ACCACE: România are cele mai scurte termene de aşteptare pentru solicitările la Registrul Comerţului

F.A.
Companii / 29 octombrie 2013

Ţara noastră înregistrează cei mai buni timpi de răspuns în comparaţie cu alte ţări din regiune în cazul solicitărilor înaintate către Registrul Comerţului, conform unui studiu realizat de Accace, o companie de externalizare şi consultanţă de afaceri.

"Termenele medii de răspuns variază între o zi lucrătoare, în cazul avizelor pentru înfiinţarea societăţilor comerciale, şi două zile lucrătoare pentru răspunsurile privind modificările aduse actelor constitutive", se arată într-un comunicat de presă.

La polul opus, termenul mediu pentru radierea unei firme înregistrate în România poate fi cuprins între 3 luni şi 3 ani, în funcţie de motivul pentru care se solicită acest lucru: trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii, imposibilitatea realizării obiectului de activitate al companiei, declararea nulităţii societăţii, hotărârea adunării generale sau a tribunalului, falimentul societăţii, etc., potrivit sursei citate.

"Analizând termenele de aşteptare din România, în comparaţie cu celelate state din regiune, putem observa că ţara noastră are printre cele mai scurte termene de răspuns. Mai mult decât atât, de exemplu, spre deosebire de Polonia, unde, deşi termenul legal de înregistrare a unei menţiuni este de 1 - 4 săptămâni, termenul real de soluţionare a unei cereri poate fi prelungit până la 8 săptămâni, în România termenele legale sunt respectate", a declarat Nicoleta Boaru, Corporate Services Manager Accace.

Conform comunicatului, în cazul ţării noastre, în general, diferenţele sunt întâlnite în cazul termenelor de eliberare a rezoluţiilor, acestea putând fi mai mari sau mai mici, după caz. Eliberarea rezoluţiei poate fi amânată cu cel mult 30 de zile lucrătoare şi poate fi solicitată chiar şi de către partea care depune dosarul, în cazul în care Registrul Comerţului solicită documente suplimentare, iar obţinerea acestora necesită o perioadă mai mare de timp.

În ceea ce priveşte perioada maximă de timp în care o firmă poate deveni operaţională, aceasta poate fi de 3 -5 zile lucrătoare de la momentul depunerii dosarului la Registrul Comerţului, în condiţiile în care dosarul este complet şi nu sunt necesare documente suplimentare, precizează Accace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb