A fost publicată a treia versiune a acordului COP26

S.B.
Miscellanea / 13 noiembrie 2021

A fost publicată a treia versiune a acordului COP26

Discuţiile privind un acord asupra gestionării efectelor schimbărilor climatice au depăşit termenul limită, de 12 noiembrie, al COP26. Aproximativ 200 de ţări au încercat să ajungă la o înţelegere, iar o a treia versiune a acordului a fost publicată sâmbătă, informează news.ro.

Punctele cele mai importante sunt eliminarea treptată a cărbunelui şi a subvenţiilor pentru alţi combustibili fosili şi acordarea de ajutor financiar pentru ţările mai sărace.

Textul nu a fost schimbat mult faţă de cel de vineri, ceea ce a însemnat că părţile l-au acceptat, însă fără actualizări semnificative legat de ce vor fi de acord guvernele să facă.

Esenţial, acordul privind combustibilii fosili a rămas - ţărilor le este cerut să nu mai folosească "cărbune şi subvenţii ineficiente pentru combustibili fosili".

Ţărilor le mai este solicitat să dezvăluie planurile pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră până în 2022, mult mai devreme decât era stabilit.

Summitul este considerat un moment cheie în încercarea de a menţine creşterea temperaturii globale la 1,5C faţă de nivelul preindustrial şi limitarea inundaţiilor, incendiilor de vegetaţie şi a creşterii nivelului mării.

Sute de delegaţi au părăsit vineri conferinţa de la Glasgow pentru a se alătura protestatarilor din stradă.

Alok Sharma, preşedintele COP, a spus sâmbătă dimineaţă că speră ca versiunea finală a documentului să fie adoptată de delegaţi în cursul după-amiezii.

Acorduri încheiate la COP26

În timpul Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, începute pe 31 octombrie, au fost încheiate câteva înţelegeri.

Suprinzătoare a fost cea dintre Statele Unite şi China, cei mai mari poluatori ai lumii, care au spus că vor colabora deceniul acesta pentru a limita creşterea temperaturii globale.

Mai mult de 100 de lideri au primis să pună capăt defrişărilor până în 2030.

SUA şi Uniunea Europeană au anunţat un parteneriat global pentru tăierea emisiilor de metan, gaz cu efect de seră, până în 2030.

Mai mult de 40 de ţări şi-au luat angajamentul de a renunţa la cărbune, însă China şi SUA - cei mai mari consumatori - nu s-au numărat printre acestea.

A fost lansată o alianţă care obligă ţările să stabilească o dată până la care să renunţe la utilizarea petrolului şi gazelor, şi să acorde noi licenţe de explorare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Caldura mare" la reptilele astea globaliste si sataniste, ar zice Caragiale! Si tot el le-ar zice, spurcaciunilor astea reptiloide: "Amicilor, sunteti idioti"!

    Jos satanistii! Jos reptilienii! Huo!!! La oase!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb