ZIARUL BURSA

22 ianuarie 2014
Ediţia din 15.08.2024
Parlamentarii noştri duc grija opoziţiei Iranului

SCANDAL DIPLOMATIC ROMANIA-IRAN Parlamentarii noştri duc grija opoziţiei Iranului

Politică / 22 ianuarie 2014

Parlamentul ţării noastre lucrează de zor la crearea unor probleme externe, ca şi când problemele interne ale României au fost în întregime rezolvate. Nemaiavând altceva serios de făcut, mai mulţi parlamentari (majoritatea PNL, dar şi PC, PP-DD sau UDMR) au început să se preocupe de sprijinirea unor organizaţii şi lideri ai opoziţiei iraniene din exil, fără să studieze mai serios istoricul acestora. De ce opoziţia iraniană din exil şi nu altă cauză de mai mare interes pentru România? De ce participare la acţiuni organizate de lideri consideraţi până mai ieri terorişti?

"Fondul Proprietatea nu mai este instrumentul iniţial de despăgubire"

FONDUL PROPRIETATEA - TREI ANI DE LA LISTARE / MIRCEA URSACHE, ASF: "Fondul Proprietatea nu mai este instrumentul iniţial de despăgubire"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 22 ianuarie 2014

Administratorul Fondului Proprietatea (FP) este presat să întoarcă bani către acţionari, cât mai rapid, iar, în acest context, tot mai multe voci vorbesc despre perspectiva desfiinţării Fondului.

Brokerii din piaţă nu văd însă un astfel de deznodământ, cel puţin pe termen scurt, în timp ce Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, previzionează o redimensionare a FP, în funcţie de mărimea pieţei locale.

Grzegorz Konieczny: "Nu văd perspectiva desfiinţării Fondului Proprietatea"

FONDUL PROPRIETATEA - TREI ANI DE LA LISTARE Grzegorz Konieczny: "Nu văd perspectiva desfiinţării Fondului Proprietatea"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 22 ianuarie 2014

Reporter: Aţi declarat, în repetate rânduri, că obiectivul Franklin Templeton este ca portofoliul FP să fie listat 100%. Având în vedere cererea acţionarilor pentru reducerea discountului şi returnarea banilor către acţionari, mai este de actualitate acest obiectiv?

Grzegorz Konieczny: Da, este chiar foarte actual. Am văzut evoluţia acţiunilor Fondului Proprietatea anul trecut, când am avut o lichiditate mai mare a portofoliului, adică o pondere mai mare a companiilor listate şi mai mică a celor nelistate, ceea ce înseamnă, de asemenea, un discount mai mic, adică ceea ce vor investitorii.

Gheorghe Piperea: "Probabil că Fondul Proprietatea va dispărea în aproximativ 2-3 ani"

Gheorghe Piperea: "Probabil că Fondul Proprietatea va dispărea în aproximativ 2-3 ani"

Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2014

Administrarea Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton nu ar trebui să mai continue, în mod normal, întrucât deciziile acţionarilor care au stabilit administratorul au fost anulate în instanţă, consideră avocatul Gheorghe Piperea.

"Totuşi, din considerente de necesitate, respectiv ca să nu se producă o destabilizare şi mai mare a administrării FP, este recomandabil ca Franklin Templeton să continue administrarea", ne-a spus domnul Piperea, în cadrul unui interviu.

Deutsche Boerse se concentrează

Deutsche Boerse se concentrează

A.V.Internaţional / 22 ianuarie 2014

Deutsche Boerse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, se va concentra pe Asia pentru creştere, anul acesta, conform conducerii pieţei germane, care îndeamnă totodată autorităţile din Europa să se asigure că regiunea rămâne competitivă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 22 ianuarie 2014

MACRO NEWSLETTER 22 ianuarie 2014

Internaţional / 22 ianuarie 2014

Comenzile industriale noi din Spania şi-au temperat declinul anual în noiembrie 2013 până la 2,2%, de la 6,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un declin de 3% în luna anterioară.

Democraţia lui Jourdain

CORNEL CODIŢĂEditorial / 22 ianuarie 2014

CORNEL CODIŢĂ

Politicienii noştri, mă rog, oamenii care învîrt şi se învîrt în cercul instituţiilor ce ţin de aria politicii, fac proză toată ziua, ca monsieur Jourdain.

Şedinţă "secetoasă" la BVB

BVB ŞI RASDAQ Şedinţă "secetoasă" la BVB

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 22 ianuarie 2014

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost, ieri, de 18,1 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro), cu 47% mai puţin decât în şedinţa de luni, în condiţiile unor evoluţii mixte ale indicilor bursieri.

REVISTA PRESEI 22.01.2014

Willy HomnerRevista Presei / 22 ianuarie 2014

ADEVARUL 

EXCLUSIV Şova vrea să pună taxă şi pe autostrăzile deja realizate cu bani de la buget, nu numai pe cele ce vor fi construite de privaţi

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine,...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 22.01.2014

V.R.Revista Presei / 22 ianuarie 2014

FINANCIAL TIMES

BHP anunţă o creştere puternică a producţiei sale

BHP Billiton a raportat, pentru ultimul trimestru din 2013, o creştere puternică a producţiei sale de minereu de fier şi cărbune metalurgic, arătând că accentul pus pe...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo