ABN Systems International încheie primul IPO din istoria pieţei AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 5 ianuarie 2022

ABN Systems International încheie primul IPO din istoria pieţei AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Pe 4 ianuarie 2022, ABN Systems International, compania care deţine singurul brand 100% românesc de aplicaţii, produse şi accesorii Smart Home, Tellur, a încheiat prima ofertă publică iniţială primară de vânzare de acţiuni din istoria pieţei AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi, totodată, prima ofertă de acest tip în care toţi investitorii au putut alege de la început, în regim de licitaţie, preţul la care au putut subscrie, potrivit unui comunicat de presă.

Derulată în perioada 15 decembrie 2021 - 4 ianuarie 2022, oferta a fost intermediată de TradeVille, cel mai mare broker de retail din România. Asistenţa juridică pentru derularea în bune condiţii a ofertei a fost asigurată de Victor Stănilă - Cabinet de Avocat şi de Bogdan Dumitru - Cabinet de Avocat. Relaţiile publice şi comunicarea au fost asigurate de Market Cap PR.

Potrivit sursei citate, în ofertă au fost subscrise 1.059.434 de acţiuni, numărul total de subscrieri fiind de 859. Preţul final stabilit în ofertă a fost de 5,18 lei/acţiune. În urma încheierii ofertei, capitalizarea anticipată a ABN Systems International se situează la 99.090.468 de lei, adică 20.032.845 de euro.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru susţinerea nevoilor de creştere a cifrei de afaceri, având în vedere contextul de business şi potenţialul anticipat de extindere a pieţelor externe. Pe lângă intenţia de a folosi resursele atrase în vederea obţinerii de capital de lucru adiţional, ABN Systems International ia în considerare potenţiale investiţii şi achiziţii de branduri sau companii care prezintă sinergie cu modelul de business actual.

ABN Systems International va face demersurile necesare listării acţiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul ABN. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

George Barbu, CEO, ABN Systems International, a declarat: "Apreciem încrederea arătată, de peste 850 de investitori, în business-ul ABN Systems International şi în potenţialul nostru de creştere, mai ales pe pieţele internaţionale. Le mulţumim celor care au venit alături de noi în acţionariatul companiei şi ne ajută să facem acest prim pas pe piaţa de capital. În continuare, credem în finanţarea prin mecanismele bursiere şi în faptul că rezultatele noastre, mai ales cele obţinute prin brandul propriu, Tellur, vor convinge şi alţi investitori, în viitor."

Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille, a declarat: "Începem anul cu o veste bună: succesul primului IPO de pe piaţa AeRO. Brandul Tellur va veni astfel, cât de curând, la cota bursei prin compania care îl deţine, ABN Systems International. Sperăm ca acest pas să fie primul dintr-o lungă serie care să ajute companiile româneşti să se extindă nu doar la nivel naţional, ci şi în afară ţării. Am încredere în ABN şi Tellur ca branduri ce pot deveni globale, ele fiind deja prezente inclusiv în afara bătrânului continent. Le mulţumim tuturor celor care au făcut acest lucru posibil şi le dorim un 2022 fabulos!"

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cand credeai ca nu se poate mai jos la comunicatele astea pompiersitice,iata ca ridicolul capata o noua forma.

    'Succes',increderea aratata','investitii','achizit ii' 

    Toate astea dupa un esec colosal,cu subscrieri intr-o luna cat se lauda Tradeville ca are intr-o secunda pe la plasamente :))))) 

    30 milioane conditie de succes initiala,40-50 sau cat erau la maxim si in final,pampamparam,hocus pocus 5 milioane lei! 

    Consultantule si emitentule,care te astepti sa fie relatia ta cu bursa dupa ce vii cu asemenea comunicate in totala discordanta cu realitatea?!Ca practic luati investitorii de prosti care inghit orice.

    Ok,puteti dupa ce intra la tranzactionare sa o urcati pe lichiditate jalnica,asa cum faceti si cu altele.Doar ca de fiecare data bula se sparge,nu merge cu golaneli la nesfarsit. 

    1. Comentariul tau descrie bine realitatea.

      Tradeville face evident tot ce poate sa puna funda roz pe un "succes", care miroase a esec pentru oricine e atent si se uita la detalii. In ciuda comunicatului de presa roz, Tradeville stie ca rahatu' e mare cat casa si portofoliul lor de clienti este mult mai reticent cand vine vorba de "oportunitati". 

      Dar nu doar Tradeville se trezeste la realitate, ci si companii unde conducerea a actionat discretionar si si-au privit de sus actionarii, ca pe niste vaci de muls in cadrul unor MCS periodice. 

      Companii precum MAM Bricolaj si Norofert constata acum ca e mult mai greu sa mobilizezi banii din contul actionarilor dupa ce un an de zile tot promiti si tot amani, livrand doar partial. 

      Consider insa ca toate acestea sunt spre binele pietei per ansamblu.  

      Buffett zicea: 'Every saint has a past. Every sinner has a future'. 

      Daca Tradeville si ingamfatii de pe AeRO se trezesc la realitate si-si schimba atitudinea, e greu, dar nu imposibil sa-si recastige increderea.

      Daca nu, exista evident si alti intermediari, respectiv emitenti. 

      Daca si aici vorbim de un "succes" marca Tradeville, atunci propun modificarea conditiei de baza: antreprenorul/patronul/smecher ul/ala care conduce compania sa fie in stare sa spuna ce inseamna acronimul BVB. Daca reuseste, atunci merita cate o moneda de un ban de la fiecare dintre noi si plasamentul va fi considerat un succes colosal.

      De acord?

    big-fail pentru Siminel? Ha ha fara intentie de a face rime.

    Pe bune o fi fost de vina perioada?  

    Capcane la tot pasul marca Aero susținute și împinse de tradeville

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb