ABRAHAM LIU, REPREZENTANTUL-ŞEF AL HUAWEI LA INSTITUŢIILE UE: "Toamna aceasta nu este destinată deciziilor premature şi lipsite de viziune"

F.A.
Miscellanea / 7 octombrie 2020

"Toamna aceasta nu este destinată deciziilor premature şi lipsite de viziune"

Asemeni începutului acestui an, toamna şi iarna vor fi diferite de cele din vremuri normale, scrie Abraham Liu, Reprezentantul-şef al Huawei la instituţiile UE, conform eureporter.co. Abraham Liu adaugă: "Din păcate, pandemia de coronavirus va continua să ne testeze rezistenţa şi adaptabilitatea în viitorul apropiat. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece în Europa, mulţi dintre noi sunt tot mai îngrijoraţi de lunile următoare. Cu toate acestea, ca în orice situaţie complicată, există, de asemenea, speranţă".

Acesta menţionează: "Dacă ne uităm la ceea ce am realizat împreună în prima parte a anului 2020, nu pot decât să fiu optimist: progresele în domeniul vaccinurilor au loc într-un ritm impresionant. Am reuşit să reducem mortalitatea cauzată de virus. În general, acum ştim mult mai multe despre această boală decât ştiam în martie. Da, săptămânile următoare vor fi dificile. Dar sunt încrezător că în toată Europa vom depăşi virusul şi vom reveni la normalitate.

Zilele trecute am vizitat Casa Istoriei Europene de la Bruxelles. Istoria -şi istoria tumultoasă a Europei, în special - ne învaţă că nimic nu trebuie tratat ca fiind imposibil de pierdut. În multe momente în trecut, omenirea a experimentat o pierdere de cunoştinţe şi tehnologie. A fost apoi nevoie de eforturi enorme şi de un timp îndelungat pentru a obţine înapoi ceea ce a fost distrus. Permiteţi-mi să fiu clar: nu există o asigurare că ne putem menţine nivelul actual de dezvoltare tehnologică. Fără stabilitate şi predictibilitate, nu există progres. Dacă pandemia ne învaţă ceva, aceasta este că tehnologia este cel mai bun aliat al omenirii pentru a învinge virusul şi, de asemenea, pentru a preveni apariţia unor viruşi similari care ne ameninţă pe toţi în viitor. Nu avem altă opţiune viabilă decât să investim în tehnologie şi să ne bazăm pe progres!

Dacă Statele Unite şi China au intrat acum în faimoasa «Capcană a lui Tucidide» a lui Graham T. Allison, nu e treaba mea să judec. Ceea ce cred şi susţin totuşi este că Europa are un rol şi o responsabilitate cheie în asigurarea stabilităţii în lunile următoare. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, subliniază pe bună dreptate că UE nu este un obiect, ci un subiect în relaţiile internaţionale".

În opinia domniei sale, companii internaţionale precum Huawei au nevoie de o Europă puternică pentru a forma o lume tehnologică incluzivă a zilei de mâine, o lume în care Europa conduce în domeniul reglementării tehnologice şi în care noile tehnologii sunt implementate în conformitate cu valorile şi principiile europene.

Uniunea Europeană poate fi puternică doar dacă cele 27 de state membre îşi apără, de asemenea, principiile şi nu cedează presiunilor pe termen scurt, este de părere reprezentantul Huawei. Setul de instrumente al UE privind securitatea cibernetică 5G este o abordare inteligentă şi cuprinzătoare, care oferă ţărilor UE timpul potrivit pentru a ajunge la concluziile lor, consider acesta, apreciind: "Această metodă europeană solidă nu ar trebui subminată de terţe părţi înaintea alegerilor. Ori de câte ori guvernele europene fac obiectul unor presiuni pentru a merge pe calea unor acţiuni potenţial discriminatorii care încalcă legislaţia UE, aş dori să le spun: respiraţi adânc. Nu vă grăbiţi, nu vă grăbiţi să luaţi măsuri pe care nu le-aţi analizat!

Permiteţi-mi să fiu clar: Huawei este profund dedicată Europei. Rămânem aici pe termen lung şi vom investi masiv în ecosistemul TIC al Europei. În ultimii 20 de ani, Huawei a contribuit decisiv la transformarea digitală de succes a societăţilor din întreaga Europă. Uitaţi-vă doar la Polonia şi România: în ambele ţări Huawei a furnizat reţele de telecomunicaţii sigure, rapide şi accesibile, care reprezintă coloana vertebrală a creşterii economice impresionante pe care atât Polonia, cât şi România au experimentat-o în ultimii ani. În Varşovia şi în Bucureşti, Huawei a înfiinţat mari centre regionale de operaţiuni care angajează mii de oameni.

Huawei are know-how-ul şi determinarea necesare pentru a face echipă cu Uniunea Europeană ca partener-cheie pentru implementarea standardelor globale în domeniul securităţii cibernetice, pentru a face din European Green Deal o realitate şi pentru a colabora cu industria auto a continentului pentru a reinventa în comun mobilitatea.

Cred că în viitorul nu prea îndepărtat vom privi înapoi la anul 2020 ca la un moment de tranziţie accelerată în care unii actori-cheie au luat o gură de aer mai mare pentru a lua deciziile corecte atunci când istoria le-a cerut. Respiră adânc şi gândeşte-te un moment înainte de a ceda presiunilor!"

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb