ACCIDENTUL AVIATIC DIN MUNŢII APUSENI Specialişti: "Localizarea avionului ţinea de operatorii mobili, în mod normal"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 ianuarie 2014

Declaraţie halucinantă a lui Radu Stroe: "Nu a fost trimisă o aeronavă SMURD, pentru că aceasta este destinată «salvării oamenilor, nu altor activităţi»"

Update 11:49 Florin Gheorghe, PDL: "Nu este admisibil ca cetăţenii să găsească victimele înaintea autorităţilor"

Florin Gheorghe, deputat PDL, a precizat, astăzi, printr-un comunicat de presă trimis redacţiei, că "nu este admisibil ca cetăţenii să găsească victimele înaintea autorităţilor", subliniind că "ministrului Stroe nu are nici măcar demnitatea să recunoască faptul că instituţiile din subordinea sa şi-au demonstrat vădita incompetenţă în situaţii de criză".

"Domnul Stroe conduce într-un mod defectuos soarta Ministerului de Interne. Accidentul tragic, care a cutremurat şi întristat o ţară întreagă, a demonstrat o dată în plus falimentul instituţional din subordinea domnului Stroe", a mai precizat deputatul PDL.

----

Update 11:11 Sublocotenentul Aurelia Ion va fi avansată post-mortem

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a dispus avansarea post- mortem a sublocotenentului Aurelia Ion la gradul de locotenent. Totodată, Aurelia Ion va fi înmormântată cu onoruri militare.

----

Update 10:48

Sistemul de supraveghere prin radiolocaţie a detectat aeronava, implicată în accidentul de pe data de 20 ianuarie, până la dispariţia acesteia de pe sistemul radar, a precizat Ministerul Apărării Naţionale.

"De la momentul dispariţiei, echipamentul de supraveghere nu a mai recepţionat niciun semnal", conform unui comunicat remis redacţiei.

---

Update 09:17 Starea celor patru răniţi internaţi la Cluj este stabilă

Starea celor patru răniţi internaţi la Unitatea de Primiti Urgente Cluj este stabilă, a anunţat, astăzi, conducerea spitalului.

"Starea pacienţilor e stabilă. Au fost evaluaţi la toate specializările. Nu au fost indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. Copilotul se află într-o stare mai puţin bună decât a celorlalţi trei pacienţi, dar este şi el bine", au declarat medicii clujeni.

----

Localizarea exactă a aeronavei prăbuşite luni în Munţii Apuseni ar fi trebuit să ţină de operatorii mobili, după cum ne-au declarat mai mulţi specialişti din domeniu. Astfel, conform domniilor lor, trebuiau încrucişate conexiunile celulelor de la toţi operatorii pentru a se stabili cu exactitate locaţia aeronavei prăbuşite, dar celulele respective se află la distanţe prea mari una faţă de alta, iar din cauza lipsei de acoperire a reţelelor, acest lucru nu a putut fi făcut. "În mod normal, STS-ul (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale) se foloseşte de datele transmise de operatori, nu poate face mai multe. Companiile de telefonie mobilă nu au făcut destule investiţii în ceea ce priveşte gradul de acoperire", ne-au declarat specialiştii din piaţă.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul cinci la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşit să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul. Victimele au fost găsite de echipele de intervenţie la şase ore de la impactul cu solul.

Reprezentanţii STS au declarat că localizarea locului evenimentului în sistemul 112, "s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare". De partea cealaltă, operatorii telecom au răspuns, în cor, că au acţionat în limitele cadrului legal în vigoare şi conform procedurilor.

Compania Teamnet este dezvoltatorul "Sistemului integrat pentru serviciul de urgenţă" care permite localizarea apelurilor către 112. Oficialii companiei au declarat că "aplicaţia de tip Geographical Information System (GIS) poziţionează pe hartă apelurile iniţiate de pe telefoanele mobile folosind informaţiile transmise de către operatorii de telefonie mobilă. Pe hartă se vizualizază o formă geometrică ce reprezintă celula sau sectorul de celulă din care a fost iniţiat apelul. Timpul de localizare a apelulului şi deci de identificare a celulei din care a fost iniţiat apelul este de aproximativ 5 secunde".

În comunicarea companiei se mai specifică şi faptul că "localizarea unui apelant are o precizie ridicată în zonele dens populate datorită numărului foarte mare de antene. În zone puţin sau deloc populate cum este cazul acestei situaţii, antenele se găsesc la distanţe de până la 30 de kilometri, iar suprafaţa în care este localizat apelantul este direct proporţională".

Dacă autorităţile şi instituţiile responsabile încearcă să găsească vinovaţii pentru lipsa de reacţie care a condus la această tragedie, ministrul de interne, Radu Stroe, a declarat marţi dimineaţa că la locul accidentului nu a fost trimisă o aeronavă SMURD, pentru că aceasta este destinată "salvării oamenilor, nu altor activităţi".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb