DUPĂ ANCHETA PENALĂ DIN OCTOMBRIE ASF atenţionează consumatorii cu privire la poliţele RCA false

DENISA TOMESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 ianuarie 2014

ASF atenţionează consumatorii cu privire la poliţele RCA false

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) recomandă consumatorilor atenţie sporită la achiziţionarea poliţelor de asigurare auto RCA pentru a preveni prejudiciile cauzate de utilizarea poliţelor false, arată un comunicat remis de instituţie.

ASF a transmis acest avertisment, deşi susţine că riscul contractării unei poliţe RCA false este minim, deoarece există suficiente elemente de siguranţă, atât la nivelul formularelor tipizate, cât şi la nivelul mecanismelor de raportare şi control.

Potrivit ASF, consumatorii trebuie să verifice dacă societăţile care eliberează asigurările sunt autorizate.

De asemenea, din poliţe nu trebuie să lipsească informaţii precum părţile implicate în contract, perioada de valabilitate a asigurării, limitele maxime de despăgubire, prima de asigurare, clasa bonus - malus, datele tehnice reale ale vehiculului, statele în care acest document are valabilitate, se mai arată în raportul Autorităţii.

ASF mai sfătuieşte consumatorii de poliţe RCA să verifice existenţa poliţei achiziţionate şi valabilitatea ei pe site-ul instituţiei, în baza de date CEDAM.

În luna octombrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat societăţilor de asigurare informaţii referitoare la posibilele cazuri de fraudă semnalate la decontarea poliţelor RCA între intermediari şi societăţile de asigurare. Zece dintre cele 11 societăţi autorizate să practice asigurarea RCA au răspuns că nu făcuseră plângere penală pentru astfel de cazuri. O singură societate a informat Autoritatea de Supraveghere Financiară că a făcut plângere penală împotriva unei persoane fizice şi s-a constituit parte civilă într-un proces penal, arată raporatele ASF.

Demersul ASF a fost iniţiat după ce, pe 18 octombrie 2013, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şase persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi uz de fals", în cazul poliţelor de asigurare RCA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb