ABN Systems International a debutat pe piaţa AeRO a BVB

S.B.
Piaţa de Capital / 14 februarie 2022

ABN Systems International a debutat pe piaţa AeRO a BVB

ABN Systems International a debutat astăzi, 14 februarie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Debutul ABN Systems la Bursă este primul realizat în urma unei oferte publice iniţiale primare derulate pe piaţa AeRO, în urma căreia compania a atras de la investitori 5,5 milioane de lei. Fondurile sunt destinate dezvoltării şi extinderii companiei. Acţiunile companiei ABN Systems, deţinătoarea brandului Tellur, se tranzacţionează sub simbolul bursier ABN.

"Evoluţia pieţei AeRO de până acum ne bucură, iar faptul că am ajuns la punctul în care sunt încheiate pe această piaţă oferte publice cu succes ne demonstrează că mergem în direcţia cea bună. ABN Systems este din acest punct de vedere un deschizător de drumuri, alături de TradeVille care a avut curajul şi determinarea să sprijine compania în demersurile de atragere de finanţare prin piaţa de capital. Mai mult, listarea ABN Systems creşte reprezentarea sectorului de tehnologie la Bursă şi susţine diversificarea portofoliilor investitorilor. Anul 2021 a fost unul de referinţă pentru AeRO, iar listarea de astăzi a acţiunilor ABN creează premisele unui an 2022 la fel de interesant", a declarat domnul Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Prin listarea acţiunilor, ne-am atins un obiectiv strategic, urcând compania la un nivel superior de vizibilitate atât în rândul clienţilor, cât şi pe piaţa muncii, vizând să atragem profesionişti de top în echipă. În acelaşi timp, statutul de companie listată ne sporeşte credibilitatea în faţa actualilor şi a viitorilor parteneri, din zecile de ţări unde vindem brandul nostru, Tellur. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea arătată, pe care dorim să le-o reconfirmăm prin rezultate de business excelente. Finanţarea atrasă va contribui la consolidarea operaţiunilor pe pieţele în care suntem prezenţi şi la extinderea pe pieţele externe, inclusiv în SUA, unde am deschis, recent, o companie subsidiară, prin care vom derula operaţiunile comerciale pe această piaţă", a declarat George Barbu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie, ABN Systems International.

ABN Systems International a vândut în cadrul ofertei publice iniţiale primare, derulate în perioada 15 decembrie 2021 - 4 ianuarie 2022, un număr de 1.059.434 de acţiuni la un preţ de 5,18 lei/acţiune. Oferta publică şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

"Prin listarea ABN, Bursa de la Bucureşti îşi asumă atât rolul de a stimula exporturile româneşti cu valoare adăugată mare, cât şi pe cel de a susţine dezvoltarea sectorului de tehnologie inclusiv în nişe de top, cum ar fi fenomenul Smart Home. Suntem convinşi că primul IPO de pe piaţa AeRO este doar pasul iniţial pentru ABN în lumea bursei şi ne dorim să avem ocazia să sărbătorim împreună nu doar primul an de la listarea companiei, ci şi primele decenii", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct al TradeVille.

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse şi accesorii IT&C, ABN Systems este prezentă pe pieţe din circa 30 de ţări, din patru continente, şi îşi propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin intrarea pe noi pieţe, cât şi prin consolidarea celor actuale.

În primul semestru din 2021, ABN Systems International a înregistrat o cifră de afaceri netă de aproape 50 milioane lei, o creştere de 34% faţă de S1 2020. Profitul net al ABN Systems International în S1 2021 s-a situat la 2,44 milioane de lei, fiind de peste 8 ori mai mare decat cel înregistrat în perioada similară a anului precedent. De asemenea, vânzările pe pieţele externe au crescut cu 114% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 26 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. decat asa debut, mai bine deloc...era de asteptat oricum...

    1. neee, important e sa se miste. Orice ploaie ar fi afara, cineva tot va iesi la plimbare :)

      Important e ca managementul BVB bifeaza inca un IPO in prezentarea Power Point. Dupa, de pret se ocupa cererea si oferta.

      asta seamana a gluma proasta, a regie, sa vii cu 5,5% free float

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb