A doua ediţie a Târgului de case, în desfăşurare la Arad

Paula Bulzan
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 13 aprilie 2007

A doua ediţie a Târgului de case, în desfăşurare la Arad

Cea de-a doua ediţie a Târgului de case, organizat de Primăria Municipiului Arad şi-a deschis porţile, ieri, în Piaţa Avram Iancu din oraş. Târgul se va desfăşura până mâine, 14 aprilie, evenimentul având drept scop prezentarea ofertei actuale de construcţii noi de locuinţe colective şi case unifamiliale din Municipiul Arad, precum şi a ofertei în materie de credite ipotecare imobiliare. La cea de-a doua ediţie a manifestării şi-au prezentat ofertele peste 24 de firme de construcţii arădene şi mai mult de 7 bănci comerciale, care şi-au prezentat ofertele de creditare la achiziţionarea de locuinţe.

Potrivit lui Gheorge Falcă, primarul Municipiului Arad, începând din anul 2005, în oraş a fost înregistrată o adevărată explozie la nivelul construcţiilor: "Construcţia de locuinţe e foarte importantă pentru municipalitate, întrucât acest lucru se impunea în raport cu dezvoltarea economică din ultimii ani".

În Arad sunt în derulare investiţii imobiliare de peste 500 milioane de lei, acestea vizând construcţii de locuinţe, atât în blocuri noi, cât şi în cartiere rezidenţiale. Municipiul este plin de şantiere la periferie, iar avantajul major este că, prin aces­te proiecte private, infrastructura modernă şi utilităţile ajung şi în zonele cu deficit la acest capitol. Consilierii municipali au votat peste 100 de planuri urbanistice de detaliu, în care sunt prezentate viitoare locuinţe colective sau cartiere rezidenţiale din Arad. În prezent, sunt în construcţie peste 2.305 case şi 30 de blocuri, investiţiile prezentate la târg cifrându-se la aproximativ 100 milioane de lei pentru blocuri şi peste 180 milioane de lei pentru case şi vile. "Putem spune că înregistrăm cele mai mari investiţii efecute în acest sector după 1990", a mai spus edilul Aradului.

După mai multe consultări cu oamenii de afaceri care investesc în locuinţele din Arad, Gheorghe Falcă a spus că în municipiu există o cerere mult mai mare de locuinţe decât oferta, din cauza dezvoltării economice rapide, ceea ce face ca preţul imobilelor să fie foarte ridicat. Potrivit lui Falcă, preţurile vor scădea până la valoarea reală a apartamentelor de bloc şi a caselor abia peste câţiva ani, când proiectele aflate în derulare vor fi finalizate.

Primarul a mai susţinut că oraşul este în plină expansiune şi că apar cartiere care, în câţiva ani, vor lega municipiul de localităţile învecinate Livada şi Vladi­mirescu.

Deja, la ieşirea din municipiu, în zona comunei Livada, este finalizat un cartier compus din case. Este vorba despre un proiect ce presupune edificarea unor locuinţe care au pereţii laterali comuni, dar cu peluză în faţă şi o mică curte individualizată, în spate. Cartierul aflat în faza de construcţie ar urma să aibă un centru civic şi, spun constructorii lui, o peisagistică de excepţie.

În Municipiul Arad, cartierele Micălaca, Grădişte, Aurel Vlaicu, UTA sunt doar câteva dintre amplasamentele pe care vor fi ridicate blocuri sau vile, în perioada care urmează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb