"AB InBev" a lansat a treia ofertă de preluare pentru "SABMiller"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2015

"AB InBev" a lansat a treia ofertă de preluare pentru "SABMiller"

Noua propunere depăşeşte 100 de miliarde de dolari

"Anheuser-Busch InBev" NV, cel mai mare producător de bere din lume, a lansat, ieri, a treia ofertă pentru preluarea rivalului "SABMiller" Plc, de 42,15 lire sterline/acţiune în numerar, evaluând compania britanică la 68,2 miliarde de lire sterline (104 miliarde de dolari).

Producătorul de bere belgiano-brazilian a informat că alte două oferte anterioare au fost respinse de "SABMiller": una de 38 de lire/acţiune şi alta de 40 de lire.

Preţul oferit ieri este cu 44% mai mare faţă de nivelul de închidere al cotaţiei "SABMiller" pe piaţa din Londra, la data de 14 septembrie, cu o zi înainte să apară zvonurile privind o potenţială afacere între cele două companii.

"Annheuser-Busch InBev" şi-a exprimat intenţia de a prelua "SABMiller" la data de 16 septembrie, iar acum reprezentanţii companiei speră ca oferta îmbunătăţită să fie considerată atractivă de acţionarii societăţii britanice.

Entitatea care ar rezulta în urma eventualei tranzacţii ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumată pe plan mondial.

"InBev", care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona, domină piaţa din America Latină, în timp ce "SABMiller" are o prezenţă importantă în Africa şi Asia.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, este afectat de declinul vânzărilor în Europa şi America de Nord. Recent, compania a anunţat că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

Dacă va avea loc, tranzacţia dintre "InBev" şi SAB ar fi cea mai mare din 2015, respectiv a patra din istorie, potrivit cifrelor Bloomberg.

"Heineken" preia unele deţineri ale "Diageo" în Jamaica şi Malaezia

"Diageo" Plc, cel mai mare producător mondial de spirtoase, şi-a vândut deţinerile la producătorul jamaican de bere "Desnoes & Geddes" Ltd (D&G) şi la cel malaezian "Guinness Anchor" Bhd, către producătorul olandez de bere "Heineken" NV. Totodată, cele două companii s-au înţeles asupra unui schimb de active în Ghana şi Singapore.

Toate aceste tranzacţii îi aduc companiei "Diageo" plăţi în numerar de 780,5 milioane de dolari, care vor avea ca destinaţie reducerea datoriei.

"Heineken" vrea să-şi consolidzre operaţiunile din Asia de Sud-Est şi Caraibe. "Un control comercial mai mare în regiunile importante din Asia de Sud-Est şi Caraibe ne va permite să maximizăm potenţialul solid al brandurilor noastre pe aceste pieţe în creştere", a declarat Jean-François van Boxmeer, directorul executiv al "Heineken".

insert

"SABMiller" a respins, ieri, oferta de preluare de 68,2 miliarde de lire sterline din partea "Anheuser-Busch InBev", considerând că propunerea subevaluează mult producătorul de bere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb