toate trei? 

      Stiam la care replica faci referire.

      As fi putut raspunde, iti pot raspunde acum, dar nu vreau sa-mi fie abuzata amabilitatea, astfel ca nu am de gind sa raspund solicitarilor absurde.

      Urmatorul pas ar fi sa demonstrez ca manifestatiile de protest din Bucuresti si (mai ales) din tara au cu adevarat loc, de vreme ce eu insumi am fost tintuit in scaun si n-am participat la nici una. 

      O analiza facuta de ziar a adreselor IP (si nu numai) de pe care se publica comentarii cred ca ar fi utila. S-ar putea sa constatati ca un numar limitat de indivizi apar cam des (comentarii multiple), sub diverse nume sau anonimi si fac propaganda pe diverse subiecte care prezinta interes pentru ei.

      nu doresc sa spun ca ar trebui sa schimbati sistemul, doar ca ar fi interesant cine si de unde insista cam mult pe anumite teme

      Bine securistule pe vremea lui Ceasca.

      Da, desigur, asta este situatia.

      Pe unii, deja, ii stiu si stiu de dinainte sa public ce vor spune. 

      Dar nu ma intereseaza nicidecum sa-i studiez.

      In realitate, uneori asta ma ajuta sa rotunjesc argumentele, ca sa fiu cu constiinta impacata ca nu le-am lasat interpretabile, in rigoarea standard (nu poti impiedica deturnarea discursului facuta cu rea credinta si din interes, dar asta nu conteaza drept lipsa de izbinda a autorului). 

      Piperea este un golan batran iar toate tampeniile spuse de el ar trebui viralizate si in randul celor care inca au "incredere" in el. Un lautar care canta pe langa mesele unor cazaclii ce ii arunca un pumn de maruntis. E logic sa apere ordonantele din moment ce beneficiar direct este seful nevestei lui Daniel Zamfir, Roibu de la Oltchim sau Zapodeanu de la Iasi, sponsor al grupului CHF.

      Deasemenea Bursa care preia toate ineptiile de pe pagina grupului CHF a trecut cu ochii peste faptul ca acolo multi "oprimati" de banci care chemau lumea sa fie solidari cu ei in trecut, acum cereau folosirea tunurilor de apa, a bataii sau amenzilor impotriva tinerilor din Piata Victoriei. In schimb daca unul scrie maine ca stie el de la Cisnadie ca pe strada Poiana florilor din Bucuresti e o baltoaca, Bursa publica in 3 secunde fara sa verifice!

       

      si noi suntem interesati sa aflam cine esti tu

      hai cnp, nume complet, adresa ip 

       

      se inmultesc cererile de identificare a comentatorilor

      este a 4 sau a 5-a in ultimele saptamani 

      Citeste comentariul de la 1.14., te rog!

      Ti se pare ca merita vreun raspuns? 

      Dar, inainte de asta, confrunta-l cu Regulamentul mesajelor, te rog! 

      Ti se pare ca il respecta?

      Si in sfirsit, judeca-i etica: este gazduit de acest site, care functioneaza intr-un regim de libertate cu cel al Redactiei BURSA - ti se pare ca interventia lui este civilizata, sau ca este o mojicie nerusinata? 

      Da, mi se pare corect. Am vazut opinii mult mai dur exprimate atat in paginile ziarului cat si in comentarii si asta n-a deranjat pe nimeni ! Faptul ca Piperea facea usor misto de tinerii iesiti in Piata Victoriei, asta la inceputul scandalului, deja o stie toata lumea. Unii sunt foarte sensibili la orice fel de misto. Punct!

      De ce nu incepi tu, ca sa dai un exemplu daca tot esti plin de morala.

      Hai, CNP, IP, nume, data nasterii....

      Sa nu ne tii mult ca stam cam prost cu rabdarea zilele astea !  

      Domnule, cind am auzit de studiul conform caruia peste jumatate dintre tinerii nostri nu reusesc sa inteleaga sensul frazei, am stiut imediat ca este adevarat.

      Ti se pare ca interventia mea de la 1.16. s-ar referi la partea din comentariu de la 1.14. care vorbeste despre Piperea?

      Parerea mea este ca ar trebui sa mai faci o data liceul. 

      Make, adevarul e ca Piperea cam tot ce a postat pe FB de la inceputul pocinogului cu ordonanta 13, a cam facut-o cu aer mustrator la adresa TFL(tinerilor frumosi si liberi).Lucru asta mi se pare si mie ciudat venind de la un om care pretinde ca e de partea "poporului".

      In rest nu aprob in nici un fel limbajul agresiv.  

      Insanatosire grabnica,Make!Sper ca nu ne vei priva in toata aceasta perioada nici de comentarii si nici de articole.

      Nu sint tata lui Piperea.

      Chiar si in subiecte in care avem vederi apropiate, eu spun, totusi, altceva decit Piperea. 

      El nu are vreo obligatie fata de BURSA, BURSA nu are vreo obligatie fata de el. 

      Este treaba lui ce opinie si-a facut si, inca o data, in subiectul protestelor, nu ma intereseaza opinia lui Piperea in vreun mod special.

      Nu inteleg rostul comentariului. 

      Ha, ha!

      Multumesc!

      Lombosciatica nu este vitala. 

      Tocmai in momentele astea marele luptator [Fragment eliminat, conform regulamentului.] Danel. e terfelit pe Realitatea TV din cauza mistocarelilor la adresa tinerilor din Piata Victoriei. Cam multa lume incepe sa deschida ochii nea...

    Studenti din Cluj nu au specificat care an. Untold e si in vara si la anul etc.Dragnea nu mai ai ce face. Studentul in sesiune sta in strada cca 4h in loc sa invete, sa stea la un chef in camin, pe terasa in Hasdeu la o bere, in Diesel, Sun care cum are bani. Clujul e obisnuit cu 300 000 de oameni in strada.

    Bursa de ce nu v-a mers site-ul de la 6:30 pana acum? Cineva a incercat sa blocheze site-ul? 

    Studentii au scos mizeria de sub pres. 

    -Jianu la Cnn a pus cruce guvernului Dragnea-Grindeanu. Astept dezertori din partidul Stat Psd-Alde-Udmr. 

    -Domnul de la Psd care l-a sfadit/mustrat pe A. Lazar ca Iohannis l-a numit nu mai are ce cauta in functie, in politica. 

    -Iccj se sezizeaza dupa 4 zile de protest. De ce atat de tarziu? Daca nu era strada o treceau cu vederea? 

    Avocatul Poporului de ce a reactionat asa de tarziu dupa 4 zile? In cele 4 zile a sprijinit guvernul Dragnea-G.? 

    Cei de la Iccj si avocatul poporului nu ar trebui sa plece toti cu demisie de onoare? 

    Dragnea cel de la Bbc a venit sa iti numere zilele in fruntea guvernului ca la Ceausescu? 

    Acest guvern e ca si picat ce punem in loc? 

    Europa vrea coruptie in Romania? Impozitarea averilor care nu pot fi justificate-legea Biris Europa de ce nu o vrea? 

    Europa de ce nu ne trimite oameni integri in Parlament, Judecatori, Anpc etc. ?

    Europa vrem un singur Parlament, moneda. Aceleasi drepturi si obligati le vreau ca si cetateanul neamt. De ce sunt discriminat in Europa pe care ati gandit-o? Benzina are aceasi pret ca in Europa salariul de Romania. Cafeaua are aceeasi pret ca in Europa in benzinarie si nu numai ca in Europa salariul e de o diferenta uriasa. Aceeasi munca, aceeasi bani. Europa de ce ne obligati la migratie? 

    1. Procurorul general a numit poporul "incult". Nu mai are ce cauta in fruntea Ministerului Public.

      Nu stiu de ce a fost blocat. Eu sint cel care a sesizat specialistul nostru IT ca siteul nu este accesibil si l-a deblocat imediat.

      De aceea, banuiesc ca a fost o problema tehnica proprie. 

      "Studentul in sesiune sta in strada cca 4h in loc sa invete.." asta arata calitatea studentului. Rolul lui este sa invete, sa ii mearga capul sa nu se lase convins de mizeriile politicinenilor si manipulantilor. Un student care ieze bezmetic in strada sa zbiere aiurea pentru prostiile lui Dragnea cand stie ca a doua zi are examen..nu este un student responsabil care interesat de viitorul lui si al tarei acesteia pierdute....este un gunoi ieftin, prost si manipulabil. Punct, (si asta o stiu din proprie experienta..daca era vara si apa calda la mare..unde credeti ca erau studentii astia protestarai care ies in strada pentru un selfie 'cool'???in strada sau cu fundul in apa? Psd si restul de partide sunt niste nemernici dar nu e nimic uimitor....ordonantele astea nu afecteaza interesul national. De ce nu a iesit nimeni in strada atunci cand s-a privatizat industria Romaniei??? De ce nu sunt afectati tinerii astia tampi ca petroul, energia...de fapt orice resursa a Romaniei e controlata de straini...de ce nu se revolta tinerii si"mamiciile" nebune ca ambasadele straine ne dau sfaturi pretioase? Domnul MAKE de ce e tara asta atat de retarda?????????????????????

    B1TV, Basescu:

    "Mi-am dat seama ca serviciile au deraiat cand ei au publicat pozele cu Bica si Udrea. Am vrut sa il schimb pe Coldea dar nu am facut-o pentru ca lumea ar fi urlat ca il schimb pe eroul Coldea". 

    In mod evident ca actualele proteste sunt instigate si chiar finantate in parte de servicii. Este o lupta pentru puterea oculta. 

    1. Ha,ha, stie domnul Basescu ce zice... 

      Deocamdata coruptia e cel mai mare inamic al Romaniei, iar actiunile psd nu fac decat sa o amplifice, asa ca pe cine intereseaza povestea cu "fortele oculte" ?

      Du-te de fa propaganda la asistatii sociali pe care se lauda psd ca-i scoate in strada, aia sunt atat de lenesi ca nici in strada nu vor iesi. 

      Eu am auzit despre următorii asistați social:

      - studenții și bursele lor 

      - pensionarii legitimi și punctul lor de pensie constituțional 

      - muncitorii pe salariul minim 

      - pensionarii cu pensia minimă garantată (aceștia ar fi în categoria de asistați sociali, dar din păcate sunt bunicii tăi de tânăr prostănac și liber de orice cultură, care au lucrat ca agricultori în sistemul comunist de CAP-uri - contribuția lor la sistemul de pensie este aproape nulă pentru că ei mâncau din ce munceau). Dacă vrei să îi lași să moară de foame, scrie asta pe o hârtie mare și ieși în Piața Victoriei.

      Iar minti, cauta in statistici milioane care nu au nici un statut, au luat ajutor de somaj o vreme iar acum nu sunt dispusi sa lucreze, stau acasa, fac copii si traiesc din alocatiile copiilor. Si voteaza pe cine le promite alocatii mai mari. Muncitorii nu intra la asitati sociali, dar tu stii si minti, nici pensionarii legitimi.

      Ieși, te rog, în stradă, la amiază, când ies părinții cu copiii și spune-le, cu manifeste, că sunt asistați sociali pentru că primesc o sută de lei pentru fiecare copil. Vezi dacă ei fi primit cu bucurie.

    Sprijina sau se delimiteaza de aripa socialista din tara?

    Atenție la comunicatul lui Jianu, fostul ministru demisionar.

     

    2 feb 2017: Jianu pe facebook 

    "Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă." 

     

     

    3 feb 2017: Jianu la CNN 

    "Ce pot spune este că adoptarea unei legi fără a informa în prealabil membrii Cabinetului, în absenţa presei şi aproape de miezul nopţii nu este un lucru corect", a afirmat fostul ministru. 

     

    Jianu nu relatează corect. Presa a fost prezentă la conferința de presă care a început la ora 21:47 în seara zilei de 31 ian. Conferința de presă a început atunci. Ședința de guvern se terminase mai devreme cu o oră. 

     

    Iată, deci, două informații neadevărate spuse de Jianu la CNN. Cea legată de absența presei și cea legată de noapte. O să vedem dacă membrii Guvernului au fost sau nu informați. 

     

    3 feb 2017: ''Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de Guvern din 31 ianuarie 2017, având în vedere că, potrivit legii, această decizie se poate lua printr-un Memorandum adoptat în şedinţa Guvernului'', se arată într-un răspuns primit la solicitarea MEDIAFAX. 

     

     

    În câteva zile vom vedea stenograma ședinței și vom vedea dacă Jianu a spus și a treia minciună (primele două fiind deja dovedite). 

     

     

    Începe deja să miroasă a acoperit. Jianule, tu erai cârtița serviciilor din Guvernul României? Intreb și eu. Altfel, cum se explică schimbarea ta de atitudine? Cum se explică cele două minciuni pe care le-ai spus până acum? Vom vedea și din stenograme, probabil săptămâna viitoare. 

    Începem deja să ne simțim ca în epoca lui Ceaușescu??? Câți acoperiți sunteți în societatea românească? Eu am un coleg de serviciu demisionar de la STS și angajat acum 2 ani. Este destul de agitat și promovează ieșirea la miting. Oare??? 

    1. Ce-mi place de tine.

      Nu stiu daca Jianu a fost acoperit. Dar schimbarile astea de pozitie intervin cand esti santajat. Lui Jianu i s-a trimis un mesaj despre activitatea lui din trecut si omul s-a executat. Exista un dosarel despre fiecare sefulet de firma sau consiliu al patronatelor.

      Cine nu face evaziune se inchide de la Isarescu citire. Legile nu sunt clare. Lege langa lege, ordonanta de urgenta langa ordonanta pentru aceeasi speta.

      Hmm, interesant ceea ce spui. Jianu a fost șef de organizatie patronala. Poate nu a facut nimic rau dar oricine putea fi asociat la un moment dat cu un infractor si poate apărea în interceptări. Precum interceptările lui Gelu Diaconu, scoase din context. Dosarul lui pentru abuz în serviciu, a fost retrimis definitiv la DNA care îl poate închide cu NUP sau aduce probe suplimentare și corecte, dacă le are. Așa poate fi desființat un om prin târârea prin tribunale.

       

      3 feb: "Mega-bombă: dosarul lui Gelu Diaconu, întors definitiv la DNA: A fost o făcătură!" 

       

      S-ar putea să ai dreptate. Jianu a preferat să plece. Nu are de ce să lupte pentru pesedei. Scopul lui în Guvern era altul și nu se mai poate îndeplini în contextul acestei lupte pentru putere. 

       

       

      Apropo' de cum pune presiune securitatea. 

       

      1 feb EVZ: "Victor Ciorbea în IPOSTAZE INCENDIARE. Cum a fost SURPRINS DEZBRĂCAT Avocatul Poporului | Galerie foto" 

      Poza îl surprinde pe Ciorbea la bursul gol, în interiorul propriei case (deci o poză care încalcă legea), făcând o baie de soare, cu ochii închiși, rezemat în coate pe pervazul ferestrei. După puterea soarelui, este probabil o poză din vară sau din toamnă. A fost scoasă din dosar pentru a face presiuni asupra Avocatului Poporului. Altceva nu aveau despre Ciorbea. Ce securiști penibili. 

      bustul gol

      ..... se refera la informarea cabinetului ..nu numai ca punct pe ordinea de zi ci se refera la detalieri comparative si explicatii intre vechiul Cod P si Noul Cod Penal pentru a putea da explicatii altora.

      Deci OUG a trecut prin Guvern ca si ..gasca...prin apa

      Referitor la orele in care Guvernul a luat deciziile..hai s-o lasam balta ..e clar ca a fost seara .mai aproape de noapte decat de zi... Eram in stare de razboi..nu se putea discuta in ziua urmatoare 

      mai, corporatistii aia care urca din metroul victoriei la ora 21 si ajung in piata, nu lucreaza pana noaptea? guvernul nu are voie sa termine sedinte de guvern la ora 21 si apoi sa desfasoare conferinte de presa la ora 21:47? zaza, esti o mincinoasa notorie, care umbli pe multe site-uri fara macar sa iti schimbi numele - cara-te cu propaganda ta infecta.

      Haha

      Razboiul din Siria. 

      Eu ma bucur ca viziteaza si Bursa.ro pe care il citesc zilnic. Sunt de acord cu el e ceva gresit?

      daca nu observi ca spune prostii esti la fel de idiot ca ea

      Ea ??? De unde pana unde sti ca e ea si nu el?

      Cristi C., experienta mea (in mediu concurential, in mod exclusiv) spune ca, daca cineva este punctual, constiincios si isi indeplineste cu regularitate sarcinile de serviciu, atunci, cu probabilitate ridicata, este un ofiter acoperit sau informator al serviciilor.

      Este logic. 

      Daca nu ar fi un bun lucrator, atunci ar fi dat afara din slujba unde este acoperit. 

      Daca as dori sa aflu care dintre angajati este acoperit sau informator, atunci as anunta stoparea platii salariilor - cei care ramin sint platiti din alta parte.

      Nu vreau sa aflu, prefer sa am lucratori buni: uita-te cum arata absolventii scolilor de astazi, daca le iei castile de la urechi, ei nu stiu nici de ce sa respire. 

      Dle Make, am reflectat și am recunoscut în 5.4 că este mai plauzibil ca Jianu să fi primit un semnal mai ocult în sensul că ar fi compromițător (nu un ordin). Altfel, declarațiile lui arată o dublă personalitate la numai o zi distanță. Și chiar minciuni. Abia aștept desecretizarea stenogramelor. Pun pariu că Jianu nu spune adevărul.

      psd avea ocazia sa corecteze toate legile din 2012 incoace daca dorea, ca sa nu zic ca au participat la elaborarea majoritatii legilor in ultimii 27 de ani. Deci povestea ca legile nu sunt clare si ca era nevoie de ordonante nu tine, cauta-ti alti fraieri pe care sa-i minti.

      Vrei sa spui si pnl, nu? Ca au fost impreuna in usl. Ai auzit tu pe cineva din PNL spunand "am vrut sa modificam codul penal dar nu le lasa psd"... aiurea.

      Mai, nu mai arunca partizan vina. De ce nu te uiti si in ograda proprie? 

      Nu dilua discutia ca nu tine.

      psd ne ia de fraieri si se bazeaza pe o sleahta de coniteresati (asistati sociali, unii bugetari, pensionari, privati abonati la banul public) cu care a castigat alegerile si ne ameninta.  

      psd a venit cu ordonantele, sustinuti de alde, stii bine asta dar incerci sa prostesti lumea, adica tot un fel de minciuna dar fara citate.

      Nu sunt si nu am fost membru in nici un partid, mare diferenta nu este intre partide, dar acum psd s-a detasat decisiv prin obraznicie si sfidare si nu mai conteaza "argumentele logice", nu mai are nici un fel de autoritate, a intrecut masura, ordonantele nu faceau parte din programul de guvernare. nici pesedistii cu bun simt nu mai sustin minciunile penalilor. 

    Doamna Firea, Politia, Min Sanatati cine e in masura. Sunt copii mici acolo cca 400 trebuie sa ne ingrijim de sanatatea lor.

    Multumesc. 

    1. Plamani copiilor nu rezista la toba de esapament.

      Luati o decizie nu asteptati o hotarare de tribunal ca le albeste barba la copi. 

      Puteti merge in parcuri, idiotilor. Am vazut niste retarzi care isi foloseau copiii la ora 23 in piata. Un parinte ca asta trebuie batut. Copilul ala nu intelege nimic si era privat de somn.

      Auzi ca L. Dragnea o sa faca o contramanifestare desi nu a vrut :))) dar nu are curajul sa mearga acum in piata. Trebuie sa fie membri psd, "doar cu soferul" si cu o puzderie de SPP-isti?

      Seful de la circulatia Bucuresti trebuie sa demisioneze ca nu a oprit circulatia desi sunt 5000 de suflete acolo. Orice sofer intelege.

    Prim sinistru: avand in vedere ora tarzie, oportunitatea si celeritatea, ce metoda folosim? 

    Sinistru justitiei: pentru abrogare, o singura abordare!

    Alta intrebare? 

    Nici un mare lant de magazin nu duce un mar gratis la mici protestatari.

    Hei, v-a plăcut aseară instalația de laser care era folosită pentru a proiecta pe bloc.

     

    Pozele făcute arătau că aparatul era instalat într-o ambulanță veterinară. Întreb și eu niște juriști. Personalul medical care furnizează un serviciu public reglementat de o autoritate publică este supus legii codului penal în articolul referitor la ABUZUL IN SERVICIU. 

     

    Prezența și folosirea materialului din dotare la o manifestație neautorizată nu este un abuz în serviciu? Ba da. Reprezintă îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu. 

    Rog DNA să considere plângerea penală pe care tocmai am scris-o. 

    1. Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

      Iliescu nu a fost condamnat nici azi. Nu este o dubla masura?

      La Dna trebuie sa faci plangere cu cnp daca e mincinoasa poti face tu puscarie. Stiai? Viziteaza dna.ro.

      Luați-l și pe Iliescu. Dar și pe Iohannis pentru evaziune fiscală și complicitate la fals.

       

      9.3, știu asta. Dar sunt 100% sigur că funcționarul acela privat dar asimilat unuia public, potrivit legii, a făcut un abuz în serviciu. Ambulanța trebuia să ofere servicii publice, nu să participe la o manifestație neautorizată. 

      Este ABUZ ÎN SERVICIU, potrivit legii actuale. La închisoare cu acela care a folosit echipamentul din dotare pentru alt scop. 

      Art. 175

      Funcţionar public 

       

      (2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public. 

       

       

      Ce înseamnă asta? Medicii de familie, farmaciștii sunt funcționari publici. Ambulanța veterinară era parte a unei persoane juridice care efectuează un serviciu de interes public și ai cărei angajați sunt funcționari publici. 

       

      Hai DNA, înregistrează plângerea și bagă-i în închisoare pentru 2 ani pe cei care au venit cu ambulanța. 

      Doi ani mi se pare prea mult in comparatie cu cei care au furat milioane de euro si au primit cu suspendare ceva. Nu trebuie sa pateasca nimic.

      2 ani este pedeapsa minimă conform legii (2-7 ani) dar probabil poate fi redusă și executată cu suspendare. Așa este legea actuală. Și exact ca și tine, CCR a spus că este nedrept și trebuie pus un prag minim al severității.

      Mă bucur că, prin exemple concrete, ajungem la un numitor comun și eliminăm propaganda mincinoasă. 

      Suntem pe vremea lui Ceausescu sa ne fie frica ca ne adunam mai multi de 5?

      Cine sa dea aprobare G. Firea? Nu e conflict de interes ca oameni se aduna impotriva partidului din care face parte? 

      Trebuie scoasa aceasta anomalie.

      Ca in firme cei care protesteaza ca salariul e mic, munca multa esti dat afara legal dupa aceea. 

    Pune-ti bani in palarie !!! (lui Dragnea?) Tvr2 13:22

    Atunci de ce sa respectam o lege data de "neprofesionisti"? Examen cand se introduce?

    Deja umblă zvonuri cum că PSD va retrage ordonanța.

     

    PSD-ule, ca să nu oferi victoria lui Iohannis, pentru că nu merită escrocul acela. 

     

    Emil Constantinescu a dat un mesaj astăzi. 

     

    "Având în vedere degradarea accelerată a climatului social şi a cooperării dintre instituţiile statului, care pot aduce grave prejudicii securităţii naţionale şi pot întrerupe cursul ascendent al dezvoltării economice a României, considerând justificate demonstraţiile de protest ale cetăţenilor din Capitală şi din alte mari oraşe ale ţării, solicit majorităţii parlamentare PSD – ALDE să ceară Guvernului abrogarea Ordonanţei de Urgenţă referitoare la modificarea Codului Penal" 

     

     

    PSD, invită-l pe Emil Constantinescu la Palatul Parlamentului într-o ședință a coaliției PSD-ALDE, cheamă și opoziția și alte ONG-uri și declară acolo retragerea ordonanței. 

    Emil Constantinescu este un moderator. Iohannis este un escroc. 

    1. Retragerea ordonantei nu il opreste. Esti prea destept, cum poti scrie asemenea aberati?

      Dai tu stirea inaintea ziarului.

      Felicitari!

      Sper sa gasesti o colaborare cu Bursa sa incasezi bani pentru asta. Am ajuns sa te cred ca informatie verificata ce dai ca citat. Cativa care iti fura identitatea aici ma face sa am o mica indoiala. 

      Constantinescu nu vine; l-au zdrobit servicile. 

      Resemneaza-te! Am vazut factura de 30 000 de dolari pentru cada de baie a fiului presedintelui Emil Constantinescu, fiu care avea un salariu modest, de la o fundatie.

      Din pacate, n-am putut-o sterpeli, trebuie sa ma crezi pe cuvint: am vazut-o! 

      BAAAAAAI și dle Make (că nu imi permit)..... Tăriceanu la TV spune de Emil Constantinescu și de faptul că el i-a convins să retragă ordonanța.

       

      BAAAAAAI, am avut o idee bună. La ora 20:05, pe RTV, Tăriceanu a făcut o pledoarie fostului președinte Constantinescu. 

       

      Sunt bun, așa-i????

      Tacerea se cumpara.

      PS. Către PSD+ALDE, trimiteți nota de plată pentru consultanța politică la sediul Bursei.... :-)

      Te asigur ca, daca o primim, atunci o vei putea ridica integral, minus comisionul de depozitare.

    De cand are Grindeanu parere? Vedeti reactia din Parlament cand il vede pe Dragnea cum se indreapta de coloana.

    Domnul de la Adevarul-ziar a vorbit frumos, sunt de acord cu el. 

    " Haideti sa vorbim despre buget" Saide. 

    Cine mai crede ca Psd nu mai umbla "noaptea ca hoti"? Si-a bagat mana in borcanul de miere o data cine garanteaza ca " cand" iese ghiocelul nu mai incearca o data ca atunci noaptea e mai scurta? 

    Politicieni sa garanteze cu bunurile personale de actiunile din Parlament. Ca un vanzator pune gaj, acopera lipsurile din gestiune. Ei de ce sunt speciali?

    Fara penali, fara cazier in Parlament! 

    Asa ceva nu am vazut si nu am auzit nicaieri in lume.

    Imaginea e superba, te misca.

    Cred ca o sa faca inconjorul globului. 

    1. Am vazut la televizor pe toate posturile.."mamicile" eroine care tineau copii prin fata Guvernului sa protesteze,..ele plangeau..erau isterice..bezmetice...in fine..eram convins ca televiziunile au identificat niste prostovane prin piata. Astazi am avut drum pe la Guvern si nu am vazut nimic mai abominabil ......multi parinti..le spuneau copiilor de 3-4 ani ca la Guvern sunt hotii..si le aratu cladirea...multi parinti...foarte multi. Bucuresteni si copii nevinovati (toti cu numele de David, Iacob, Luca). In fine. Romanii invata copii sa fie anarhisti. Dar nimic nu ma putea pregati pentru evenimentul maxim......O "mamica" din asta eroina..cu un zambet tamp si protesc pe fata..si un steag lesinat in mana..se ducea la protest..la piept avea un copilas de 3-4 luni. Un nou nascut. Femeia aia era normala la cap???la 7 grade sa scoti un embrion nevinovat sa protestezi pentru mizeriile PSd arata natura ta bovina...oamenii astia nu sunt normali la cap

    O mana de oameni fac mai multa reclama tari decat orice altceva.

    Orice reclama, chiar si negativa e buna. Paris Hilton a spus.

    Psd de ce nici un om nu are chipul lui Iohannis? Nu mai da fumigene. Iati coada intre picioare si tai-o! 

    Vad frunzele de morcovi care ies din dosul domnului Dragnea.

    In Februarie.

    Dragnea un protestatar ti-a confectionat o cruce gratis, a fost la Parlament sa ti-l arete dar nu ti-ai scos nasul.

    1. Nu-i rau ca exista Bucurestiul!

    Iti dam o masina de serviciu (Clujul da o duba).

    In fine...nu am rabdare sa mai scriu nimic..am vazut zilele acestea o prostie imensa in Romania...nu la politicieni, caci prostia e in natura lor..la tienrii din ziua de azi..la protestatri..la "mamcile" nebune care atanrna copii de 4 luni la gat pentru Dragnea......DOMNULE MAKE AM O INTREBARE: DE CE POPORUL ASTA E ATAT DE IDIOT????????????????????????? ?????????

    1. Nu sintem idioti, ca popor.

      Dar exista mamici idioate. 

      Copiii nu au ce cauta la proteste, nici daca n-ar fi nici un risc - zbierete, vacarm, limbaj fara perdea, complet nerecomandat.

      Suferi de bagare in seama.

    Bucurestenilor va rog sa dati o masa calda si o sticla de apa acestor tineri.

    Studenti au transport gratuit pe Cfr.

    Psd regreta ca a dat transport gratuit pe Cfr studentilor? 

    Dragnea va promite ca va deconteaza costul ca ii trebuie scaunul.

    Din Psd si ramane Levache sef al Psd-ului?

    Mai multe pancarde in engleza vreu! 

    Din Psd si ramane Levache sef al Psd-ului?

    Mai multe pancarde in engleza vreu! 

    Penalul Tariceanu garanteaza!

    E si 23.

    Tic-Tac 

    Grindeanu renunta la Oug dar o face lege.

    Maine dumunica ei lucra sa abroge țâdula.

    Va rog sa il lasati sa lucreze la programul de guvernare, luna asta are 12 puncte. 

    1. Nu cred ca protestatarii sint satisfacuti.

    Am lucrat si ne-ati deranjat. Timisoara

    ATI MANCAT BATAAAAIEE !

    1. Demisia!

    Fara tv protestatarul cere plecarea guvernului. Restul e Can-Can.

    1. Din biroul meu de acasa, aud zgomotul protestelor, in continuare.

    Primari, consilieri stau cu urechea ciulita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb